به گزارش می متالز، در هفتمین همایش سالانه مرزهای دانش اقتصاد توسعه که در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه در حال برگزاری است سیروس توفیق عضو هیئت علمی این دانشگاه با اشاره به سابقه برنامهریزی و نتایج آن در کشور گفت: اینکه برخی میگویند ماحصل هفت دهه برنامهریزی در کشور هیچ بوده حرف بیهودهای است و نوعی غرضورزی در صحبتهای آنها وجود دارد.
وی ادامه داد: طرحهایی مانند سد کرج، کشت و صنعت نیشکر خوزستان و طرحهای فولادی همگی نتیجه برنامهریزیهای بلندمدت بوده است که امروز مردم و کشور از آثار آن بهرهمند هستند.
وی ادامه داد: سختترین برنامهریزی در کشور برنامه پنجم پیش از انقلاب بود که آن زمان بیشترین درآمد ارزی را داشتیم و طرحهای زیادی آغاز شد در حالی که زیرساختهای آنها مهیا نبود و اقتصاد کشور ظرفیت آن را نداشت این درآمد زیاد باعث شد که نظم برنامه ریزی کلان کشور به هم بخورد.
وی با اشاره به برنامههای کلان گفت: نقش اساسی این برنامهها این است که ما در هنگام تدوین آن علم اقتصادسنجی و الگوسازی را داریم اما سازمانی که مکلف به اجرای این برنامهها و پیادهسازی الگوها باشد مشخص نیست این درحالی است که کشورهای دیگر دفتر برنامهریزی دارند و با پالایش برنامهها بهترین تصمیم را برای اقتصاد خود میگیرند و پیش از نهایی کردن هر برنامهای و به اجرا درآمدن آن ابتدا نظر مخالفان و موافقان شنیده میشود و در صورت لزوم تغییرات به وجود میآید.
توفیق در پایان با اشاره به برنامهریزی فائو برای کشاورزی کشور گفت: این سازمان بینالمللی یک جعبه ابزار برنامهریزی کشاورزی تهیه کرده که کشاورزی کشور را در چند منطقه با توجه به ظرفیتها و نیروهای اجرایی آن تقسیم بندی کرده. توصیه مهم این برنامهریزی قابلیت اجرایی بودن آن در ایران است که به زودی جزئیات بیشتری از آن منتشر خواهد شد.