به گزارش میمتالز، فتحزاده اظهار کرد: تولید مواد معدنی همواره به عنوان نقطه آغازین یک زنجیره تامین با ارزش در بخشهای تامینکننده مواد اولیه بخش صنعت و مصالح مورد نیاز برای ساختمان، بنادر، سدها و فرودگاهها به شمار میرود و آذربایجانشرقی از نظر وجود ذخایر مختلف و متنوع معدنی یکی از مناطق غنی کشور است.
وی یادآور شد: در این استان تاکنون ۵۲ ماده معدنی متنوع شناسایی شده است و آخرین نتایج منتشر شده از نتایج حاصل از اجرای طرح معادن فعال استان در سال ۱۴۰۲ حاکی از آن است که تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۷۹ واحد معدنی در استان فعال بود که از نظر تعداد، ۴.۸ درصد از کل معادن فعال کشور را به خود اختصاص داد.
فتح زاده گفت: هفت هزار و ۲۸۰ نفر به طور مستقیم در این حوزه شاغل هستند که سهم ۵.۴ درصدی استان از کل شاغلان بخش معدنی کشور را شامل میشود.
وی بیان کرد: فعالیتهای صورت گرفته در بخش معدنی استان منجر به ایجاد ارزش افزوده ۱۸۱ هزار و ۳۵۸ میلیارد ریالی شد که با نسبت هفت درصدی رتبه چهارم کشوری از کل ارزش افزوده ایجاد شده را به خود اختصاص داد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: نتایج نشان میدهد نسبت به سال ۱۴۰۰ میزان رشد ارزش افزوده ایجاد شده در معادن فعال استان حدود ۱۳.۷ درصد است.
وی افزود: میزان رشد ارزش سرمایهگذاری صورت گرفته در معادن در حال بهره برداری کل کشور در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۶۹.۴ درصد و در آذربایجان شرقی ۲۱۱.۵ درصد بود و این استان با ۹ هزار و ۴۹۲ میلیارد ریال سرمایهگذاری، هفت درصد از کل میزان سرمایهگذاری صورت گرفته در بخشهای معدنی کشور را به خود اختصاص داد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان