تاریخ: ۳۱ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۰۷
بازدید: ۲۲۵
کد خبر: ۳۴۱۹۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
استاندار خراسان شمالی خبر داد

رعایت توزیع عادلانه در ایجاد زیرساخت معادن

می متالز - خراسان شمالی با دارا بودن مواد معدنی فلزی و غیرفلزی بوکسیت، کلسیت، باریت، مرمریت، مرمر، سنگ آهن، گچ و آهک، می‌تواند جایگاه مناسبی در اقتصاد معدنی کشور داشته باشد اما نبود صنایع فرآوری، کمبود نیروی متخصص و نبود سرمایه‌گذاری مناسب، خام‌فروشی و خروج ارزش افزوده محصولات معدنی از استان را موجب شده که اگر این معضل همچنان ادامه داشته باشد، در آینده‌ای نه چندان دور، جایگاه معدنکاران در اقتصاد استان متزلزل خواهد شد، در حالی که می‌توان با یک فرآیند کاری مناسب و تجدید نظر دولت، در این قسمت نتایج خوبی گرفت به شرطی که حمایت‌های لازم در بخش فرآوری معادن و نیروهای متخصص انجام شود.
رعایت توزیع عادلانه در ایجاد زیرساخت معادن

نصب باسکول و کنترل میزان برداشت

به گزارش می متالز، استاندار خراسان شمالی در پنجمین نشست شورای معادن استان بر رعایت توزیع عادلانه شهرستانی در ایجاد زیرساخت معادن و نصب باسکول با هدف کنترل میزان برداشت از معادن استان تاکید کرد.
محمدعلی شجاعی در این نشست اظهار کرد: توزیع عادلانه شهرستانی و توجه به میزان درآمد، اشتغال و صادرات از نکات مهم برای اولویت‌بندی معادن استان و تامین زیرساخت‌هاست که باید در دستور کار سازمان صنعت، معدن و تجارت و کارگروه فنی شورای معادن استان باشد.
شجاعی افزود: نصب باسکول در معادن خراسان شمالی برای کنترل میزان برداشت و جلوگیری از تخریب راه دسترسی معادن ضروری است. وی تصریح کرد: نظارت و کنترل معادن استان با هدف جلوگیری از برداشت اضافه مواد معدنی باید مورد توجه متولیان امر باشد.
رئیس شورای معادن استان با بیان اینکه حمایت از معدنکاران باید بر اساس قوانین و مقررات باشد، تاکید کرد: ایجاد زیرساخت برای معادن و حمایت از معدنکاران استان به شرط بهره‌برداری، ایجاد اشتغال و برداشت مجاز از معادن خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، دستگاه متولی برای تشخیص زیرساخت برق و راه معادن است. شجاعی افزود: ایجاد زیرساخت برای معادن از وظایف دولت است، بنابراین با توجه به سرمایه‌گذاری دولت در این بخش در زمینه نظارت و کنترل معادن استان ورود خواهیم داشت.
او ادامه داد: پرداخت حق مشاور برای اولویت‌بندی معادن استان و ایجاد زیرساخت‌ها ممنوع است و با هدف کاهش هزینه‌ها، کارشناسان دستگاه‌های خدمات‌رسان برق و راه باید در نقش مشاور نظرهای کارشناسی خود را ارائه دهند. شجاعی مطرح کرد: برای سلب صلاحیت، تعیین و ارزیابی خسارت وارد شده به معادن استان از سوی معدنکارانی که نسبت به تعهدات خود پایبند نبودند باید ماده ۲۰ و ۲۱ قانون معادن کشور رعایت شود.
وی تصریح کرد: در بخش معادن نگاه دلسوزانه موجب از بین رفتن این سرمایه ارزشمند می‌شود و خسارت وارد شده از سوی متخلفان به منطقه و معادن با هزینه اعتبارات فراوان قابل جبران نیست.
وی گفت: معدن یکی از بخش‌های بسیار مهم برای افزایش درآمد ناخالصی داخلی، ارزش افزوده و ایجاد اشتغال است که مورد غفلت واقع شده و برگزاری ۵ جلسه شورای معادن استان در ۲سال گذشته بیانگر این موضوع است.
شجاعی تاکید کرد: بخش معدن استان، نیازمند یک برنامه‌ریزی مدون در ارائه مجوزهای اکتشاف، بهره‌برداری و کنترل برداشت و ایجاد زیرساخت‌هاست.
شجاعی همچنین تصریح کرد: در یک هفته آینده، سازمان صنعت، معدن و تجارت گزارش جامعی از معادن استان به تفکیک معادن فلزی و غیرفلزی، سازمان محیط‌زیست گزارشی از ارزیابی زیست‌محیطی معادن در حال بهره‌برداری و اکتشاف استان و اداره کل منابع طبیعی گزارشی از مقایسه مجوزهای عرصه اکتشاف و بهره‌برداری معادن استان با میزان واقعی مورد برداشت در یک هفته برای اعضای شورای معادن استان ارسال کنند تا در نشست بعدی شورا که ۲هفته آینده برگزار می‌شود، این گزارش‌ها مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی همچنین بر ارائه گزارش وضعیت معادن استان، پیش و پس از ایجاد زیرساخت‌ها از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تاکید کرد.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی در پایان با اشاره به سیل اخیر استان، اظهار کرد: پس از اعلام وضعیت پیش‌بینی آب و هوا و بروز سیلاب از سوی اداره کل هواشناسی استان، اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خسارت‌های ناشی از سیل در دستور کار استان قرار گرفت و اکنون ارائه برنامه زمان‌بندی مشخص برای هزینه درست اعتبارات جبران خسارت ناشی از سیل در حوزه‌های مختلف به ویژه راه، ابنیه و مسکن روستایی مورد توجه استان است.
وی افزود: تلاش می‌کنیم علاوه بر اعتبارات مصوب ملی، از منابع مالی مجموعه نهادهای کشور برای انجام کار با کیفیت بالا بهره‌مند شویم.
شجاعی گفت: ساخت دوباره خانه‌های خشتی و گلی و پیش‌بینی زیرساخت لازم برای محل نگهداری دام روستاییان در عملیات بازسازی مناطق سیل‌زده استان مورد تاکید است.

 

برنامه پس از پایان طرح مطالعاتی

در ادامه این نشست، نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر اهمیت نقش معادن در افزایش درآمد و ایجاد اشتغال استان، اظهار کرد: با توجه به تامین زیرساخت معادن از سوی دولت پیشنهاد می‌کنم پس از پایان طرح مطالعاتی معادن استان، فراخوانی برای جذب سرمایه‌گذاران توانمند کشور داده شود.
هادی قوامی، در ادامه ضمن قدردانی از اقدامات پیشگیرانه استاندار خراسان شمالی در بحران سیل اخیر استان، تصریح کرد: اگر این اقدامات انجام نمی‌شد به قطع خسارت فراوانی به استان در بخش‌های مختلف وارد می‌شد.

عناوین برگزیده