به گزارش میمتالز، معاون رئیسجمهور با اشاره به اینکه سرمایهگذاری برای حل چالشهای محیطزیست، یکی از راهکارهای تقویت محیط کسبوکار کشور است، گفت: بخش خصوصی میتواند در مسیر تقویت صنایع و واحدهای اقتصادی به کمک سرمایهگذاری در حوزههای زیستمحیطی با رویکرد حل چالشهای موجود، حرکت کند.
شینا انصاری افزود: مشکلاتی در بخش محیطزیست وجود دارد و برای همین نیازمند سرمایهگذاری با هدف حل این مسائل و رشد اقتصادی هستیم.
رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست تصریح کرد: در صنایع برای کنترل آلودگی، مدیریت پسماند، توسعه کسبوکارهای سبز و از بین بردن ردپای کربن از طریق انتقال فناوریهای روز به سرمایهگذاری بخش خصوصی نیاز داریم.
او با اشاره به اینکه سازمان حفاظت از محیطزیست یک نهاد سیاستگذار محسوب میشود، گفت: حفظ محیطزیست وظیفه همگان است. نهادها بهتنهایی در این حوزه نمیتوانند موفق باشند. در واقع به کمک بخش خصوصی نیاز داریم تا با تجربه و انتقال تکنولوژی، سرمایهگذاری کند و در بخش پالایش و تحقق توسعه پایدار گام بردارد.
به گفته انصاری، تولید محصولات پاک و سازگار با محیطزیست به کمک مدیریت پسماند، کاهش کربن و تصفیه فاضلاب از جمله اقداماتی است که باید دنبال شود.
معاون رئیسجمهور، در حوزه آلودگی هوا، مهمترین ابزار بالادستی را قانون هوای پاک دانست که تکالیف همه متولیان امر را مشخص میکند.
انصاری ادامه داد: ۷ سال از تصویب قانون هوای پاک میگذرد و متأسفانه همچنان تعداد قابلتوجهی از مواد آن اجرایی نشده است.
رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست معتقد است: بخش خصوصی میتواند برای توسعه ناوگان حملونقل عمومی، توسعه خودروهای برقی، بهبود کیفیت و کاهش سولفور موجود در سوخت به کمک دانش روز، برنامهریزی و سرمایهگذاری کند. از طرفی هوشمندسازی موتورخانههای منازل و نوسازی خطوط فرسوده مورداستفاده در صنایع که به دلیل تحریمها و فشارهای اقتصادی ایجاد شدند، میتواند موضوع سرمایهگذاریهای بخش خصوصی باشد.