به گزارش میمتالز، مهارت و فناوری یکی از عاملهای اصلی رشد و توسعهی اقتصادی پایدار در کشورها به شمار میرود. به همین منظور آموزشهای فنی و حرفه ای، نقش مهمی را در افزایش اشتغال مولد، بهبود فضای کسب و کار، استفادهی بهینه از فرصتها و افزایش کارایی اقتصاد مقاومتی در درون جامعه بر عهده دارد. بر این پایه سازمان بین المللی کار (I.L.O) آموزشهای مهارتی را به عنوان یکی از پایههای اساسی فعالیت خویش قرار داده است و همواره آن را به دیگر کشورها توصیه میکند.
جوانان با فراگیری مهارتهای فنی و حرفهای در واقع نیروی خلاقیت و کاربردی خود را در یک فضای رقابتی در مسیر خدمت به مردم به کار میگیرند. این آموزشهای مهارتی زمینه ساز ایجاد حرفههای با ثبات است و از پدید آمدن شغلهای کاذب و ناپایدار که توسعهی همه جانبهی کشور را هدف قرار میدهد و سبب آسیبهای مختلف اجتماعی میشود، جلوگیری به عمل میآورد.
مهرداد عظیمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با ارائه مهمترین خدمات و اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته، اظهار کرد: امسال در راستای تحقق شعار سال و کمک به صنعت و اقتصاد، ظرفیت مراکز جوار کارگاهی ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وی از رشد ۳۳ درصدی حوزه آموزشهای فنی و حرفهای و ۳۸ درصدی سنجش صلاحیت حرفهای در سال گذشته خبر داد و افزود: پارسال واگذاری امر آموزشهای فنی و حرفهای به بخش خصوصی هزار و ۱۴۰ درصد افزایش یافت.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور ادامه داد: سال گذشته در حوزه کاهش نرخ بیکاری اتفاق قابل توجهی افتاد و یکی از وعدههای دولت در حوزه اشتغال محقق شد، ضمن اینکه صدمات حین کار در سال گذشته ۱۴ درصد کاهش یافت.
عظیمی بیان کرد: یکی از این ظرفیتها، سرمایه نیروی انسانی است و یکی از ماموریتهای دستگاهها به ویژه رسانهها، معرفی درست توانمندیهای استانها است.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور، کارگران را مجاهدان عرصه اقتصادی دانست و یادآور شد: هرچه قدر بخش خصوصی را تقویت و شرایطی را فراهم کنیم و مردم امور اقتصادی را دست بگیرند، موفقیت بیشتری خواهیم داشت.
منبع: خبرگزاری تسنیم