تاریخ: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۳۶
بازدید: ۱۰۴
کد خبر: ۳۵۶۱۱۱
سرویس خبر : آهن و فولاد

انقلاب فولادی به واسطه حمایت صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه/ رشد دانش‌بنیان‌ها به کمک صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه

انقلاب فولادی به واسطه حمایت صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه/ رشد دانش‌بنیان‌ها به کمک صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه
‌می‌متالز - شرکت فولاد مبارکه که مهمترین هلدینگ فولادی کشور محسوب می‌شود با تاسیس صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر سعی بر حمایت حداکثری از شرکت‌های دانش‌بنیان داشته تا به واسطه آنها تجهیزات و تکنولوژی‌های روز را در خطوط تولید مستقر کند.

به گزارش می‌متالز، دسترسی به تکنولوژی‌های روز یکی از موضوعات بسیار مهمی بود که در سال‌های تحریمی بیش از گذشته مورد تاکید قرار گرفت. وضع تحریم‌ها علیه کشور دسترسی به تکنولوژی و قطعات مورد نیاز صنایع را سخت کرد، اما همین موضوع باعث شد تا کشور به سمت بومی‌سازی و استفاده از دانش داخلی برود.

صنعت فولاد یکی از صنایعی‌ای بود که در این بین بومی‌سازی تجهیزات و تکنولوژی را بیش از صنایع دیگر در دستور کار قرار داد و نهضت بومی‌سازی را اجرایی کرد. 

بی‌شک اجرایی شدن این برنامه می‌توانست دستاورد‌های بسیاری به همراه داشته باشد. در گام اول تولیدکنندگان فولاد با تامین قطعات و تجهیزات با استفاده از دانش بومی از واردات بی‌نیاز و همین امر منجر به صرفه‌جویی ارزی می‌شد.

چنین نگاهی در سال‌های اخیر توسعه در واحد‌های فولادی را افزایش داد، زیرا بخشی از ارز صرفه‌جویی شده راهی پروژه‌های توسعه‌ای و حتی پروژ‌های دانش‌بنیان شد.

اما در گام بعدی واحد‌های فولادی با تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز می‌توانستند روند تولید را سرعت بخشیده و زمان این تامین را کاهش دهند.

همچنین دستیابی به تکنولوژی‌های روز منجر به تولید فولادی با کیفیت بالاتر می‌شد که تاثیر مستقیم بر افزایش قدرت رقابتی در بازار‌های داخلی و خارجی دارد. درواقع یکی از دلایلی که صنعت فولاد در سال‌های اخیر در برخی محصولات مانند تختال یکه تاز بازار شده آن است که ارتقای تکنولوژی و تامین قطعات کیفیت محصول نهایی را افزایش داده است.

همچنین توسعه فعالیت‌ها در این حوزه باعث شد تا شرکت‌های دانش‌بنیان نیز فصل جدیدی را در فعالیت‌های خود آغاز کنند. این شرکت‌ها در سال‌های اخیر به یکی از بازو‌های مهم توسعه صنعت فولاد تبدیل شده‌اند و بسیاری از نیاز‌های فولادی‌ها به واسطه آنها تامین شد. این موضوع توانست اشتغال‌زایی در این شرکت‌ها را افزایش دهد. 

از سال ۱۳۹۷ که نهضت بومی‌سازی و بهره‌برداری حداکثری از توان ساخت داخل در زنجیره فولاد با قوت و همت مضاعفی دنبال شد؛ ارزبری تولید فولاد کاهش قابل ملاحظه‌ای یافته و با بیش از ۶۰ درصد کاهش به ۶۵ دلار به ازای هر تن رسیده است. 

از ابتدای سال ۱۳۸۱ تا ۱۴۰۱ بیش از ۱۰۰ هزار مواد، قطعه و تجهیز در داخل کشور بومی‌سازی شده که علاوه بر تأمین به‌موقع و پایدار و کیفی، صرفه‌جویی حدود ۲،۹۶۸ میلیون دلار را در پی داشته است.

البته در این بین برخی شرکت‌های فولادی بیش از دیگر واحد‌ها بر این موضوع تمرکز کرده‌اند و توانسته‌اند توانمندی‌های خود را افزایش دهند. شرکت فولاد مبارکه از مهم‌ترین مجموعه‌های فولادی کشور در همین نهضت است که توانسته بسیاری از نیاز‌های خود را تامین کند.

این مجموعه از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ ارزش برنامه‌های بومی‌سازی در شرکت‌های زیرمجموعه و تابعه به ترتیب به ۶۱۸ میلیون، ۵۷۰ میلیون و ۵۳۶ میلیون دلار رسید.

در سال ۱۴۰۱، شرکت فولاد مبارکه با ۱۷۰.۱ میلیون دلار، بیشترین سهم در صرفه‌جویی ارزی را به خود اختصاص داد. پس از آن شرکت‌های فولاد خوزستان با ۱۳۸.۴ میلیون و ملی مس با ۸۱ میلیون دلار در جایگاه‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

فولاد مبارکه با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر جدیدی از خودکفایی قرار گرفت و تلاش کرد تا سطح همکاری‌های خود با مجموعه‌های دانش‌بنیان را افزایش دهد.

با سرمایه‌گذاری و حمایت و اعتماد فولاد مبارکه به شرکت‌های سازنده داخلی، شاهد خودکفایی کشور در زمینه طراحی و ساخت مواد، قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت فولاد است و در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از مواد، قطعات و تجهیزات مورد نیاز خطوط تولید، داخلی است. 

اما فولاد مبارکه گامی فراتر از فعالیت‌های یاد شده برداشته است و با ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه سعی بر توسعه فعالیت‌های این حوزه داشته و تلاش می‌کند تا تکنولوژی‌های جدید را در خطوط تولید خود پیاده‌سازی کند.

فولاد مبارکه در راستای تحقق پایداری و بومی‌سازی فعالیت‌های متعددی انجام داده، به‌گونه‌ای که سالانه بین ۵ تا ۷ هزار میلیارد تومان با شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری دارد؛ یکی از ماموریت‌های اصلی صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه حفظ پایداری این صنعت برای آینده است.

در نتیجه تلاش می‌کند تا ریسک فعالیت این شرکت‌ها را به واسطه این صندوق و حمایت‌های آن پوشش داده و اجازه دهد تا فعالیت آنها توسعه پیدا کند. 

رصد تکنولوژی در حوزه‌های مختلف همچون هوش مصنوعی، اولین خدمتی است که صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه به گروه فولاد مبارکه ارائه می‌دهد؛ تاکنون ۷۰۰ شرکت سرمایه‌پذیر کشور از راه‌های مختلف ازجمله برگزاری رویدادی با عنوان "فولادی‌شو"، درخواست حمایت و سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه را برای توسعه فعالیت‌های خود را داشته‌اند. 

این تکنولوژی می‌تواند انقلابی جدید در فعالیت‌های این مجموعه ایجاد و بهره‌وری را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. از سویی دیگر دستیابی به این تکنولوژی می‌تواند قدرت رقابت فولاد مبارکه را در مقایسه با رقبای خارجی نیز افزایش داده و فرصت‌های صادراتی بیشتری را در اختیار این مجموعه قرار دهد.

صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه برای توسعه کسب‌وکار و فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان، سرمایه‌گذاری کرده تا بازار این شرکت‌ها تثبیت شود. تاکنون ۳۳۶ میلیارد تومان برای توسعه پایدار زنجیره تامین، ۹۳ میلیارد تومان برای توسعه سبد محصول، ۵۰ میلیارد تومان برای رباتیک، ۵۳ میلیارد تومان برای هوش مصنوعی و ۴۲ میلیارد تومان برای اینترنت اشیاء سرمایه‌گذاری کرده است.

محصولات و سرمایه‌گذاری‌های فولاد مبارکه کل کشور را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، بنابراین سرمایه‌گذاری خطرپذیر این مجموعه نیز باید همین‌گونه باشد؛ سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در شرکت‌های دانش‌بنیان تاکنون برای ۶۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده و فولاد مبارکه در حال حاضر با ۱۵ دانشگاه برتر کشور نزدیک به ۶۸ میلیارد تومان قرارداد گرنت دارد و از ۱۱۵ میلیارد تومان بودجه گرنت حدود ۵۰ میلیارد تومان آن جذب کرده است.

به همین دلیل باید این حرکت فولاد مبارکه را در توسعه صنعت فولاد یک حرکت انقلابی و نوین دانست که بی‌شک دستاورد‌های بسیار مهمی را برای صنعت فولاد به همراه دارد. از سویی دیگر این نگاه می‌تواند به دیگر واحد‌های فولادی وارد و در نهایت صنعت فولاد را با دگرگونی مثبت همراه کند.

این صندوق می‌تواند علاوه بر کاهش ارزبری صنعت فولاد، توسعه حداکثری را در این صنعت رقم زده و منجر به تولیدی با ارزش افزوده بیشتر شود. 

فولاد مبارکه امروز از یک تولیدکننده فولاد به یک مجموعه صنعتی اثر گذار در توسعه اقتصادی کشور تبدیل شده است و سعی بر آن دارد تا در تمامی حوزه‌های مرتبط با تولید با سرمایه گذاری، رشد حداکثری را به ثبت برساند.

منبع: تیتر ۲۰

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده