به گفته داود شهرکی، پایانه صادراتی سنگ در واقع یک مرکز برای عرضه متمرکز سنگ و مواد معدنی در منطقه ویژه است زیرا زمینه برای ارتباط با کشور افغانستان (بهعنوان بازار هدف) فراهم میشود.
وی ادامه داد: اکنون طرح پایانه صادراتی سنگ منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در فاز تجهیز و ورود معدنکاران قرار دارد. به این ترتیب که معدنکاران نمونههای سنگ خود را آورده و کارخانههای فرآوری را در آنجا راهاندازی میکنند. در واقع این پایانه ضمن اینکه یک نمایشگاه دائمی و مرکز عرضه محصولات است بازار متمرکزی برای فروش سنگ خواهد بود.
شهرکی درباره میزان استقبال معدنکاران از این طرح نیز گفت: به طور طبیعی این طرح از سوی معدنکاران مورد استقبال قرار خواهد گرفت زیرا اینکه هرکدام از آنها به شکل پراکنده به تولید و فروش محصولات خود بپردازند تا اینکه در یک منطقه به شکل متمرکز وارد عمل شوند بسیار متفاوت است. در این صورت میتوانند به شکل نرمافزاری و از طریق سایت منطقه ویژه، محصولات خود را معرفی کرده و در مقابل سرمایهگذاران و خریداران نیز به شکل متمرکز به جای مراجعه به تکتک واحدهای معدنی به شکل متمرکز به این پایانه آمده و ضمن دیدن نمونه سنگ با روند تولید سنگهای تزئینی در منطقه آشنا شوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت درباره بازارهای هدف منطقه نیز گفت: بازار هدف ما در این منطقه بیشتر کشور افغانستان است. البته راهاندازی این پایانه به دلیل قرار گرفتن در منطقه ویژه اقتصادی و نداشتن تعرفه برای آنها مفید است و معدنکاران افغانی میتوانند به این پایانه وارد شوند و از آن استفاده کنند.
شهرکی افزود: هر هیات تجاری که وارد استان میشود اتاق بازرگانی در بخش معدن میتواند از این ظرفیت استفاده کرده و با آنها مراودات تجاری داشته باشد زیرا بخشی از تاجران را معدنکاران تشکیل میدهند. در این میان شرکتهای معدنی نیز با شرکت در نمایشگاههای بینالمللی ضمن برقراری ارتباط با تولیدکنندگان خارجی، زمینه را برای فروش محصولاتشان فراهم خواهند کرد.
به گفته شهرکی، استان خراسان جنوبی۱۲۶ معدن سنگ تزئینی دارد که سالانه حدود ۳۰۰هزار تن تولید دارند. البته تمامی معادن فعال نیستند اما بخش عمدهای از آنها در حال فعالیت و بخشی نیز با ظرفیت کم در حال تولید هستند. به عنوان نمونه معادن گرانیت به دلیل رکود حاکم بر بازار فعالیتشان کاهش یافته و بخشی از آنها رو به تعطیلی رفتهاند.
مدیر پایانه صادراتی سنگ و فرآوردههای معدنی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی گفت: نخستین پایانه صادراتی سنگ و فرآوردههای معدنی کشور در منطقه ویژه اقتصادی، در آیندهای نزدیک بازارهای جهانی را بهدست خواهد گرفت.
اعظم حسینایی چندی پیش در جمع سرمایهگذاران پایانه صادراتی سنگ و فرآوردههای معدنی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی اظهار کرد: نخستین پایانه صادراتی سنگ و فرآوردههای معدنی کشور در منطقه ویژه اقتصادی که از مصوبات هیات دولت و با مجوز سازمان توسعه تجارت است، در دهه مبارک فجر سال گذشته افتتاح شد.
وی گفت: با توجه به ظرفیتهای معدنی و ساختار زمینشناسی خراسان جنوبی وجود چنین مرکزی برای توسعه معادن و صنایع معدنی و تجارت با استفاده از مزایای مالی سرمایهگذاری منطقه ویژه اقتصادی از جمله معافیتهای مالیاتی و گمرکی، نقشی محوری در توسعه اقتصادی استان خراسان جنوبی دارد.