به گزارش میمتالز، روز گذشته نشست خبری رویداد کرمان آیدکس۲۰۲۴ در اتاق بازرگانی ایران با حضور رئیس اتاق بازرگانی ایران، استاندار کرمان، رئیس اتاق بازرگانی کرمان و دبیر این همایش بهمنظور تشریح فعالیتها و اهداف این رویداد برگزار شد. در ابتدای این نشست، صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: در سالجاری به لحاظ نامگذاری سال توسط مقاممعظم رهبری بهنام جهش تولید و مشارکت مردمی، اتاق ایران وظایفی را برای خودش تعیین کردهاست.
همچنین در راستای پیشبینیهای برنامه هفتم توسعه اقتصادی کشور، ماموریتهای توسعه اجتماعی اقتصادی و فرهنگی در اتاق ایران و کلیه اتاقهای کشور شروع شده و تلاشهای زیادی در این راستا توسط اتاقهای بازرگانی انجام میشود، بنابراین برنامههای خاصی نیز در استانهای مختلف درنظر گرفته شدهاست. بهعنوان مثال هفته گذشته در اتاق اصفهان، همایش بازرگانی کشورهای آسیایی را داشتیم که با ارتباطات دستاندرکاران و تجار خارجی و مسوولان نظام، هم افزایی موثری در حوزه توسعهتجارت خارجی با کشورهای آسیایی صورتگرفت. امیدواریم همایش کرمانآیدکس نیز با مدیریت استاندار و اتاق کرمان و همکاریهای سایر اتاقها، برای این استان و همچنین در سطح ملی، منشأ اثر باشد. وی در ادامه افزود: من اعتقاد دارم ظرفیتهای جذب سرمایه در کرمان، یکی از ظرفیتهای بزرگ کشور است که برای جذب سرمایهگذار میتوان توسعه داد. نتیجه این همایش برای توسعه اقتصادی کشور و استان کرمان بسیار ارزشمند و تاثیرگذار خواهد بود. برنامههای این همایش نیز در همین راستا تکمیل و کارشناسیشدهاست و ظرفیتهای استان در همایش برای سرمایهگذاران مطرح خواهد شد.
در ادامه سیدمهدی طبیب زاده، رئیس اتاق بازرگانی کرمان به بیان تفصیلی رویداد کرمانآیدکس پرداخت و گفت: همانطور که مستحضر هستید کرمانآیدکس۲۰۲۴ با رویکرد ملی، بهدنبال توسعه سرمایهگذاری در استان کرمان است. سطح همایش بالاست و مهمانان خارجی و همچنین سفرای خارجی در آن حضور خواهند داشت. از سوی دیگر، سازمانهای اقتصادی بینالمللی خارجی مانند بریکس، سازمان همکاریهای حوزه شانگهای و سازمان اکو نیز نمایندگان خود رادر این رویداد میفرستند. طبیبزاده همچنین عنوانکرد: این همایش قصد دارد فرصتهای سرمایهگذاری را به بهترین نحو ارائه کند، به همین منظور پنلهای مختلفی برای تبیین بهترین مدل کسبوکار برگزار میشود. جاذبههای استان کرمان نیز بهعنوان یک سرزمین خاص وتبیین فرصتهای سرمایهگذاری معرفی خواهند شد. همچنین قرار است راهکارهایی برای حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان بهعنوان جایگزین اقتصاد مبتنی بر منابع بیان شود. لازم به تایید است که استان کرمان از گردشگری تا منابع معدنی و کشاورزی، پتانسیل دارد که قرار است روشهای استفاده از این منابع با استفاده از متدهای دانشبنیان، بیان شود.
طبیبزاده همچنین به اهمیت موضوع تامین مالی در فرآیند جذب سرمایهگذار پرداخت و گفت: در همایش وزارت اقتصاد، سازمان بورس و گروههای مالی برای تبیین موضوع تامین مالی و آشنا سازی فعالان اقتصادی با مفاد آن، بهصورت کامل حضور خواهندداشت. رئیس اتاق کرمان با اشاره به اهمیت این استان در بخش معدن نیز بیان کرد: قرار است شورایعالی معدن در این استان با ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شود. با وجود اهمیت کرمان در بخش معدنی کشور بهخصوص در حوزه مس و فولاد، سرمایهگذاری در زنجیره معدن این استان، با ظرفیتهای بالایی روبهروست که در همایش به تبیین جزئیات برای جذب سرمایهگذار در راستای مردمیکردن اقتصاد خواهیم پرداخت. طبیبزاده بیان کرد: ما بهدنبال این هستیم که در استان کرمان تولیدات را متناسب با صادرات انجام دهیم. بخشی از صادرات این استان، مواد معدنی است که عمدتا خام نیست و از گمرکات سایر استانها انجام میشود و از گمرکات استان کرمان عمدتا خرما و پسته صادر میشود، اما بهطور کلی، اکنون حجم صادرات کل استان حدود ۳میلیارد دلار است و هدفگذاری ما تلاش برای رساندن آن به ۱۰میلیارد دلار با ۴۰ کالا در ۵۰ کشور است.
محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: ظرفیتهای متنوع بین شهرهای این استان یکی از مزیتهای آن است که موجبشده محصولات کشاورزی این منطقه و ذخایر معدنی آن بسیار متنوع باشد. از طرفی سرمایهگذاریهایی انجامشده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم. او ادامه داد: استانداری در بر گزاری این همایش مشارکت کرده، چون معتقدیم که فرهنگ و ضرورت سرمایهگذاری باید در تمام ابعاد آن نهادینه شود و به مطالبه جامعه تبدیل شود. در مسیر سرمایهگذاری، بخشخصوصی یک بعد از کار را در دست دارد و باید حمایتهای دولتی نیز وجود داشتهباشد. استاندار کرمان افزود: بخشخصوصی به خدمات دولت نیاز دارد و باید شرایط را برای سرمایهگذاری این بخش تسهیل کنیم. در این بین تلاش برای جلوگیری از خروج ارز و حتی بسترسازی برای جذب سرمایههای خارجی، موضوعی است که به جد پیگیری میشود. فداکار همچنین درباره تلاشهای استانداری کرمان در راستای تقویت سرمایهگذاری استان در حوزههای مختلف از جمله انرژیهای تجدیدپذیر، گردشگری و بخش معدن سخن گفت.
علی نقوی، عضو هیاتنمایندگان اتاق بازرگانی کرمان و دبیر این همایش در ادامه گفت: جنبه مهم این رویداد، جنبه ملی است که مهمانان خارجی موثری نیز دارد؛ در واقع این رویداد تلاش دارد، گفتمان توسعه سرمایهگذاری بین بخشخصوصی و حاکمیت را تقویت کند. مطالعهای بر بودجه۱۴۰۳، نشان میدهد که اگر درآمد نفتی پیشبینی شده، محقق شود تنها میتواند خرج خود دولت شود و در واقع منابعی برای توسعه کشور در دست دولت وجود ندارد، بنابراین بخشخصوصی باید برای توسعه سرمایهگذاری، نقشآفرینی کند.
وی افزود: در همین راستا، تمام پنلها بهمنظور تقویت سرمایهگذاری در موضوعات خاص نظیر انرژی، آب، چالشهای سرمایهگذاری، معادن و تامین مالی و... برگزار خواهد شد و در اختتامیه، نتایج بهدست آمده از گفت و شنودهای پنل ها، قرائت میشود. نقوی در بیان پتانسیلهای جذب سرمایه در استان کرمان گفت: کرمان بیشترین میزان آثار جهانی ثبتشده در کشور را دارد، بنابراین توان توسعه گردشگری در این استان، بسیار بالاست. از سوی دیگر این استان ظرفیت بزرگ تولید انرژیهای تجدیدپذیر را دارد. توسعه صنایع مرتبط با معادن نیز دیگر ظرفیت بزرگ این استان است که در این رویداد با اتکا بر نوآوریهای اقتصاددانشبنیان و همچنین لحاظ کردن موضوعات زیستمحیطی، به توسعه گفتمان سرمایهگذاری خواهیم پرداخت.
منبع: دنیای اقتصاد