به گزارش میمتالز، برمک قنبرپور اثرات حضور ترامپ در آمریکا بر صنعت ایران را به سه بخش تقسیم کرد و گفت: این حضور را باید در سه بخش تحلیل کرد: اول اثر حضور وی بر اقتصاد جهانی؛ دوم اثر حضور ترامپ بر اقتصاد ایران و صنعت و در نهایت نیز اثر این حضور بر اقتصاد و صنعت پلیمر.
وی در مورد اثر حضور ترامپ بر اقتصاد جهانی گفت: قبل از برگزاری انتخابات و چند هفته باقیمانده منتهی به برگزاری این رویداد، تحولاتی در حوزه جهانی رخ داد. این تحولات عطف به تجربه حضور قبلی ترامپ در کاخسفید صورت گرفت.
وی در دوره قبلی ریاستجمهوری خود سیاست افزایش تعرفههای واردات را دنبال کرد و پیشبینی میشود که این سیاست را در این دوره نیز تکرار کند. ضمن آنکه او این وعده را در تبلیغات خود نیز مطرح کرده است؛ بنابراین میتوان گفت به احتمال فراوان ترامپ سیاست افزایش تعرفه گمرکی کالاهای وارداتی بهخصوص از کشور چین را وضع خواهد کرد.
عضو هیاتمدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با بیان اینکه کاهش مالیات و مقرراتزدایی از جمله وعدههای دیگر ترامپ در زمان تبلیغات بوده است، افزود: این سیاستها طبیعتا به رشد اقتصادی بیشتر برای آمریکا و در مقابل کاهش رشد اقتصادی کشورهایی که یکی از مقاصد صادراتیشان کشور آمریکاست منجر میشود.
قنبرپور با بیان اینکه اقتصاد آمریکا سهم بالایی در اقتصاد دنیا دارد و طبیعتا همین موضوع سبب میشود که سیاستهای ترامپ حتی بر میانگین رشد اقتصادی دنیا نیز تاثیر بگذارد، گفت: بنابراین ما در آینده شاهد رشد اقتصادی بهتر آمریکا خواهیم بود؛ یعنی این سیاست موجب تقویت ارزش دلار در بازارجهانی و رشد رمزارزها میشود. البته یکی از دلایل این موضوع نیز حضور ایلان ماسک در کنار وی بوده است. ولی در نهایت با این سیاستها در مقابل، ارزش طلا نیز در بازار کمتر میشود.
وی با بیان اینکه اگر ترامپ سیاست کاهش نرخ سود بانکی را در پیش بگیرد شاهد رونق بازار مسکن در آمریکا خواهیم بود، گفت: اگر چنین شود از آنجا که رونق بازار مسکن پیشران صنایع دیگر است، شاهد رشد صنایع دیگر در آمریکا خواهیم بود.
این فعال صنعتی در مورد تاثیر پیروزی ترامپ بر اقتصاد ایران بیان کرد: با توجه به اینکه اقتصاد کشورمان متکی به نفت و میعانات گازی است، شاهد افزایش محدودیتها و تشدید تحریمها خواهیم بود؛ بنابراین شاهد کاهش صادرات خود در این حوزه و افزایش مشکلاتمان خواهیم بود؛ یعنی چهبسا صادرات نفتی ما نصف شود و این موضوع سبب میشود که ۲۰درصد از درآمد ارزی ما کاهش یابد. از همین رو اگر چنین اتفاقی رخ دهد، دولت ایران به بازارهای داخلی روی میآورد و احتمالا تلاشهایی برای کاهش یارانه انرژی، دریافت مالیات بیشتر از فعالان اقتصادی، چاپ اسکناس و افزایش تورم را شاهد خواهیم بود.
عضو هیاتمدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با بیان اینکه این موضوع چند وجه خوشبینانه هم میتواند داشته باشد، گفت: ترامپ به احتمال فراوان همانطور که قبلا نیز نشان داده، حاضر نیست آمریکا در معاهدههایی باقی بماند که به اقتصاد این کشور ضربه میزند. یکی از این معاهدههای مهم سند الزامآور مقابله با آلودگی پلاستیکها (INC) است. از آنجا که آمریکا کشور موثری است و میتواند کشورهای دیگر را نیز با خود همراه کند، چهبسا با رویکرد جدید دولت در این کشور تمام سمت و سوی این سند و پنجنشستی که برگزار شده تغییر کند. این موضوع میتواند به نفع اقتصاد کشور ما و کشورهای حوزه خلیجفارس باشد؛ زیرا ممنوعیت کمتری برای صادرات محصولات پلیمری و پلاستیک وجود خواهد داشت.
قنبرپور با بیان اینکه با کاهش صادرات نفت و میعانات گازی، افزایش تولید پتروشیمیها برای دولت جذابتر خواهد بود، تصریح کرد: طبیعتا در این وضعیت تولید پتروشیمیها افزایش پیدا خواهد کرد و مواد پلیمری بیشتر و بهتری در اختیار تولیدکنندگان صنایع تکمیلی قرار میگیرد. طبیعتا این موضوع به زنجیره ارزش محصولات پتروشیمیایی و در نهایت به اقتصاد کشور و صنایع پلاستیک کمک خواهد کرد. از آنجا که صنایع پلیمر در برابر تحریمها قدرت و بازدارندگی بیشتری دارند، چهبسا این موضوع سبب شود که حمایت بیشتری از این صنایع شود.
منبع: دنیای اقتصاد