تاریخ: ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۲۷
بازدید: ۲۴
کد خبر: ۳۴۷۹۸۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر بازار‌های مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالا مطرح کرد:

رفع محدودیت ارزی صنایع به کمک اوراق سلف ارزی/ ابزاری برای هدایت منابع خرد ارزی به سمت تولید

رفع محدودیت ارزی صنایع به کمک اوراق سلف ارزی/ ابزاری برای هدایت منابع خرد ارزی به سمت تولید
‌می‌متالز - مدیر بازار‌های مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالای ایران گفت: با راه اندازی اوراق سلف ارزی در بورس کالا گام مهمی جهت جذب سرمایه خرد ارزی برداشته شده و این موضوع می‌تواند به تولیدکنندگانی که با محدودیت ارزی جهت سرمایه گذاری مواجه هستند، کمک کند.
تعداد بازدید : 0

به گزارش می‌متالز، رحمان آراسته در برنامه رادیو اقتصاد در خصوص انتشار اوراق سلف ارزی گفت: یکی از رسالت‌های بورس کالای ایران همواره این است که بتواند با طراحی ابزار‌های مالی، سرمایه‌های سرگردان و خرد افراد را جذب بازار‌های رسمی و شفاف کرده و به تولیدکنندگان کمک کند. در این راستا ابزار‌های مختلفی راه اندازی شده و در حوزه طلا و صندوق‌های طلا نیز ابزارسازی‌های بزرگی صورت گرفته؛ به طوری که تاکنون نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان جذب این صندوق‌ها شده و کمک شایانی به تولیدکنندگان شمش طلا شده است.

به گفته آراسته، علاوه بر صندوق‌ها، از طریق انتشار اوراق تامین مالی مثل اوراق سلف موازی استاندارد نیز سالانه بیش از ۱۰ همت تامین مالی برای تولیدکنندگان انجام شده است.

وی افزود: سال گذشته بر آن شدیم تا ابزاری طراحی کنیم که بتوانیم سرمایه‌های خرد ارزی افراد و فعالانی که نیازمند سرمایه گذاری ارزی هستند را جذب کنیم؛ زیرا محدودیت‌های ارزی مختلف در اقتصاد باعث شده تا تولیدکنندگان نتوانند تامین مالی گسترده‌ای انجام دهند.

سازوکار اوراق سلف ارزی

مدیر بازار‌های مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالای ایران در خصوص سازوکار اوراق سلف ارزی توضیح داد: سازوکار این اوراق تقریبا شبیه به اوراق سلف موازی استاندارد است؛ به این صورت که هر تولید کننده‌ای که برای خرید قطعات و تجهیزات موردنیاز خود نیازمند ارز است، می‌تواند از این اوراق استفاده کند.

وی با بیان اینکه در این معاملات، مشتریان ارز خود را به حساب‌های ارزیشان واریز کرده و تولیدکننده از این منابع جهت واردات و خرید قطعات موردنیاز تولید خود استفاده می‌کند، گفت: در سررسید، مشتری می‌تواند علاوه بر دریافت اصل پول خود به صورت ارزی، طبق مشخصات مندرج در قرارداد و با توجه به شرایط بازار ارز، سود ارزی دریافت کند؛ یعنی خود ارزی که مشتری نزد بانک واریز کرده، به همراه سود ارزی آن به مشتری پرداخت می‌شود.

امکان تسویه قرارداد با طلا

آراسته اضافه کرد: آنچه این اوراق را جذاب کرده، این است که برای اولین بار در دنیا، مشتری می‌تواند در سررسید قرارداد، معادل دارایی ارزی خود شمش طلا دریافت کند. برای این منظور، فروشنده‌ای که اوراق را منتشر کرده، در سررسید شمش طلا را از بازار گواهی سپرده بورس کالا تهیه می‌کند و مالکیت آن به کد معاملاتی مشتری منتقل می‌شود. در این حالت، مشتری می‌تواند گواهی را در بازار فروخته و یا به خزانه بورس مراجعه کرده و شمش طلا را به صورت فیزیکی تحویل بگیرد.

وی در جمع بندی سخنان خود سه روش را برای تسویه سرمایه گذاران دارای اوراق سلف ارزی برشمرد و گفت: در این اوراق سه مزیت برای مشتری در نظر گرفته شده است. به این صورت که مشتری می‌تواند محصول را دریافت کند، تسویه ارزی کند و یا معادل دارایی ارزی خود شمش طلا دریافت کند. بنابراین، کسانی که دارایی ارزی دارند، می‌توانند در این ابزار سرمایه گذاری کرده و ضمن حفظ سرمایه، سود ارزی نیز دریافت کنند.

منبع: کالاخبر

عناوین برگزیده