تاریخ: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۵:۲۱
بازدید: ۷۱
کد خبر: ۳۴۰۵۰۷
سرویس خبر : انرژی

ایران دومین تولیدکننده سوخت مایع در اوپک شد

ایران دومین تولیدکننده سوخت مایع در اوپک شد
‌می‌متالز - وزارت انرژی آمریکا از افزایش ۱۱۰هزاربشکه‌ای تولید سوخت مایع ایران در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۴ خبر داد و ایران را بزرگترین تولیدکننده این محصول پس از عربستان در اوپک معرفی کرد.

به گزارش می‌متالز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا وابسته به وزارت انرژی این کشور در جدیدترین گزارش خود موسوم به چشم‌انداز کوتاه‌مدت انرژی جهان از تولید ۳ میلیون و ۲۳۰ هزار بشکه‌ای نفت خام ایران در سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی خبر داده است.

تولید نفت خام ایران در این دوره نسبت به سه‌ماهه قبل ۵۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است. ایران در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۳ میلیون و ۱۸۰ هزار بشکه در روز نفت خام تولید کرده بود.

متوسط تولید نفت خام ایران در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۲ میلیون و ۸۷۰ هزار بشکه در روز بوده است و انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۴ متوسط تولید این محصول در ایران بالای ۳ میلیون بشکه در روز باشد.

*ایران دومین تولیدکننده بزرگ سوخت مایع در اوپک شد

اداره اطلاعات انرژی آمریکا همچنین کل تولید سوخت مایع ایران را که شامل نفت خام و میعانات می‌شود، در سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی ۴ میلیون و ۴۲۰ هزار بشکه در روز برآورد کرده است. بدین ترتیب ایران علاوه بر نفت خام ۱ میلیون و ۱۹۰ هزار بشکه در روز سوخت مایع دیگر عمدتاً میعانات گازی در این دوره تولید کرده است.

تولید سوخت مایع ایران در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به سه‌ماهه چهارم سال میلادی گذشته ۱۱۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است. ایران در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۴ میلیون و ۳۱۰ هزار بشکه در روز سوخت مایع تولید کرده بود.

با افزایش ۱۱۰ هزاربشکه‌ای تولید سوخت مایع ایران در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۴ و کاهش تولید عراق جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ اوپک از این نظر به ایران اختصاص یافته است.

ایران که با روی کار آمدن دولت سیزدهم توانسته بود کشور‌های امارات و کویت را کنار بزند و در جایگاه سوم اوپک از نظر تولید نفت خام قرار بگیرد اکنون در زمینه تولید مجموع نفت خام و میعانات نیز عراق را کنار زده و دومین تولیدکننده سوخت مایع میان اعضای اوپک شده است.

ایران ۱۴ درصد کل سوخت مایع اعضای اوپک را در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۴ تولید کرده است. عربستان با تولید ۱۰ میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه‌ای در رتبه نخست و عراق با ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته‌اند.

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده