تاریخ: ۰۵ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸:۲۹
بازدید: ۱۱۰
کد خبر: ۳۵۶۶۵۵
سرویس خبر : آهن و فولاد

احتمال کاهش صادرات فولاد چین با گسترش تعرفه‌ها

احتمال کاهش صادرات فولاد چین با گسترش تعرفه‌ها
‌می‌متالز - به گفته ناظران صنعت، صادرات فولاد چین به زودی به بالاترین حد خود در هشت سال گذشته خواهد رسید، قبل از اینکه تعرفه‌های گسترده در سال ۲۰۲۵ آن را پایین بیاورد.

به گزارش می‌متالز، چین به عنوان بزرگترین صادرکننده فولاد، حدود ۵۵ درصد از تولید فولاد جهان را به خود اختصاص داده است. صادرات فولاد این کشور در سال جاری افزایش یافته است و انتظار می‌رود از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور کند که آخرین بار در سال ۲۰۱۶ مشاهده شد. استراتژیست‌های گروه Macquarie پیش بینی کردند که صادرات فولاد چین در سال جاری به ۱۰۹ میلیون تن خواهد رسید، قبل از اینکه در سال ۲۰۲۵ به ۹۶ میلیون تن کاهش یابد.

رن ژوکیان، تحلیلگر شرکت مشاوره فولاد مایستیل، در یادداشتی در سیتی گروپ در این ماه گفت: "محموله فولاد چین از سال آینده و به بعد به دلیل اقدامات ضد دامپینگ به سمت نزولی مواجه خواهد شد."

بازار‌های خارجی به ویژه در بحبوحه مازاد عرضه داخلی برای چین بسیار مهم بوده‌اند، زیرا اقتصاد چین با بحران طولانی مدت مسکن و کندی فعالیت‌های تولیدی دست و پنجه نرم می‌کند.

در ماه سپتامبر، صادرات فولاد چین با جهش ۲۶ درصدی نسبت به سال گذشته به ۱۰.۲ میلیون تن رسید که از ۱۰ میلیون تن در ماه که آخرین بار در ژوئن ۲۰۱۶ به ثبت رسیده بود، فراتر رفت. در ۹ ماه اول سال، صادرات ۲۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت. صادرات فولاد این کشور پس از رسیدن به رکورد ۱۱۲ میلیون تنی در سال ۲۰۱۵، قبل از شروع بهبود در سال ۲۰۲۰ کاهشی چند ساله داشت.

رشد صادرات فولاد از آن زمان به دلیل کمبود تقاضای داخلی تسریع شده است، حتی با وجود اینکه رشد کلی صادرات در چین در ماه سپتامبر به دلیل مجموعه‌ای از داده‌های ناامیدکننده که به اقتصاد ضعیف اشاره می‌کرد، به شدت کاهش یافت.

سیل فولاد ارزان از چین باعث نگرانی شرکای تجاری این کشور از رقابت ناعادلانه برای فولادسازان خارجی شده است و بیشتر و بیشتر اقدامات ضد دامپینگ از جمله تعرفه‌های سنگین را تشدید کرده اند.

چیم لی، تحلیلگر ارشد در واحد اطلاعات اکونومیست، گفت تولیدکنندگان فولاد در کشور‌های واردکننده به ویژه آنهایی که در آسیای جنوب شرقی و خاورمیانه هستند، "تحت فشار شدید قرار گرفته‌اند."

تایلند در ماه آگوست تعرفه‌های ضد دامپینگ را بر روی کلاف نورد گرم از چین افزایش داد. مکزیک در اواخر سال گذشته تعرفه‌ای نزدیک به ۸۰ درصد بر برخی از واردات فولاد چین اعمال کرد.

در ماه جاری، دولت برزیل تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام محصولات فولادی این کشور وضع کرد. کانادا تعرفه ۲۵ درصدی بر محصولات فولادی چین را در ماه اوت اعلام کرد که از روز سه شنبه اجرایی شد.

توماس گوتیرز، رئیس داده‌های شرکت مشاوره کالانیش کامودیتی، گفت: "این نوع اقدامات حمایت‌گرایانه معمولاً تأثیرات کوتاه‌مدتی دارند، زیرا صادرکنندگان فولاد به اقداماتی مانند «دور زدن» متوسل می‌شوند."

ماه گذشته، دولت هند تعرفه‌های بین ۱۲ تا ۳۰ درصدی را بر روی برخی از محصولات فولادی وارداتی از چین و ویتنام اعمال کرد و تعرفه ضد دامپینگی را که سال گذشته بر فولاد‌های چین اعمال کرد، تشدید کرد.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در ماه آوریل خواستار افزایش سه برابری تعرفه‌ها بر فولاد چین شد و دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواه ریاست جمهوری آمریکا گفت که در صورت انتخاب مجدد در ماه آینده، می‌تواند تعرفه‌ها را ۶۰ درصد بر کالا‌های چینی افزایش دهد.

برای اولین بار در شش سال گذشته، انجمن جهانی فولاد ضمن اشاره به رکود بخش املاک و مستغلات چین، پیش‌بینی کرد که تقاضای داخلی فولاد این کشور در سال جاری کمتر از نیمی از تقاضای جهانی را تشکیل می‌دهد. در همین حال، وی افزود، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های دولتی که به طور فزاینده‌ای از جاده‌ها و راه آهن به زیرساخت‌های انرژی منحرف شده است، بعید است که شکاف ایجاد شده توسط سازندگان خانه را پر کند.

بیشتر فولادسازان داخلی با توجه به سودآوری ضعیف در فروش فولاد، تولید خود را کاهش داده بودند. تقریباً سه چهارم از شرکت‌های فولادی چین در شش ماهه اول سال جاری ضرر کرده‌اند که بسیاری از آنها در خطر ورشکستگی قرار دارند. سرکوب احتمالی پکن در مالیات بر ارزش افزوده می‌تواند اوضاع را برای صنعت فولاد چین بدتر کند.

منبع: ایفنا

عناوین برگزیده