تاریخ: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۱:۴۷
بازدید: ۲۱۱
کد خبر: ۳۴۹۹۶
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
کارشناس ارشد محیط زیست شرکت ملی صنایع مس ایران عنوان کرد

شرکت مس موفق در مدیریت مصرف آب و پساب

می متالز - «محمدرضا افشون»، کارشناس ارشد محیط زیست شرکت صنایع مس ایران با بیان این که تنها متولی تولید مس در ایران شرکت مس است گفت: صنعت مس با اجرای طرح جامع آب در مجتمع های تولیدی، یکی از شرکت های پیشرو در زمینه مدیریت مصرف و بازیابی آب است.
شرکت مس موفق در مدیریت مصرف آب و پساب

به گزارش می متالز، افشون با بیان این مطلب و با تأکید بر این که این موضوع نتایج زیست محیطی و اجتماعی بسیاری برای ما در پی خواهد داشت و پایداری اقتصادی ما را تضمین می کند گفت: هدف اصلی شرکت در طرح جامع آب این است که چرخه آبی بسته شود و تا جایی که بتوانیم از منابع آبی تازه (fresh water) استفاده نکنیم.
وی تأکید کرد: استفاده دوباره از پساب تولیدشده، از انتشار آلودگی جلوگیری کرده و استفاده کمتر از منابع آب به حفظ و پایداری آن کمک خواهد کرد.
افشون تصریح کرد: در فرآیندهای مختلف تولید در صنعت مس از آب استفاده می شود؛ اما مسئله مهم ازنظر محیط زیست این است که دوباره بتوانیم از آب استفاده کنیم یا از آب بازیافتی (Water Reused) بهره ببریم.
کارشناس ارشد محیط زیست شرکت صنایع مس ایران در پاسخ به این پرسش که چطور میان معدن و محیط زیست می توان ارتباط برقرار کرد، گفت: معدن و صنایع معدنی، فرآیند تولیدی بسیار مهمی در زنجیره اقتصادی هر کشوری هستند. بنابراین معدن می تواند محیط زیست را با چالش روبه رو کند اما در مقابل می تواند به حفظ آن هم کمک کند؛ چراکه استفاده از فناوری های به روز و به کارگیری ابزارهای مدیریتی در این زمینه بسیار راهگشاست.
وی درباره تدابیری که برای استفاده دوباره از مواد باطله وجود دارد، اظهار کرد: در تمام مجتمع های تولیدی، طرح جامع مدیریت پسماند تهیه شده و رویکردهای مدیریتی برای پسماندهای ویژه و عادی در حال پیگیری هستند.
افشون ادامه داد: پایداری شرکت ها بر اساس 3 اصل اقتصاد، اجتماع و محیط زیست است که به مثلث پایداری معروف شده است. ما نباید این 3 اصل را از هم جدا بدانیم و فقط بر یک مورد تمرکز کنیم. سعی هم کرده ایم در این مسیر حرکت کرده و تلاش می کنیم تا پیامدهای زیست محیطی ناشی از فعالیت تولیدی را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه در کنترل آلودگی هوا از شرکت های موفق و پیشرو هستیم، ادامه داد: تغییر فناوری از ریورب به فلش یک اتفاق زیست محیطی بزرگ بود که در مجتمع سرچشمه انجام شد. این مهم به شدت بهره وری تولید را افزایش داد و با راه اندازی طرح اسیدسولفوریک و تکمیل زنجیره تولید مهم ترین مشکل زیست محیطی شرکت هم برطرف شد.
کارشناس ارشد محیط زیست شرکت صنایع مس ایران بیان کرد: با این سرمایه گذاری انجام شده شرکت مس در زمره صنایع سبز قرار خواهد گرفت و درواقع این اقدامات بزرگ، نمود عملی از تعهد شرکت مس به حفاظت از محیط زیست است که در تمامی سطوح جاری است.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد