تاریخ: ۳۱ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۴۸
بازدید: ۱۷۵
کد خبر: ۳۴۱۸۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
درسال ۹۶ اتفاق افتاد

اشتغال ۷۰ هزار نفر در ۷۵۰۰ معدن کشور

می متالز - خانه معدن ایران در قالب جدول آمار عملکرد معادن به تفکیک ماده معدنی آورده است تعداد ۷ هزار و ۵۶۲ معدن درزمینه ۲۴ ماده معدنی، زمینه اشتغال ۶۹ هزار و ۵۷۵ نفر را فراهم کردند.
اشتغال ۷۰ هزار نفر در ۷۵۰۰ معدن کشور

به گزارش می متالز، بر پایه آمار خانه معدن ایران، سال ۹۶ در زمینه ۲۴ نوع ماده معدنی تعداد ۴ هزار و ۳۴۶ معدن فعال وجود داشت که علاوه بر این، ۳ هزار و ۶۳ معدن غیر فعال و ۱۵۳ معدن نیز در حال تجهیز بودند.
مرکز آمار ایران در سال ۹۵ در آمارگیری از معادن گزارش داده بود، تعداد ۴ هزار و ۹۱۳ معدن در حال بهره‌برداری بودند که از این رقم یک‌هزار و ۱۴۱ معدن با سهم ۲۳.۲ درصدی متعلق به شن و ماسه بود، سنگ آهک با ۹۰۲ معدن (۱۸.۴ درصد)، سنگ لاشه هم با ۷۳۹ معدن ( ۱۵ درصد) بیشترین تعداد را به خود اختصاص دادند.
جدول آماری خانه معدن نشان می‌دهد که در بین ۲۴ ماده معدنی، سنگ لاشه با یکهزار و ۲۷۱ معدن، سنگ آهک با ۵۵۱ معدن و مرمریت با ۴۶۵ معدن بالاترین آمار معادن فعال را به خود اختصاص دادند.
همچنین در بین این جامعه آماری، معادن سنگ آهک، سنگ لاشه و سنگ گچ دارای ذخیره میلیاردی معرفی شدند که به ترتیب ۱۵ میلیارد و ۴۹۶میلیون و ۴۵۲ هزار تن، ۷ میلیارد و ۷۷۲ میلیون و ۷۵۳ هزار تن و ۲ میلیارد و ۱۹ میلیون و ۸۶۲ هزارتن ماده معدنی دارند.
مرکز آمار ایران در آمارگیری سال ۹۵ اعلام کرد: ارزش کل تولیدات معادن در حال بهره‌برداری در سال ۹۵ (۴ هزار و ۹۱۳ معدن) افزون بر ۱۶۵ هزار و ۷۳۴ میلیارد ریال بود.
براساس داده‌های این جدول در سال ۹۵، معادن سنگ آهن با ۱۱۹ معدن و رقم ۷۷ هزار و ۶۰۸ میلیارد ریال بالاترین ارزش تولیدات سالانه را به خود اختصاص دادند و پس از آن سنگ مس و سنگ تزئینی به ترتیب با ۴۰ هزار و ۳۵۵ میلیارد ریال و ۹ هزار و ۸۲۶ میلیارد ریال در رده‌های بعدی قرار گرفتند.
جدول آماری خانه معدن نشان می‌دهد که معادن مرمریت، سنگ گچ و سنگ آهک در سال ۹۶ به ترتیب با ۳۲۳، ۲۵۴ و ۲۲۸ معدن غیرفعال بیشترین سهم را در این زمینه داشتند.
علاوه بر این، معادن سنگ لاشه، مرمریت و سنگ آهک به ترتیب با ۱۶ هزار و ۹۵۴ نفر، ۱۰ هزار و ۶۷۶ نفر و ۸ هزار و ۹۱۴ نفر بیشتر جمعیت شاغل را به خود اختصاص دادند.
مرکز آمار ایران در سال ۹۵ تعداد شاغلان در ۴ هزار و ۹۱۳ معدن در حال بهره‌برداری را افزون بر ۹۳ هزار و ۴۸۶ نفر اعلام کرد که بالاترین جمعیت شاغل در دوره ۹۵- ۱۳۸۸ به شمار می‌رود.
کمترین جمعیت شاغل در معادن در حال بهره‌برداری کشور مربوط به سال ۱۳۸۸ با رقم ۷۶ هزار و ۸۵۴ نفر می‌شود.
براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، متوسط استخراج مواد معدنی از معادن فعال کشور حدود ۴۰۰ میلیون تن است که ۶۰ تا ۶۵ درصد آن به مصالح ساختمانی اختصاص دارد.
آمارگیری از معادن در حال بهره‌برداری در سال ۹۵ نشان داد، استان‌های کرمان با ۴۸۲ معدن ( ۹.۸ درصد)، خراسان رضوی با ۳۶۳ معدن( ۷.۴ درصد) و اصفهان با ۳۵۸ معدن ( ۷.۳درصد) بیشترین سهم را داشتند. برپایه داده‌های آماری خانه معدن، معادن سنگ آهک، سنگ لاشه و مرمریت به ترتیب با ۴۲، ۳۲ و ۱۸ معدن در حال تجهیز، در این زمینه بالاترین سهم را از آن خود کرده‌اند.
ایران با اکتشاف ۶۸ نوع ماده معدنی و شناسایی حدود ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی که حدود ۴۰ میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی است، به ترتیب در جایگاه دهم و پانزدهم جهان جای گرفته است.
عملکرد تجارت خارجی بخش معدن و صنایع معدنی در ۱۱ ماهه ۹۷ نشان‌دهنده صادرات ۵۱ میلیون و ۷۷۰ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۸ میلیارد و ۲۹۹ میلیون دلار است که نسبت به دوره مشابه از نظر وزنی ۶ درصد و از نظر ارزشی ۳ دهم درصد کاهش داشت.

عناوین برگزیده