تاریخ: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۵۷
بازدید: ۱۳۹
کد خبر: ۳۵۸۵۵۷
سرویس خبر : آهن و فولاد
«قطعی گاز و برق» و «رشد تقاضا» به معاملات رینگ صنعتی بورس کالا جهت داد

کانال جدید قیمت فولاد

کانال جدید قیمت فولاد
‌می‌متالز - «رشد تقاضا» ناشی از «تشدید محدودیت‌های دسترسی به حامل‏‏‌های انرژی»، بازار فولاد را در معاملات هفته جاری رینگ صنعتی بورس‌ کالا، وارد کانال جدید قیمتی کرد. بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد، بازار فولاد در حالی در هفته‏‏‌های معاملاتی اخیر شاهد رشد قیمت آهن اسفنجی و شمش فولادی بود که در هفته معاملاتی جاری نیز این رشد قیمت ادامه یافت.

به گزارش می‌متالز، این در حالی است که عامل این رشد قیمت مربوط به رونق بخش مصرف محصولات فولادی نیست، بلکه در شرایط رکود کامل بازار مصرف محصولات و مصنوعات فولادی، محدودیت‌های کارخانه‏‏‌ها در دسترسی به برق و گاز به دلیل ورود به فصل سرد، تقاضا را برای خرید آهن اسفنجی و شمش فولادی افزایش داده است. انتظار از بابت رشد قیمت این محصولات در هفته‏‏‌های بعد در نتیجه تشدید این محدودیت‌ها نیز باعث شده است تا نسبت تقاضا به عرضه در بازار آهن اسفنجی و شمش تا دو برابر برسد.

شروع قطعی گاز و تداوم قطعی برق واحد‌های تولیدکننده محصولات فولادی، بهای آهن‌ اسفنجی و شمش فولادی را در معاملات هفته جاری بورس‌ کالا نسبت به هفته معاملاتی قبل افزایش داد. متوسط قیمت آهن اسفنجی در روز معاملاتی هفته جاری (شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳)، ۴.۲‌ درصد و میانگین قیمت شمش فولادی در روز گذشته (دوشنبه، ۲۱ آبان‌ماه)، بیش از یک‌ درصد رشد کرد. تقاضای خرید آهن اسفنجی در معاملات روز شنبه هفته جاری دو برابر نسبت کل عرضه بود که در نهایت ۱۰۰‌ درصد عرضه کل فروخته شد و تقاضای خرید شمش فولادی در معاملات دیروز (دوشنبه) هم بیش از دو برابر عرضه کل بود که در پایان بازار، به فروش ۹۳‌ درصد از کل عرضه منجر شد. بهای آهن اسفنجی و شمش فولادی در هفته معاملاتی جاری رکورد تازه‌ای را به ثبت رساند. متوسط قیمت هر کیلوگرم آهن اسفنجی از ۱۵‌ هزار تومان عبور کرد و میانگین قیمت هر کیلوگرم شمش فولادی هم از ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان فراتر رفت.

رشد تقاضا در شرایط رکود بازار مصرف

بررسی‌ها بر پایه اظهارات فعالان بازار فولاد نشان می‌دهد مهم‌ترین علت رشد تقاضا، افزایش میزان فروش و همچنین رکوردشکنی‌های جدید قیمتی در بازار فولاد، مربوط به شروع قطعی گاز و تدوام قطعی برق کارخانه‌ها به دلیل محدودیت در تامین انرژی موردنیاز برای فعالیت کارخانه‌های صنعتی از جمله واحد‌های تولیدکننده فولاد است. این رشد قیمت و افزایش تقاضا که موجب افزایش محسوس حجم فروش محصولات فولادی در تالار آهن اسفنجی و شمش در هفته‌های معاملاتی قبل شده و در هفته جاری نیز ادامه یافت، در حالی رقم خورد که کماکان بازار اصلی مصرف‌کننده محصولات و مصنوعات فولادی مانند بازار ساخت‌وساز در رکود کامل است. بازار‌های اثرگذار بر بازار فولاد به‌خصوص بازار ارز نیز دیروز با کاهش قیمت همراه بود و قیمت دلار ۱.۸‌ درصد نسبت به روز قبل کاهش یافت و هر دلار آمریکا در بازار آزاد در محدوده ۶۷‌ هزار تومانی قیمت‌گذاری شد. همچنین طلا حدود ۲.۶ درصد و سکه بیش از ۳ درصد نسبت به روز قبل کاهش قیمت داشتند.

اما تحت‌تاثیر شروع قطعی گاز، تداوم قطعی برق و نگرانی از تشدید این قطعی‌ها در هفته‌های پیش رو، رقابت سنگینی در معاملات روز گذشته شمش فولادی در بورس‌ کالا رقم خورد. معاملات رینگ صنعتی بورس‌ کالا در هفته جاری هم شاهد فروش حداکثری اعتباری بود. پیش‌بینی فعالان بازار فولاد این است که معاملات روز چهارشنبه رینگ صنعتی (معاملات میلگرد) هم مسیر طی‌شده آهن اسفنجی و شمش فولادی در هفته جاری را دنبال خواهد کرد و عمدتا اعتباری خواهد بود و عملا انجام معامله در تالار میلگرد به صورت نقدی انتظار نمی‌رود. تحت‌تاثیر تشدید محدودیت‌ها احتمالا رینگ صنعتی بورس‌ کالا در هفته معاملاتی آینده شاهد افزایش قیمت پایه و قیمت فروش خواهد بود و احتمالا لازم خواهد شد تا سیاست‌گذار بهین‌یاب را در ارتباط با معاملات شمش فعال کند. در صورت عدم‌ فعال‌سازی بهین‌یاب، احتمال سقف شکنی‌های جدید برای شمش فولادی در معاملات هفته آینده وجود خواهد داشت.

افزایش قیمت شمش فولادی

بازار صنعتی بورس‌ کالای ایران دیروز، دوشنبه ۲۱آبان‌ماه، شاهد عرضه حدود ۱۶۴‌ هزار تن انواع شمش فولادی بود. تقاضای ثبت‌شده برای این میزان عرضه حول و حوش ۴۰۷‌ هزار تن (حدود ۲۵۰ درصد) بود که در نهایت ۹۳‌ درصد عرضه کل حدودا معادل ۱۵۳‌ هزار و ۲۰۰تن انواع شمش در معاملات دیروز تالار صنعتی فروخته شد. بهای هر کیلوگرم شمش فولادی در معاملات روز گذشته بورس‌ کالا حدود ۲۴‌ هزار و ۵۴۰ تومان بود که نسبت به هفته قبل رشد ۱.۱ درصدی داشته است.

رکورد جدید قیمت آهن اسفنجی

بازار معاملات آهن اسفنجی بورس‌ کالا نیز در روز معاملاتی هفته جاری (شنبه ۱۹ آبان‌ماه ۱۴۰۳)، تحت‌تاثیر تشدید محدودیت‌ها با رشد قیمت و افزایش تقاضا روبه‌رو شد. نه‌تن‌ها سطح قیمت‌ها بیش از ۴‌ درصد نسبت به معاملات شنبه هفته قبل رشد کرد، بلکه نسبت تقاضا به عرضه نیز دو برابر بود و صد درصد عرضه صورت‌گرفته در روز شنبه هفته جاری هم فروخته شد. آهن اسفنجی در حالی مسیر رشد قیمتی و معاملاتی هفته‌های اخیر را سپری کرد که شروع محدودیت‌های دسترسی به گاز از سوی کارخانه‌های تولیدکننده ها، رکورد قیمتی تازه‌ای را به ثبت رساند و متوسط قیمت هر کیلوگرم از آن از ۱۵‌ هزار تومان عبور کرد. این در حالی است که به دلیل پیش روی در فصل سرد و پیش‌بینی‌های مبتنی بر تشدید محدودیت‌های دسترسی به گاز و برق در آذرماه و فصل زمستان، فعالان بازار از انتظار خود برای ادامه رشد قیمت آهن اسفنجی در معاملات هفته‌های بعد خبر می‌دهند. در روز ابتدایی هفته جاری، بورس‌ کالا میزبان عرضه ۱۰۸‌ هزار تن آهن اسفنجی بود که با توجه به ثبت تقاضای دو برابری نسبت به عرضه، صد درصد عرضه‌ها مورد معامله قرار گرفت. تقاضای ثبت‌شده برای خرید آهن اسفنجی در معاملات روز شنبه ۱۹ آبان‌ماه، بیش از ۲۱۵‌ هزار تن بود. بررسی‌ها بر مبنای آمار‌های بورس‌ کالا نشان می‌دهد، قیمت میانگین موزون هر کیلوگرم آهن اسفنجی در معاملات روز شنبه ۱۹ آبان‌ماه، نسبت به هفته گذشته ۴.۲‌ درصد افزایش داشت و از مرز ۱۵‌ هزار تومان عبور کرد. قیمت میانگین موزون معاملات آهن اسفنجی در هفته گذشته (شنبه ۱۲آبان‌ماه)، ۱۴‌ هزار و ۴۷۳‌ هزار تومان به‌ازای هر کیلوگرم بود.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده