تاریخ: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۱۸
بازدید: ۲۱۸
کد خبر: ۳۵۸۴۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون طرح و برنامه:

لزوم احداث سه هلدینگ در سال ۹۸

می متالز - معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت از لزوم احداث سه هلدینگ در سال ۹۸ خبر داد و گفت: در منابع مالی شرکت های بزرگ به دنبال بورس و راه اندازی هلدینگ های سرمایه گذاری هستیم که باید امسال سه هلدینگ راه اندازی کنیم و برای تحقق این امر باید از سرمایه های مردمی استفاده کنیم.
لزوم احداث سه هلدینگ در سال ۹۸

به گزارش می متالز، سعید زرندی در اولین گردهمایی مدیران ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 98 با اشاره به نام گذاری سال ۹۸ گفت: رهبر مقام معظم رهبری به دنبال نام گذاری امسال به سه چالش کاهش ارزش پول ملی، قدرت خرید مردم و کم کاری کارخانه ها اشاره کردند که سه مشکل اصلی کشور هستند.
وی با بیان اینکه نیازمند تلاش همگانی هستیم، افزود: در تمام مدل های اقتصادی تنها موضوعی که می تواند در این شرایط کمک و نقدینگی را در خودش هضم کند، تزریق در حوزه تولید و توسعه تولید است.
معاون طرح و برنامه ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: سال ۹۷ رشد ارزش افزوده صنعت از ۹۱ تا کنون براساس تحلیل ها ،۶ ماهه اول ۹۷ نشان می دهد، سال سختی برای تولید کشور بوده است.
زرندی تصریح کرد: مهمترین‌ مشکلی که در صنعت، معدن و تجارت رشد تشکیل سرمایه است. در کلان در این زمینه مشکل داریم.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه زمانی رونق می تواند موثر باشد که تمام سطوح با هم‌ کار کنند، گفت: عدم همکاری دیگر دستگاه ها مورد تایید ما نیست. در این برنامه بخشی از کارها را در کلان وزارت و بعضی دیگر را در کلان کشور برنامه ریزی کرده ایم.

 

نگاه به تولید

زرندی ادامه داد: سطح محیط سیاسی که فراتر از همه محیط ها است که مباحث سیاسی اجتماعی و فرهنگی کشور باید در آن بحث شود. ما باید به تولید به عنوان یک موضوع توسعه فرهنگی و اجتماعی نگاه کنیم.
وی تصریج کرد: سطح دوم محیط کلان در سیاست های بانکی، پولی، مالی و ارزی کشور در بیرون وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین می شود. به عنوان مثال افزایش قیمت دلار افزایش پیدا کرد و هزینه های مورد نیاز ما برای صنایع در گردش چند برابر شد. بحث سیاست مالیاتی کشور هم بر ما اثر گذار است.
معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: سطح سوم سیاست های صنعتی کشور، معدنی و تجاری، سطح چهارم محیط صنعتی و زنجیره تامین و سطح پنجم را محیط خرد بنگاهی عنوان کرد.
وی در خصوص ۷ محور برنامه ریزی شده، افزود: توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل، توسعه صادرات غیر نفتی، توسعه معادن و صنایع معدنی، توسعه فناوری و شرکت های دانش بنیان با تغییر رویکرد از مونتاژکاری به نوآوری، مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری، بهبود فضای کسب و کار مرتبط با بخش صنعت، معدن و تجارت و تأمین منابع مالی و توسعه سرمایه گذاری در اولویت اقدامات قرار گرفته است که در ذیل هر یک به تفکیک بررسی می شود.
معاون طرح و برنامه ریزی عنوان کرد: امسال با یک وقفه چند ساله سعی کردیم برای سازمان های استانی هم هدف گذاری کنیم که مشابه آن را برای سطوح استانی هم داریم.

 

توسعه تولید

زرندی اصلی ترین محور برنامه های امسال را توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل دانست و گفت: اصلی ترین اقدام ما فعال سازی واحدهای تولیدی در راستای رونق تولید است. این ۷ محور ۳۵ پروژه دارند که از ۱۵ پروژه در راستای اقتصاد مقاومتی است.‌ سرمایه گذاری های جدید را خیلی توسعه ندهیم، بلکه همین سرمایه های موجود را توسعه دهیم. راه اندازه واحدهای راکد زیر مجموعه این برنامه قرار می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه دو صنعت از برنامه های ویژه در سال ۹۸ است، گفت: برای توسعه و رونق حوزه های نساجی و لوازم خانگی برنامه های ویژه داریم. پروژه صنایع دریایی، بحث حمل و نقل ریلی و عمومی و بازسازی صنوف تولیدی را امسال داریم که باید به آنها توجه شود.
وی افزود: یک پروژه در حوزه فرش و توسعه خوشه ها تعریف کردیم. این خوشه هایی که شکل گرفته را باید تقویت کنیم و اثرات آن ها را در کشور ببینیم.
معاون طرح و برنامه با بیان اینکه اصلی ترین پروژه امسال توسعه صادرات غیر نفتی است،عنوان کرد: ما باید به عرضه و تقاضا به یک اندازه توجه داشته باشیم. در حوزه صادرات که محور اصلی تمرکز ما در این قسمت است، بر صادرات به ۱۵ کشور همسایه تمرکز داریم و شهر های مرزی از همین الان می توانتد برقراری ارتباط با کشورها را آغاز کنند. در سفر اخیر به بوشهر برای صادرات به کشور قطر برنامه ریزی هایی انجام شد.
زرندی ادامه داد: کل صادرات سال ۹۷، ۴۴ میلیارد دلار بوده که ۲۳ میلیارد تومان آن مربوط به ۱۵ کشور همسایه بوده است‌ و از این مقدار نزدیک به ۹ میلیارد هم برای کشور عراق بوده است. به همین دلیل تمام توان وزارتخانه را برای ارتباط با ۱۵ کشور همسایه بگذاریم.
وی در خصوص برنامه های بخش معدن گفت: پیاده سازی نقشه راه معدن و صنایع معدنی است. سال گذشته یک تفاهم کلی به عنوان سند نقشه راه تدوین شده است. امسال توسعه اکتشاف هم نقش مهمی دارد.
وی پروژه بعدی را تکمیل زنجیره ارزشی فلزات اساسی دانست و گفت: فولاد، مس و آلومینیوم را داریم بررسی می کنیم.
زرندی خصوص حوزه فناوری تصریح کرد: اجرای طرح ملی تاپ، حمایت از رسوخ فناوری های ایجاد شده توسط شرکت های دانش بنیان به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران صنعت با همکاری تشکل های مرتبط(100 پروژه)، حمایت از ایجاد دانش فنی و فناوری تولید محصولات منتخب وارداتی از نظر ارزبری با همکاری دانشگاه های توانمند کشور(20 مورد) و ایجاد مراکز تحول دیجیتال در مواجهه با انقلاب صنعتی چهارم در راستای توسعه فناوری و شرکت های دانش بنیان با تغییر رویکرد از مونتاژکاری به نوآوری انجام می شود.
وی عدم تکمیل سامانه های جامع اطلاعاتی را که یکی از مشکلات کشور دانست و گفت: با توجه به اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت یکی از موفق ترین وزارتخانه ها در زمینه سامانه ها است اما باز هم عدم یکپارچگی سامانه ها یکی از مشکلات است. حدود ۲۸ سامانه داریم و به طور خاص این مسئله را یعنی یکپارچه سازی سامانه ها را دنبال می کنیم.
وی عنوان کرد: یک بحث دیگر رتبه بندی سرمایه گذاران است. سرمایه گذاری کشور را به گروه های یک، دو و سه تقسیم‌بندی می کنیم. در حال حاضر برای گروه یک حدود ۲۰۰ نفر را شناسایی کرده ایم. باید در سازمانهای ما کارافرینان بزرگ را به طور ویژه تکریم کنیم.
زرندی یکی از مهترین پروژه ها را پروژه ساخت داخل محصولات وارداتی با قابلیت صادرات که از تحریم متاثر شده اند اعلام کرد و گفت : در سال ۹۷، ۴۲ میلیارد دلار واردات داشتیم که از این میزان ۶۴ درصد کالاهای واسطه ای، حدود ۱۷ درصد کالای مصرفی و حدود ۱۶ درصد کالاهای سرمایه ای است. باید برای حفظ تولید کالاهای واسطه ای را که قابلیت توسعه بازار دارد بومی سازی کنیم .
وی تاکید کرد: در منابع مالی شرکت های بزرگ به دنبال بورس و راه اندازی هلدینگ های سرمایه گذاری هستیم که باید امسال سه هلدینگ راه اندازی کنیم و برای تحقق این امر باید از سرمایه های مردمی استفاده کنیم این فرصتی برای جمع آوری سرمایه های سرگردان مردمی است.
معاون طرح و برنامه با بیان اینکه باید بحث سیاست های ارزی را بررسی کنیم، گفت: سیاست های مالیاتی، حوزه های بهبود فضای کسب و کار، منابع ارزی مورد نیاز باید مورد توجه قرار گیرند همچنین هم اکنون سهم صنعت از تسهیلات پرداختی بانک ها ۲۸ درصد است که باید ان را افزایش دهیم.

زرندی در پایان تاکید کرد باید ۷ محور و ۳۵ پروژه در سطح سازمانهای استانی پی گیری شود تا یک صدای واحد در کشور شنیده شود.

عناوین برگزیده