به گزارش میمتالز، با حضور «رحیم خانیزاد» سرپرست مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت نهاد ریاست جمهوری، «مجید فراهانی» مدیرکل دفتر تحقیقات و برنامهریزی و نرمافزار نهاد ریاست جمهوری و هیات همراه، «حمید بازارگان» معاون توسعه صنایع پیشرفته، «حسین مهویدی» مدیرعامل مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) و جمعی از مدیران و معاونین مگفا نشست هوش مصنوعی و بررسی توانمندیهای مگفا در محل سالن جلسات این مرکز برگزار شد.
در این نشست، خانیزاده سرپرست مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت نهاد ریاست جمهوری، با تأکید براینکه مگفا با توانمندیهای بالا در زمینه هوش مصنوعی روند رو به رشدی داشته، گفت: هدف ما از این نشست استفاده از قابلیتها این مرکز در بدنه دولت است، چرا که شبکه دولت نیازمند تکنولوژیهای جدید است.
وی افزود: اعتماد و امنیت در بدنه دولت بسیار مهم است بنابراین تلاش داریم با کمک مگفا زیرساختهای ورود تکنولوژیهای جدید به دولت را فراهم کرده و در این نشست نیز به تفاهم اولیه رسیده، تا در ادامه توسعه را در برداشته و این اتفاق در دولت رخ دهد.
سرپرست مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت نهاد ریاست جمهوری، در ادامه با اشاره به آموزش و فراهم کردن زیر ساختهای لازم در بحث فناوری در شبکه دولت، تاکید کرد: متاسفانه در سالیان اخیر باتوجه به توسعه شبکه دولت، این شبکه مورد بیمهری قرار گرفته و هیچ بودجه توسعه برای آن در نظر گرفته نشده است.
وی اضافه کرد: در این مدت شبکه دولت تنها با حمایتهای غیر بودجهای و استانداریها توانسته پیش برود، اما از ابتدای دولت تلاش کردهایم تا برنامههای در جهت بهبود خدمترسانی به مردم از جمله آموزش را داشته باشیم.
خانیزاده با اشاره به اینکه ما همواره نیازمند همراهی و حمایت این مرکز در جهت ارتقای شبکه دولت هستیم، گفت: ما مگفا را بهعنوان یک شرکت دولتی قابل اعتماد میدانیم که نرمافزارهای حیاتی کشور را مدیریت میکند.
در ادامه مهویدی، مدیرعامل مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا)، با بیان اینکه امیدوارم بتوانیم در راستای تحقق اهداف کشور گام بردارم، گفت: تمام تلاشمان این است که با تشکیل شبکه توانمند در حوزههای مرتبط با فناوری اطلاعات برنامههای مفیدی را اجرا کنیم.
وی در ادامه ضمن معرفی جدیدترین دستاوردها، خدمات و محصولات مگفا بر توسعه همکاریها تاکید کرد و افزود: مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) موفق به انعقاد قرارداد بزرگترین پروژه EPC مدیریت هوشمند انرژی مبتنی بر فناوری LoRa با شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران برای ۳۸ فرودگاه کشور شد، ما این طرح را در کلان شهر قم اجرا کردهایم، بهطوریکه با احداث دکلهای لورا در فضای بیرونی قم شهر هوشمند ایجاد شده که این موضوع میتواند برای بسیاری از شهرداریها، معادن و صنایع معدنی، کارخانجات، پالایشگاه اجرا شود.
مدیرعامل مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا)، اضافه کرد: قویترین پلتفرم IMS خاورمیانه در اختیار مگفا است که میتواند محتوای آموزشی لازم را تهیه کند، همچنین در جهت یکپارچهسازی فرآیندها نرمافزار منابع سازمانی ERP با قابلیت پلتفرم میکروسرویسی یکپارچه سازمانی را داراست.
وی با اشاره به امنیت سایبری توسط مرکز عملیات امنیت SOC و NOC، تصریح کرد: با توجه به استانداردهای امنیتی، مگفا در تمامی بازرسیهای افتا نمره قبولی را گرفته و تاکنون مشکلی در این زمینه پیش نیامده است.
مهویدی با بیان اینکه در اکوسیستم دانشبنیانها در تجاریسازی و تبدیل محصولات فعالیت دارند، اما تاکنون بازارسازی صورت نگرفته است، خاطرنشان کرد: مگفا حلقه مفقوده دانشبنیانها و بازارهای فروش است و توانستهایم نیازهای بخش صنعت را شناسایی کرده تا به فروش منجر شود.
وی با تاکید براینکه پایش استارت آپها و فناوریهای نوین و توسعه نرمافزارها و اپلیکیشنها صورت گرفته، یادآور شد: ما بهعنوان شرکت زیر مجموعه وزارت صمت نقش یکپارچهسازی و تحویل نهایی و ریسک پروژهها را کاهش دادهایم.
مهویدی با تاکید براینکه مگفا هاب هوش مصنوعی در حوزه صنعت معدن و تجارت است، گفت: تاکنون توانستهایم ۱۴۳ اپلیکیشن را تعریف و به اجرا بگذاریم که بخشی از آن در حوزه امنیت فعالیت میکند.
منبع: شاتانیوز