تاریخ: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۵۹
بازدید: ۱۰۸
کد خبر: ۳۳۹۵۴۴
سرویس خبر : انرژی

مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد

مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
‌می‌متالز - رگولاتور آمریکا، یک مدیر نفتی ارشد آمریکایی را به دلیل دیدار‌های محرمانه با تولیدکنندگان اوپک، تنبیه کرد.

به گزارش می‌متالز، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا، مانع پیوستن اسکات شفیلد، مدیرعامل سابق شرکت «پایونیر نچرال ریسورسز» به هیات مدیره «اکسون موبیل» شد که پایونیر را با خرید ۶۰ میلیارد دلاری سهام، به مالکیت خود درآورده است.

این رگولاتور آمریکایی، شفیلد ۷۲ ساله را متهم کرده است اقدام هماهنگ با سایر شرکت‌های نفتی آمریکایی و اوپک را برای پایین نگه‌داشتن مصنوعی تولید نفت و افزایش سود شرکت‌های نفتی، هدایت کرده است.

کمیسیون تجارت فدرال در شکایت خود، به دیدار‌هایی که مقامات صنعت نفت شیل آمریکا و مقامات اوپک در سال‌های اخیر داشته‌اند از جمله ضیافت‌های شام خصوصی در کنفرانس انرژی هیوستون، اشاره کرده است.

مدیرانی که در این دیدار‌ها حضور داشته‌اند، پیش از این، به رویترز گفته بودند در این دیدارها، درباره تقاضا برای نفت، ظرفیت مازاد تولید و الزامات سهامداران، گفتگو شده است.

شرکت «پایونیر نچرال ریسورسز» در دفاع از مدیرعامل سابق خود، اعلام کرد شفیلد در جهت منافع صنعت نفت و سرمایه‌گذاران این شرکت عمل کرده و اقداماتش، به افزایش تولید و صادرات نفت آمریکا کمک کرده است. شکایت کمیسیون تجارت فدرال، منعکس‌کننده سوء برداشت اساسی از بازار‌های نفت آمریکا و جهان و قرائت نادرست از ماهیت و نیت اقدامات آقای شفیلد بوده است.

کمیسیون تجارت فدرال اعلام کرد نخستین شام شیل و اوپک در مارس سال ۲۰۱۷ برگزار شد که توسط محمد بارکیندو، دبیرکل وقت اوپک پس از شکست این گروه در جنگ قیمت علیه نفت شیل آمریکا، ترتیب داده شد و می‌خواست به نحوه عملکرد صنعت نفت شیل آمریکا پی ببرد و مراسم‌های شام بعدی در کنفرانس انرژی هیوستون، اوپک را با مدیران عامل شرکت‌های نفت شیل آمریکا، سر یک میز نشاند.

اعضای اوپک از اینکه شرکت‌های آمریکایی با چه سرعتی، از ضرر‌های ناشی از جنگ قیمتی بر پا شده توسط اوپک، بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ که به ده‌ها ورشکستگی انرژی در آمریکا منجر شده بود، بهبود یافته بودند، متحیر شده بودند.

اما صنعت شیل با سرمایه‌گذاری‌های سنگین، به سرعت احیا شد و ظرف مدت چند سال، آمریکا را به بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل کرد. این کشور در سال میلادی گذشته، ۱۲.۹ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد.

اوپک در سال ۲۰۱۷، تولید خود را کاهش داد و مازاد عرضه در بازار را که باعث کاهش قیمت‌های جهانی شده بود، کاهش داد و پیروزی را به تولیدکنندگان آمریکایی واگذار کرد. اما در سال ۲۰۲۰، پس از کاهش شدید تقاضا به دلیل قرنطینه‌های دوران کرونا، مازاد عرضه به بازار بازگشت.

بر اساس گزارش رویترز، شفیلد در مورد تمایل خود برای فاصله گرفتن از چرخه‌های رونق و رکودی که تجارت نفت آمریکا را گرفتار کرده بود، صحبت کرد و به یک مدافع صریح اولویت دادن به سوددهی به سهامداران به جای افزایش تولید، تبدیل شد.

وی در مورد تماس‌های خود با مقامات آرامکوی عربستان سعودی و سایر اعضای شیل شام در نشست‌های اوپک در وین صحبت کرده است. شفیلد در مصاحبه با رویترز در مارس ۲۰۲۳ گفت پایونیر، دو بار میزبان مقامات سعودی بوده و عملیات و شیوه‌های تجاری شرکت را برای آنها توضیح داده است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت