به گزارش می متالز، کالسیمین در نخستین ماه از سال 98 تنها 1500 تن شمش روی تولید کرده است که از این مقدار نیز تنها 120 تن شمش روی به فروش رسانده است. تنها نکته مثبت گزارش فروردین «فاسمین» به نرخ فروش حدود 29 میلیون تومانی شمش روی به ازای هر تن در فروردین بازمیگردد. در ماههای گذشته به مغایرت آمار گمرک با صادرات شرکتها مانند ملی مس اشاره شده بود با این حال طی دو ماه اخیر آمار گمرک تا حدودی با گزارشهای گروه روی همخوانی داشت و این امید وجود داشت که در فروردین کالسیمین بخشی از موجودی خود را به فروش برساند. با این حال به نظر میرسد نمیتوان چندان روی آمار روزانه مقدماتی گمرک حساب کرد.
به این ترتیب موجودی شمش روی کالسیمین در پایان فروردین به 23 هزار تن نزدیک شده است. باید توجه داشت که کل تولید و فروش این شرکت در سال 97 به ترتیب کمتر از 32 و 21 هزار تن بوده است. همچنان انتظار برای عملکرد ماهانه کالسیمین وجود دارد. البته ممکن است که سایر شرکتهای گروه روی اقدام به صادرات محصولات کرده باشند که در این خصوص نیز اطلاعات دقیقی در دست نیست.
در این شرایط انتشار عملکردی خلاف انتظارات ممکن است این موضوع را به ذهن معاملهگران القا کند که احتمالا «فاسمین» باید مسیر نزولی را تجربه کند. به صورت مشخص باید معاملهگران به این موضوع توجه داشته باشند که اگر آمار گمرک در عملکرد کالسیمین تایید میشد محرکی برای رشد قیمتی «فاسمین» بود. با این حال عدم برآورده شدن انتظارات به معنی نزول قیمتی سهم نیست. در این خصوص همچنان نمیتوان از عوامل حمایتی بنیادی در این سهم چشمپوشی کرد. برآورد «دنیای بورس» از ساخت سود بیش از 180 تومانی در این سهم حکایت دارد. همراه با دیگر نمادهای گروه روی گزارش سال مالی 97 تا پایان اردیبهشت منتشر خواهد شد. اگر مقدار تولید و فروش کالسیمین به رویه معمول بازگردد و از طرفی نرخ فروش کالسیمین در فروردین تکرارپذیر باشد سود بیش از 250 تومانی را به ازای هر سهم کالسیمین میتوان انتظار داشت که حامی قدرتمند از سهام این شرکت است. در خصوص ارزش موجودی کالسیمین باید گفت اگر 10 هزار تن از موجودی کالسیمین علاوه بر تولید این شرکت در سال پیش رو (فرض بر تولید 30 هزار تن شمش روی) به فروش برسد (در مجموع برآورد فروش 40 هزار تنی شمش روی) سود این شرکت با جهش قابل توجه مواجه خواهد شد و احتمالا رشد تا سطح 340 تومان (هزینهها کاملا محافظهکارانه لحاظ شده است) را خواهد داشت؛ با فرض نرخ فروش شمش روی در فروردین.
در این میان همچنان انتظار برای انعکاس اثر طرح BZS (کاهش هزینه تامین مواد اولیه تولید) نیز در صورتهای مالی این شرکت وجود دارد.