به گزارش میمتالز، بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر درباره سند آمایش سرزمین گفت: حدود یک دهه است که درباره سند آمایش سرزمین گفته میشود؛ الزام تدوین سند آمایش سرزمین، سابقهای تاریخی دارد که در جای خود این رویکردها قابل بررسی است.
خورشید گزدرازی گفت: تدوین سند توسعهای در همه جای دنیا مورد تاکید جدی سیاستگذاران اقتصادی است. در ایران هم با توجه به گستردگی جغرافیایی و ظرفیتهای منطقهای، باید برنامه توسعهای، سند آمایش سرزمین و استراتژی توسعهای هماهنگ و همگام با هم تدوین شوند.
گزدرازی ادامه داد: ظرفیتهای شمال و جنوب و مرکز ایران باهم متفاوت است؛ در این شرایط اجرایی شدن سند آمایش سرزمین نیاز اساسی کشور است. ایران یک درصد جمعیت جهان و ۸ درصد منابع را در اختیار دارد. توجه به این ظرفیتها درنهایت به توسعه متعادل میانجامد، اما متأسفانه به این ظرفیتها توجه نمیشود.
رئیس اتاق بوشهر تصریح کرد: در بوشهر نشستهای مختلفی درباره سند آمایش سرزمین و جایگاه استان در این سند برگزار شده است، ولی با تغییر دولت این نشستها بینتیجه مانده است.
او ادامه داد: به برخی از محورهای سند آمایش سرزمین، در برنامه هفتم پیشرفت اشاره شده؛ مثلاً یکی از این محورها، اقتصاد دریامحور است. البته تا الان برنامه جامع و مدونی در مسیر اقتصاد دریامحور، تدوین نشده. از طرف استانهای نزدیک دریا هم برنامهای به دولتها ارائه نشده است.
گزدرازی افزود: بیشتر مطالبات و برنامهها در مسیر نیاز روز استانها، مثلاً ساخت سد، آب شیرینکنها و انتقال آب است. این خواسته هم میتواند مفید باشد ولی باید در همه این موارد، سند آمایش سرزمین مورد توجه قرا ر گیرد تا برآیند این اقدامات، باعث همافزایی در مسیر رشد و توسعه کشور باشد وگرنه باعث هدررفت منابع میشود.
رئیس اتاق بوشهر گفت: بخش خصوصی آمادگی دارد که از ظرفیتهای خود در حوزه کارشناسی و سرمایهگذاری استفاده کرده و در کنار دولت قرار گیرد. باید بتوانیم با توجه به ظرفیت هر استانی جذب سرمایهگذار داشته باشیم.
او تاکید کرد: سند آمایش سرزمین نوعی نقشه راه توسعهای است که مسیر ر ا برای سرمایهگذاری واضح میکند ولی متأسفانه در عمل به این موارد توجه نمیشود. باید در اجرایی شدن سند آمایش سرزمین از همه ظرفیتها استفاده شود. البته سند آمایش سرزمین قابل ویرایش است و باید با توجه به نیاز روز و نیاز هر استانی این سند ویرایش شود. دولت باید عزم جدی برای اجرای این سند داشته باشد در این صورت میتوان فرصتها و تهدیدهای این سند را با هم دید و به نسبت ظرفیت هر استانی ویرایش و اجرا کرد.