به گزارش میمتالز، علیرضا مهدیزاده در نشست خبری گفت: شرایط تولید نفت در دریا با خشکی با توجه به سختیها و تأسیسات فرسوده موجود بسیار متفاوت است، اما با این اوصاف، با تلاش همه همکارانمان توانستیم تولید این شرکت را در دولت سیزدهم ۵۰ درصد افزایش دهیم و به شرایط پیش از تحریمها بازگردانیم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، عمر مفید بخشی از تأسیسات این شرکت سپری شده و باید بهسمت نوسازی و روزآمد کردن آنها حرکت کنیم بنابراین موضوع پایداری تولید را پیگیری میکنیم که خوشبختانه با مساعدت وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای نوسازی، تعمیرات و بخشی از توسعه مجموعه تأسیسات شرکت نفت فلات قاره ایران در ۲.۵ سال گذشته اختصاص یافته است.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان اینکه یکی از اولویتهای اصلی مجموعه وزارت نفت در دولت سیزدهم، توسعه و برداشت از میدانهای مشترک است، گفت: در همین زمینه، در دو میدان مشترک مهم سلمان و فروزان، همکاران ما با کمک پیمانکاران فعالیتهای پرشماری داشتهاند.
مهدیزاده تأکید کرد: برای نمونه، امسال با استقرار سکوی سرچاهی F ۱۸، برداشت از میدان مشترک فروزان ۷ هزار بشکه در روز افزایش خواهد داشت. ۶ حلقه چاه روی این سکو آماده تولید است و در یک تا دو ماه آینده این افزایش تولید عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: دو سکوی سرچاهی میدان ابوذر هم آماده تولید است که تا پیش از نیمه سال جاری این دو سکو نصب و ۱۰ هزار بشکه به تولید نفت ایران در خلیجفارس افزوده خواهد شد، همچنین در میدان سلمان نیز خط لوله جدید سلمان به جزیره سیری به پیمانکار واجد شرایط واگذار شده است که امسال اجرایی خواهد شد و ظرفیت انتقال گاز از میدان سلمان به جزیره سیری را دو برابر افزایش خواهد داد.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره گفت: در دوره اخیر همه پیمانکاران فعال در پروژههای این شرکت، داخلی هستند و بیش از ۸۰ درصد کالاهای موردنیاز را سازندگان ایرانی تأمین میکنند، هرچند با توجه به اینکه تولید نفت دریایی استانداردهای بالاتری نسبت به تولید خشکی دارد، بخشهای کمی هنوز داخلیسازی نشده است.
مهدیزاده تأکید کرد: با همکاری دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان که در دوره جدید بسیار نمایانتر شده است، بهسمت ساخت داخل این تجهیزات حرکت میکنیم.
وی با تأکید بر توجه خاص به متخصصان و کارشناسان صنعت نفت و شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: اگر مسوولان وزارت نفت توجه لازم را به این نیروها نداشته باشند، ممکن است این نیروها در آینده انگیزه خود را از دست بدهند و برخی از این نیروهای زبده را از دست بدهیم که جایگزینکردن آنها بسیار دشوار است. بدون تردید سرمایه اصلی این شرکت نه تأسیسات، بلکه نیروهای انسانی آن است و بهویژه در بخش دریایی این موضوع بسیار مشهودتر است.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران در پایان با بیان اینکه این شرکت بهعنوان زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران بخش دریایی تولید نفت را به عهده دارد، گفت: ویژگی شرکت نفت فلات قاره این است که زنجیره تولید، بهرهبرداری، صادرات و استخراج نفت دریایی ایران از شمال خلیجفارس تا تنگه هرمز را بهطور کامل به عهده داشته است و بیش از ۲۰۰ سازه دریایی شامل سکوهای نفتی، بهرهبرداری، سرچاهی و مسکونی دارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان