تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۰۷
بازدید: ۱۸۵
کد خبر: ۳۴۸۷۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل بانک مسکن :

بسته جدید تأمین مالی بخش مسکن هفته آینده رونمایی می‌شود/ ساخت 900هزار واحد مسکونی تا دو سال دیگر

می متالز - مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه بسته جدید رونقِ بخش مسکن هفته آینده رونمایی می‌شود، تدوین روش‌های متنوع تامین مالی را یکی از مهمترین شاخص‌های این بسته عنوان کرد.
بسته جدید تأمین مالی بخش مسکن هفته آینده رونمایی می‌شود/ ساخت 900هزار واحد مسکونی تا دو سال دیگر

به گزارش می متالز، ابوالقاسم رحیمی انارکی با اشاره به ظرفیت‌های صنعت ساخت و ساز در شرایط فعلی اقتصادی گفت: تولید مسکن به عنوان حوزه‌ای که می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند، شناخته شده است. از یک سال پیش به دلیل تحریم‌های آمریکا در شرایط ویژه اقتصادی خاص قرار گرفته ایم و این فشارها نشانه این است که وارد یک نبرد اقتصادی تمام عیار با آمریکا شده ایم.

وی افزود: برای اینکه ما بتوانیم از این شرایط در کشور عبور کنیم باید از تمامی پتانسیل‌های داخلی که به تحریم‌ها وابسته نیست، استفاده کنیم.

مدیرعامل بانک عامل بانک مسکن با بیان اینکه باید اقداماتی برای جلوگیری از کاهش «رشد اقتصادی»، کوچک شدن اقتصاد و افزایش اشتغالزایی انجام دهیم، گفت: یکی از بخش‌هایی که واجد این شرایط است و کمترین تأثیر را می‌تواند از تحریم‌ها به خود ببیند حوزه مسکن و ساختمان است که تمام نهاده‌های آن در داخل موجود است و می‌تواند نیازهای داخلی را فراهم کند.

رحیمی انارکی افزود: با توجه به اینکه مسکن و ساختمان از اولویت‌های دولت و وزارت راه و شهرسازی است، در همین راستا احداث ۴۰۰ هزار واحد برای سال‌های ۹۸ و ۹۹ برنامه ریزی شده است. ضمن اینکه ۵۰۰ هزار واحد باقی مانده مسکن مهر تا پایان امسال تکمیل می‌شود تا پرونده مسکن مهر بسته شود. دولت در این زمینه برنامه‌های ویژه ای دارد به طوری که در مجموع طی دو سال آینده ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور عرضه خواهد شد که می‌تواند ظرفیت قابل توجهی را برای رشد اقتصادی، رونق تولید و افزایش اشتغال فراهم کند.

وی یادآور شد: تدوین بسته رونقِ بخش مسکن از اواخر سال گذشته آغاز شده و مراحل نهایی خود را طی می‌کند؛ در تدوین این بسته سعی شده هم به بخش عرضه و هم به بخش تقاضا توجه شود.

رحیمی انارکی با بیان اینکه مهمترین موضوع در صنعت ساختمان موضوع تأمین مالی است گفت: اگر این موضوع حل نشود این طرح‌ها و پروژه‌ها ولو با طراحی زیبا روی کاغذ خواهند ماند و اجرا نخواهد شد بنابراین مهمترین موضوعی که در این بسته پیش بینی شده تأمین مالی پروژه‌ها است.

این مقام ارشد شبکه بانکی گفت: یکی از مهمترین منابعی که ما امکان نقد کردن آن را تاکنون نداشتیم، تسهیلاتی است که در پرتفوی بانک نگهداری می‌شود و به عنوان دارایی بانک است که رقم خالص آن حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. بخش قابل توجهی از این تسهیلات می‌تواند در قالب اوراق مشارکت رهنی یا اوراق MBS به نقدینگی جدید تبدیل شود و یک جریان جدید مالی ایجاد کند.

مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن اظهار امیدواری کرد: این بسته هفته آینده در اولین همایش این بانک رونمایی شود.

همچنین روزبه ظهیری مدیرعامل شرکت انبوه ساز بانک مسکن گفت: سومین صندوق سرمایه گذاری نیز در شهر ری در مرحله ساخت قرار دارد و امیدواریم طبق برنامه زمان بندی به بهره برداری برسد.

وی افزود: مزیت صندوق‌های سرمایه گذاری زمین و ساختمان به لحاظ معافیت‌های مالیاتی و شفافیت‌هایی که از نظر ابزارهای کنترلی ایجاد می‌کنند بر کسی پوشیده نیست. اگر در پروژه صندوق سرمایه گذاری شمالغرب شاهد این هستیم که از نظر زمانی توانستیم در مقطع مورد نظر پروژه را با مدیریت هزینه به اتمام برسانیم، قطعاً به دلیل مکانیزم‌های کنترلی صندوق‌های سرمایه گذاری است.

ظهیری ادامه داد: برای اینکه بتوانیم از مزیت‌های نظارتی صندوق‌های سرمایه گذاری زمین و ساختمان به بهترین نحو استفاده کنیم محدودیت‌هایی وجود دارد. متأسفانه به استناد بند ماده ۱۴ قانون برنامه ششم توسعه، تأسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های تأمین سرمایه بدون أخذ مجوز از بانک مرکزی ممنوع شده است که با محدودیت جدید مواجه هستیم امیدواریم با رایزنی‌های سازمان بورس و مراجع بالاتر این محدودیت برطرف شود.

وی گفت: اما نکته دیگری که وجود دارد و اگر نتوانیم در خصوص آن برنامه ریزی عملیاتی کنیم حتماً صندوق‌های سرمایه گذاری زمین و ساختمان دچار شکست خواهند شد و توسعه اتفاق نخواهد افتاد، بحث عدم پیش بینی افزایش هزینه ساخت در ضوابط ساخت است. در شرایطی که با یک حرکت تورمی به لحاظ افزایش قیمت نهاده‌ها مواجه هستیم، عدم پیش بینی افزایش هزینه ساخت حتماً یک عامل بازدارنده خواهد بود.

عناوین برگزیده