تاریخ: ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۳:۰۹
بازدید: ۳۵
کد خبر: ۳۴۳۷۴۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
معاون قضایی رئیس کل دادگستری کل استان تهران:

فعالیت معادن شن و ماسه در استان تهران باید کمترین خسارت را به محیط زیست وارد کند

‌می‌متالز - معاون قضایی رئیس کل دادگستری کل استان تهران با بیان اینکه معادن شن و ماسه باید کمترین خسارت را به محیط زیست وارد کنند، گفت: یکی از موضوعات مهم و اثرگذار در وضعیت محیط زیست تهران ریزگرد‌ها ناشی از فعالیت تعداد قابل توجهی از معادن شن و ماسه در سطح استان تهران است.

به گزارش می‌متالز، مرتضی تورک روز شنبه در تشریح این خبر اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم و اثرگذار در وضعیت محیط زیست تهران ریزگرد‌ها ناشی از فعالیت تعداد قابل توجهی از معادن شن و ماسه در سطح استان تهران است.

وی افزود: استفاده برای توسعه در بخش‌های مختلف از اراضی معمولا با چالش و تضاد‌های فراوان روبرو است از جمله ایجاد تعادل میان برداشت از معادن به عنوان یک نیاز ضروری در توسعه برای توسعه در امر شهرسازی و راه‌سازی همواره با آسیب به منابع طبیعی و محیط زیست همراه است.

رئیس حوزه ریاست دادگستری کل استان تهران در خصوص استفاده صنعتی و معدنی از اراضی بیان داشت: شهرستان‌های شهریار و قدس به دلیل قرار گرفتن در مسیر رودخانه محل انباشت انواع مخلوط شن و ماسه به صورت رسوبات آبرفتی هستند که به همین دلیل امکان برداشت شن و ماسه با کیفیت و هزینه مناسب در آن شهرستان‌ها وجود دارد؛ در این شهرستان‌ها که در مجاورت رودخانه‌های کرج و شاه چای هستند حدود ۷۷ معدن شن و ماسه وجود دارد که ٦٨ واحد معدنی در شهرستان قدس و ۹ واحد معدنی در شهرستان شهریار فعالیت دارند که این منطقه را به یکی از قطب‌های برداشت شن و ماسه حتی در کشور تبدیل کرده است.

تورک گفت: موضوع ساماندهی وضعیت فعالیت این معادن و نظارت قضایی برعملکرد این معادن به گونه‌ای که کمترین آسیب به محیط زیست و شهروندان وارد شود به عنوان یکی از مصادیق صیانت از حقوق عامه در دستور کار قرار گرفته و حسب دستور رئیس کل استان تهران مقرر شده است در کارگروه ویژه به صورت مستمر مورد پیگیری قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) تهران

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد