تاریخ: ۲۷ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۱۳
بازدید: ۱۱۱
کد خبر: ۳۶۲۱۷۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

نرخ استفاده از آلومینیوم ثانویه در آمریکا نزولی شد

نرخ استفاده از آلومینیوم ثانویه در آمریکا نزولی شد
‌می‌متالز - بر اساس داده‌های ارائه شده از سوی انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطی‌های آلومینیومی آمریکا (CMI)، نرخ استفاده از قوطی‌های آلومینیومی بازیافتی (UBC) در این کشور از ۴۵ درصد در سال ۲۰۲۰، به ۴۳ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت. انجمن مذکور زیرساخت‌های قدیمی و رویکرد‌ها و سیاست‌گذاری‌های منفعلانه در بخش بازیافت را عامل این روند کاهشی اعلام کرد.

به گزارش می‌متالز، نرخ اعلام شده برای استفاده از آلومینیوم بازیافتی در بخش‌های مختلف تولید و بازیافت قوطی‌های آلومینیومی در سال ۲۰۲۳، بسیار کمتر از میانگین نرخ ۵۲ درصدی اعلام شده در سال ۱۹۹۰ است.

در همین رابطه، باید اعلام کرد که انجمن نامبرده فرآیند ارائه گزارش‌ها در این رابطه را از سال ۱۹۹۰ آغاز کرده است. نرخ استفاده از شیشه بازیافتی، حدود ۳۹٫۶ درصد و بطری‌های پلی اتیلن ترفتالات (PET)، حدود ۲۰ درصد برای سال ۲۰۲۳ اعلام شده که نشان از یک روند صعودی دارد. با این حال، نرخ استفاده از قوطی‌های آلومینیومی بازیافتی در سال مذکور به پایین‌ترین میزان خود در دهه‌های اخیر رسیده است.

ضرورت ایجاد هماهنگی بیشتر میان فعالان بخش بازیافت آلومینیوم

چارلز جانسون، مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطی‌های آلومینیومی که در شهر آرلینگتون در ایالت ویرجینیای آمریکا قرار دارد، بر این باور است که رویکرد فعلی این کشور در بخش بازیافت آلومینیوم، دیگر پاسخگوی بخش مذکور در آمریکا نیست و باید تغییرات و اصلاحاتی در آن ایجاد شود.

به گفته وی، بیش از ۴۶ میلیارد قوطی آلومینیومی در آمریکا بازیافت شده و بیش از ۶۱ میلیارد قوطی آلومینیومی که معادل حدود ۱۵ بسته ۱۲ عددی قوطی آلومینیومی برای هر نفر در آمریکاست، به عنوان پسماند و زباله در سال ۲۰۲۳ دور ریخته شده است.

جانسون خاطرنشان کرد: این حجم عظیم از قوطی‌های آلومینیومی، ارزشی بالغ بر ۱٫۲ میلیارد دلار ارزآوری دارد که متاسفانه به جای بازیافت به محل دفن زباله منتقل می‌شوند.

رابرت بودوی، رئیس انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطی‌های آلومینیومی آمریکا اظهار داشت: انجام اقداماتی هماهنگ‌تر و افزایش حجم سرمایه‌گذاری‌ها به خصوص در بلندمدت در راستای رشد نرخ استفاده از قوطی‌های آلومینیومی بازیافتی باید در دستور کار قرار بگیرد.

وی عنوان کرد: باید تمهیداتی جامع برای دستیابی به هدف‌گذاری نرخ ۷۰ درصدی تا سال ۲۰۳۰، نرخ ۸۰ درصدی تا سال ۲۰۴۰ و نرخ ۹۰ درصدی تا سال ۲۰۵۰ برای استفاده از قوطی‌های آلومینیومی بازیافتی اندیشیده شود.

بودوی یادآور شد: رسیدن به نرخ‌های تعیین شده، نیازمند معرفی و تدوین سیاست‌گذاری‌ها و استراتژی‌های متناسب با بخش بازیافت در آمریکا خواهد بود.

وی تاکید کرد: اجرایی شدن برخی از دستورالعمل‌ها مانند طرح جامع «Evaluating the Extended Producers’ Responsibility» باعث می‌شود نرخ بازیافت ظروف نگهدارنده نوشیدنی‌ها تا حد زیادی بهبود را تجربه کند. با این حال، برخی از کشور‌ها از اجرای این قانون سرباز می‌زنند.

شماری از اعضای انجمن مذکور تاکید کردند: افزایش دسترسی به زباله‌های قابل بازیافت خانگی و لزوم ارائه آموزش به مصرف‌کنندگان در خصوص تفکیک زباله‌های بازیافتی از غیربازیافتی و توسعه دسته‌بندی قوطی‌های آلومینیومی با ارزش بازیافت بالاتر در مراکز بازیافت، از جمله مواردی است که در رسیدن به هدف‌گذاری‌های تدوین شده در بخش بازیافت آمریکا، به ویژه در بخش قوطی‌های آلومینیومی نقشی اساسی ایفا خواهد کرد.

در همین راستا، لازم به ذکر است که انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و تولیدکنندگان قوطی‌های آلومینیومی هدف‌گذاری‌های مرتبط با بخش بازیافت قوطی‌های آلومینیومی آمریکا را در اواخر سال ۲۰۲۱ ارائه کردند.

انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطی‌های آلومینیومی آمریکا در گزارش خود اعلام کرد که پیشرفت در تدوین طرح‌های جدید منطبق با انتظارات این انجمن و اعضای آن نبوده است و حتی برخی از لایحه‌های ارائه شده در این رابطه که البته حمایت‌هایی نیز از آن در کنگره آمریکا صورت گرفته، به مرحله تصویب نرسیده است.

انجمن مذکور اخیرا طی بیانیه‌ای اعلام کرد که در نظر دارد در سال ۲۰۲۵ در اجرای طرح جامع «Evaluating the Extended Producers’ Responsibility»، به برخی از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان آلومینیوم بازیافتی در قالب ائتلاف جدیدی با نام «Coalition for High Performance Recycling» در شماری از ایالت‌های آمریکا که قصد اجرای طرح مذکور را دارند، حمایت‌های لازم را ارائه دهد.

پیشرفت در توسعه دیگر بخش‌های صنعت بازیافت آمریکا ادامه دارد

در زمینه افزایش حجم جمع آوری و استفاده از ظروف آلومینیومی قابل بازیافت در بخش خانگی و غیرخانگی آمریکا، تمرکز بیشتر بر روی توسعه گزینه دوم بوده است. طبق آمار ارائه شده، حدود یک سوم از ظروف آلومینیوم قابل بازیافت در آمریکا در بخش غیرخانگی، مربوط به قوطی نوشیدنی‌ها است.

در همین رابطه، یکی دیگر از اعضای انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطی‌های آلومینیومی آمریکا بیان کرد: بررسی سیستم‌های ناظر بر تفکیک زباله‌های بازیافتی در آمریکا نشان می‌دهد قوطی نوشیدنی‌ها، یکی از با ارزش‌ترین منابع قابل بازیافت در صنعت بازیافت این کشور محسوب می‌شود.

به گفته این عضو انجمن مذکور، یکی دیگر از اقداماتی که موجب افزایش نرخ استفاده از ظروف آلومینیوم قابل بازیافت می‌شود، افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان در خصوص تفکیک این ظروف به ویژه قوطی‌های آلومینیومی از دیگر زباله‌ها است که کار را برای مراکز تفکیک زباله آسان‌تر خواهد کرد.

منبع: باشگاه آلومینیوم

عناوین برگزیده