تاریخ: ۲۷ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۶:۰۰
بازدید: ۱۴۱
کد خبر: ۳۶۲۱۹۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

کاهش بی‌سابقه دستمزد واحد‌های ذوب و پالایش مس در چین

کاهش بی‌سابقه دستمزد واحد‌های ذوب و پالایش مس در چین
‌می‌متالز - بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی بورس فلزات شانگهای، تولید مس چین از ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۴ در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۳ پنج درصد افزایش یافت. در مقابل روند صعودی تولید فلز سرخ در این کشور منجر به کاهش چشمگیر دستمزد واحد‌های ذوب و پالایش مس در چین شد.

به گزارش می‌متالز، افزایش تولید و عرضه مس در چین باعث کاهش چشمگیر دستمزد واحد‌های ذوب و پالایش فلز سرخ در این کشور شد. بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی بورس فلزات شانگهای، تولید مس چین از ژانویه تا نوامبر سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود پنج درصد رشد داشته است. از سوی دیگر واحد‌های ذوب و پالایش مس چین در شرایط فعلی در ازای تصفیه و ذوب هر تن مس ۲۱.۵۰ دلار دریافت می‌کنند که این رقم نسبت به هزینه ذوب مس در ابتدای سال جاری بسیار ناچیز است چرا که این واحد‌های ذوب حدود ۹۰ دلار در ازای تصفیه هر تن مس در ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۲۴ دریافت می‌کردند. همچنین ۲۱.۵۰ دلار پایین‌ترین رقم برای ذوب مس طی ۲۰ سال گذشته در چین محسوب می‌شود. طبق ارزیابی‌های رویترز تولید جهانی مس در سال جاری طی یک روند صعودی حوالی دو درصد افزایش یافت و چینی‌ها ظرفیت ذوب مس در واحد‌های پالایش خود را بالا برده‌اند که موضوع منجر به کاهش دستمزد واحد‌های ذوب و پالایش فلز سرخ در سراسر جهان شد و احتمال می‌رود رقابت در این در حوزه طی سال ۲۰۲۵ تشدید یابد. به گفته جی هونگلین (Ge Honglin)، رئیس انجمن صنایع فلزات غیر آهنی چین ظرفیت ذوب مس چین از ۱۴.۲۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ به ۱۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۵ و نزدیک به ۱۷ میلیون در سال ۲۰۲۷ خواهد رسید و واحد‌های ذوب و پالایش مس به زودی با کسری مواد اولیه مواجه خواهند شد که این موضوع ریزش دستمزد این واحد‌های ذوب را به همراه دارد. جدیدترین پیش‌بینی‌های گروه بین‌المللی مطالعات مس (ICSG) نیز از مازاد عرضه مس پالایش شده در ۹ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ حکایت می‌کند، به طوری که مازاد مس پالایش شده در سطح جهان طی سال میلادی آینده نزدیک به ۴۰۲ هزار تن خواهد بود. علاوه‌بر میزان بهره‌برداری از معادن مس جهان در سال ۲۰۲۵ حدود ۳.۵ درصد افزایش می‌یابد.

چالش تأمین قراضه مس در چین

مالزی و ایالات متحده آمریکا دو تأمین‌کننده اصلی قراضه مس چین به شمار می‌روند و میزان واردات قراضه از آمریکا به چین در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۴ در مجموع ۳۶۳ هزار تن برآورد شد که این رقم برابر با یک پنجم مس قراضه مورد نیاز چین است. ولی انتظار می‌رود چینی‌ها طی ماه‌های آینده با چالش تأمین قراضه مس مواجه شوند، زیرا چینی‌ها باتوجه به سیاست‌های جدید آمریکا میزان خرید قراضه از این کشور را کاهش داده‌اند. این مسئله باعث شده تولیدکنندگان مس در چین جهت مقابله با کسری مواد اولیه و با هدف جلوگیری از کاهش دستمزد واحد‌های ذوب به تولید طلا، نقره و اسید سولفوریک به جای مس روی بیاورند.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده