به گزارش میمتالز، در این جلسه تسهیل شرایط صدور روادید برای فعالان اقتصادی ایرانی مورد توجه قرارگرفت. در این ملاقات مدیر سازمان توسعهتجارت و سرمایهگذاری کره جنوبی (کترا) نیز حضور داشت. در ابتدای جلسه صمد حسن زاده، رئیس اتاق ایران با بیان اینکه اقتصاد کره جنوبی توانسته با کمک چهار برند سامسونگ، LG، دوو و هیوندا بهخوبی جایگاه خود را بین خانوادههای ایرانی پیدا کند، تصریح کرد: برنامههای سفارت کره جنوبی و کترا در مسیر تقویت مناسبات تجاری این کشور بسیار علمی و دقیق است. همواره ایران در ارتباط با کترا توانسته در گسترش روابط بین دو کشور قدم بردارد. او ا دامه داد: البته تحریمهای ظالمانه علیه ایران موجب شد تا روابط بین دو کشور تحتتاثیر قرار بگیرد. در این بین انتظار بخشخصوصی ایران این است که با وجود فشارهای ناشی از تحریم، فعالان بخشخصوصی کشورهای دیگر به همکاریهای خود با ایران ادامه دهند.
بر اساس اظهارات حسن زاده، ایران ظرفیتهای خوبی در بخشهای خدمات فنی-مهندسی، ساخت پالایشگاه، صنایع غذایی، صنایع ساختمانی، قطعات خودرو و دارو دارد و دو کشور میتوانند با تمرکز بر این حوزهها با یکدیگر همکاری کنند. حسن زاده افزود: ظرفیتهای موجود در ایران و کره جنوبی با ۸۰۰میلیون دلاری که حجم روابط بین ایران و کره جنوبی است، هماهنگی ندارد و باید برای افزایش سطح تعاملات تلاش کنیم. رئیس اتاق ایران با نگاهی به توانمندیهای صادراتی ایران، تصریح کرد: هفته گذشته نمایشگاه ایران اکسپو را برگزار کردیم و ۸۰ کشور با اعزام هیات تجاری از نزدیک با ظرفیتهای صادراتی ایران آشنا شدند و اذعان کردند که زمینههای همکاری خوبی در ایران وجود دارد. او رفت و آمد هیاتهای تجاری را با همکاری سفارت خانه و اتاقهای بازرگانی دو کشور مورد تاکید قرار داد؛ چراکه فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاری مشترک فعالان اقتصادی دو کشور در ایران وجود دارد. حسن زاده بر لزوم ارائه تسهیلات لازم برای صدور روادید بهویژه برای فعالان اقتصادی ایرانی تاکید کرد. حسن زاده از مدیر کترا نیز درخواست کرد: این نهاد اختلافات تجاری بین شرکتهای دو کشور را بهصورت منطقی و قانونی حل وفصل کند. تعدادی از شرکتهای ایرانی پیش از شروع تحریمها علیه ایران، منابعی را در پروسه تجارت خود به طرف کرهای پرداخت کردند که با آغاز تحریمها مواجه شدند و نتوانستند در مقابل وجوه پرداخت شده، کالا دریافت کنند که درخواست رسیدگی به این مساله را داریم. او از رئیس اتاق و فعالان اقتصادی کره جنوبی دعوت کرد به ایران سفر کنند.
در ادامه کیم ژوئنپیو، سفیر جمهوریکره در تهران آینده روابط تجاری بین دو کشور را امیدوارکننده توصیف کرد و گفت: در نمایشگاه ایران اکسپو و در مراسم افتتاحیه حضور داشتم و با وجود اینکه متاسفانه شرکتهای کرهای در این نمایشگاه غرفهای نداشتند؛ اما توانایی ملی ایران را از نزدیک دیدم. او ادامه داد: به دلیل تحریمها علیه ایران، شرکتهای کرهای نمیتوانند بهراحتی در بازار ایران وارد شوند، با این حال شیوهای وجود دارد که به کمک آن بتوان سطح روابط را تقویت کرد. ارتباط بین شرکتهای خصوصی را باید افزایش دهیم. سفیر جمهوری کره در تهران افزایش سطح اطلاعات نسبت به یکدیگر و شناخت بیشتر را برای روابط بیشتر ضروری دانست.
منبع: دنیای اقتصاد