به گزارش می متالز، بورس تهران در حالی این هفته را با ثبت بازدهی 8درصدی سپری کرد که معاملهگران حقیقی به خریدهای خود ادامه دادند و توانستند خالص خرید 300میلیارد تومانی را در کارنامه هفتگی خود ثبت کنند.
بررسی روند خرید و فروش های صورت گرفته در هفته جاری نشان از آن دارد که حقوقیهای بازار تنها در معاملات روز سه شنبه بیشتر از آن که فروشنده باشند، خریدار بودند. این در حالی است که در 4روز دیگر روند جابهجاییها به سمت پرتفوی سهامداران خرد بود؛ به طوریکه در روز شنبه تنها بیش از 26میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی معاملهگران حقیقی منتقل شد.
این روند در معاملات روز یکشنبه با خالص خرید 160میلیارد تومانی دنبال شد. جابهجایی 131میلیارد تومانی در روز دوشنبه در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی، در روز سه شنبه به خالص خرید 60میلیارد تومانی حقوقیها ختم شد. ولی مجدد در معاملات آخرین روز کاری هفته ، سهامداران خرد با خریدهای پرحجم خود توانستند حدود 39میلیارد و 500میلیون تومان نقدینگی را به پرتفوی خود منتقل کنند.
در جریان معاملات روز گذشته بازار سهام البته 39.5میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران حقیقی منتقل شد. در این میان پتروشیمی فجر در کانون توجه سهامداران خرد قرار داشت؛ به طوریکه خالص خرید حقیقیهای بازار در این نماد به بیش از 14میلیارد تومان رسید. در ادامه این روند نیز فولاد امیرکبیر کاشان مورد توجه سهامداران خرد بود. سرمایه گذاری سپه نیز با خالص خرید 8.5میلیارد تومانی حقیقیها روبهرو شد.
الف) بانکها و موسسههای اعتباری: در مقابل بازیگران عمده به حمایت از نمادهای بانکی پرداختند که درصدر آن جمعآوری سهام بانک ملت قرار داشت. به این ترتیب بیش از 12میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی «وبملت» جابهجا شد. بانک صادرات نیز با خالص خرید بیش از 5میلیارد تومانی از دیگر نمادهای بانکی مورد توجه حقوقیها بود. در این روز در حالی گروه مالی سپهرصادرات به خریدهای خود در نماد «وبصادر» ادامه داد و بیش از 4میلیون سهم را خریداری کرد که در مقابل عرضه حدود 50میلیون سهم از سوی صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی سپهرصادرات صورت گرفت.
در این گروه بانک خاورمیانه نیز با حمایت و خرید سهم از سوی سه سهامدار عمده روبهرو شد. سرمایهگذاری سمند، سرمایهگذاری تامین آتیه مسکن و شرکت سام الکترونیک در مجموع حدود یک میلیون و 500هزار سهم «وخاور» را خریداری کردند. در همین راستا شرکت ایرانیان اطلس نیز به عنوان سهامدار عمده در نماد بانک انصار خریدهای سنگینی در این نماد داشت. به طوریکه 140میلیون سهم «وانصار» را به پرتفوی خود افزود.
ب) شرکتهای خودرویی: در میان نمادهای خودرویی نیز لیدر گروه یعنی ایران خودرو با عرضه از سوی دو سهامدار عمده مواجه شد؛ عرضه 15میلیون سهم از سوی سرمایهگذاری سمند و واگذاری 2میلیون سهم از سوی گروه مالی بانک پارسیان از جمله این واگذاریها بود.
دیگر لیدر خودرویی نیز یعنی سایپا با خرید و فروش از سوی سهامداران عمده روبهرو شد. در این میان 40میلیون سهم «خساپا» توسط سرمایهگذاری صباتامین عرضه شد. در مقابل 5میلیون سهم را گروه سرمایهگذاری سایپا خریداری کرد.
ج) شرکتهای پالایشی: رصد تغییر مالکیت های صورت گرفته در نمادهای پالایشی نیز نشان از واگذاری سهام توسط حقوقیها دارد؛ به طوریکه صندوق سرمایهگذاری گنجینه زرین شهر به عنوان سهامدار عمده در نماد پالایش نفت بندرعباس، 3میلیون سهم را از پرتفوی خود خارج کرد. در همین راستا پالایش نفت اصفهان نیز با جابهجایی بلوکی از سوی دو حقوقی روبهرو شد؛ در حالی 200میلیون سهم «شپنا» معادل یک درصد از سهم توسط سرمایه گذاری صباتامین عرضه شد که این میزان سهم را شرکت توسعه سرمایه رفاه خریداری کرد.
د) شرکتهای سیمانی: نمادهای سیمانی نیز از دیگر نمادهای مورد توجه معاملهگران در بازار روز چهارشنبه بودند. در این میان صندوق سرمایهگذاری گسترش فردای ایرانیان، 13هزار سهم سیمان بهبهان را خریداری کرد. در نماد سیمان هگمتان نیز 100هزار سهم از سوی بیمه البرز خریداری شد. این در حالی است که 22هزار سهم سیمان هرمزگان توسط گروه توسعه اقتصادی رستا عرضه شد. در نماد سیمان شمال نیز 3میلیون سهم از سوی سرمایهگذاری وتوسعه صنایع سیمان عرضه شد.