به گزارش میمتالز، «محمد خدادادی» کارشناس ارشد اقتصاد انرژی در یک برنامه رادیویی خاطرنشان کرد: استخراج مجاز رمزارز قواعد خاص خود را دارد به طور مثال استخراجکنندگان نباید از برق یارانهای استفاده کنند و یا اگر ماینری را وارد کشور میکنند، این ماینرها باید در سامانه جامع تجارت ثبت شده و دارای کد رهگیری یکتا باشد.
به گفته وی، ماینرهایی که توقیف میشوند تحویل سازمان اموال تملیکی شده و طبق قانون اموال تملیکی هم موظف است ماینرهایی که استاندارد رتبه مصرف انرژی را ندارند امحاء کند، بنابراین ماینرهای غیراستاندارد حتماً امحا شده و ماینرهایی که استاندارد هستند اگر از طریق فرآیند قاچاق وارد شده باشد، در فرآیند مزایده با لحاظ شرایط قانونی به فروش میرسد و اگر هم قاچاق نبوده، اما در سامانه جامع تجارت ثبت نشده باشد، حتماً صاحب آن موظف است این موارد را رعایت کند.
این کارشناس ارشد اقتصاد انرژی خاطرنشان کرد: این گروه برای استخراج رمزارز در اوقات عادی شبکه برق که میزان تقاضای مصرف زیاد نیست، محدودیتی برای فعالیت ندارند، اما در دوران اوج بار تنها از ساعت ٢ بامداد تا ٩ صبح امکان فعالیت دارند.
وی با اشاره به مجازاتهای در نظر گرفته شده برای استخراجکنندگان غیرمجاز رمزارز ادامه داد: جرایم مختلفان، بیشتر جنبه بازدارندگی دارد. مطابق قانون، دستگاههای ماینر غیرمجاز تحت عنوان کالای قاچاق ضبط خواهند شد و در واقع جرایمی که به قاچاق اعمال میشود، به این گروه از فعالان حوزه رمزارز غیرمجاز نیز تسری مییابد، از جمله اخذ هزینهای معادل قیمت ماینرها و تا ١٠٠ برابر هزینه برق یارانهای، قانونگذار بعضاً حبس تعزیری نیز برای سودجویان و متخلفان پیشبینی کرده است.
بر اساس اعلام وزارت نیرو، خدادادی از مردم خواست در دام تبلیغات فریبنده فروش ماینرهای غیرقانونی نیفتند تا در معرض تنبیههای قانونی ناشی از استفاده از آنها قرار نگیرند. ضمن اینکه هموطنان میتوانند فعالیت غیرمجاز ماینرها به ویژه در مناطقی که سودجویان از برق غیرمجاز استفاده میکنند که خطر آتشسوزی نیز به دنبال دارد را به اداره برق منطقه خود اطلاع دهند که این مهم برای آنها پاداش نیز به همراه خواهد داشت.
منبع: خبرگزاری مهر