به گزارش میمتالز، «رضا انصاری» معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، درباره میزان احیای واحدهای صنعتی در سال جاری اظهار کرد: در نیمه نخست امسال ۴۰۸ واحد راکد صنعتی در ۳۱ استان کشور احیا شدند و به چرخه تولید بازگشتند.
وی افزود: از مجموع واحدهای احیای شده، ۳۶۹ واحد داخل شهرکها و نواحی صنعتی و ۳۹ واحد خارج از شهرکها و نواحی صنعتی بوده است.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: این واحدها با استفاده از روشهای مختلفی از جمله تأمین مواد اولیه، رفع مشکل بازار، مشارکت با سرمایه گذار جدید برای تولید محصول جدید، اخذ تسهیلات و رفع مشکلات زیرساختی و در برخی مواقع واگذاری کامل واحد توسط مالک اصلی به سرمایه گذار، حل مشکل اختلاف شرکاء، ارتقا فناوری و بهینه کردن خط تولید، حل مشکلات حقوقی و واگذاری توسط بانک به سرمایه گذار جدید احیا شدند.
وی درباره افزایش ظرفیت تولید واحدهای نیمه فعال هم تاکید کرد: در نیمه نخست امسال ۱۰۱۰ واحد، با استفاده از روشهایی، چون کمک به تأمین مواد اولیه، ارتقا فناوری و بهینه کردن خطوط تولید، تکمیل حلقه مفقوده زنجیره ارزش تولید و توسعه بازار محصولات تولیدی واحدها از طریق ساخت نشان تجاری با افزایش ظرفیت رو به رو شدند.
انصاری ادامه داد: همچنین اخذ استاندارهای لازم با رویکرد حضور در بازار سایر کشورها، ارائه خدمات مشاوره تخصصی جهت رفع مشکلات درون بنگاهی و توسعه روابط شبکهای بین بنگاهها بر اساس مدلهای توسعه خوشهای و توسعه نظام مبادلات پیمانکاری فرعی از دیگر روشهای حمایتی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برای افزایش ظرفیت تولید واحدهای یاد شده است.
وی درباره نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی، یادآور شد: شناسایی واحدهای به بهرهبرداری رسیده مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی که بیش از ۲۰ سال از زمان بهرهبرداری آنها گذشته است، بهعنوان بخشی از واحدهای هدف برای اجرای طرح نوسازی و بازسازی در ۳۱ استان کشور در دستور کار قرار گرفت که در نتیجه آن ۷۵ واحد صنعتی در ۶ ماهه اول امسال نوسازی و بازسازی شد.
به گفته معاون وزیر صمت، حمایت شرکت شهرکهای صنعتی استانها برای نوسازی و بازسازی این واحدها به صورت ارائه تسهیلات از محل کمکهای فنی و اعتباری و نوسازی و بازسازی صنایع داخلی تلفیقی با بانک توسعه تعاون، عارضهیابی و ارائه پروژههای بهبود توسط مشاورین بخش خصوصی و کمک به انتقال تکنولوژی از طریق فن بازارها بوده است. البته بخشی از مبلغ قرارداد عارضهیابی را شرکت شهرکهای صنعتی ایران تأمین کرده است.
وی ادامه داد: این حمایتها از طریق تأمین زیرساختهای لازم مانند برق و آب جهت نوسازی و بازسازی واحد و کمک به حل مشکلات واحدهای صنعتی متقاضی نوسازی و بازسازی از طریق ستاد تسهیل و استانداریها بوده است.
انصاری همچنین گفت: یکی از نیازهای واحدهای صنعتی برای بازسازی و نوسازی استفاده از ماشینآلات مکانیزه است و با توجه به اینکه برخی نوسازی ماشینآلات به خاطر مکانیزه شدن باعث افزایش مصرف شده بود شرکت شهرکهای صنعتی نسبت به تأمین برق مورد نظر این واحدها در راستای حمایت از آنها اقدام کرده است.
منبع: شاتانیوز