تاریخ: ۰۱ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۵۱
بازدید: ۳۳
کد خبر: ۳۶۲۵۹۴
سرویس خبر : آهن و فولاد

آیا تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵ وارد فاز رشد پایدار می‌شود؟

آیا تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵ وارد فاز رشد پایدار می‌شود؟
‌می‌متالز - برخلاف آخرین پیش‌بینی‌های منتشر شده، انتظار‌ها برای بهبود پایدار در فعالیت‌های تولیدی جهانی در سال ۲۰۲۴ محقق نشد و فعالیت تولیدی در سراسر جهان همچنان ضعیف است. یکی از دلایل مهم کاهش رشد تولید، عدم تمایل خانوار‌ها و بنگاه‌ها به سرمایه‌گذاری در کالا‌های بادوام است. هزینه‌های بالا، عدم اطمینان اقتصادی و شرایط سخت تأمین مالی منجر به نگرش «صبر کن و ببین» و احتیاط در مورد هزینه‌هاست. تأثیر تورم که در سه سال گذشته ادامه داشته است، قدرت خرید بسیاری از خانوار‌های با درآمد پایین و متوسط را کاهش داده و تقاضای بیشتر برای کالا‌های تولیدی را سرکوب کرده است.

به گزارش می‌متالز، آخرین نسخه گزارش (۲۰۲۴-۲۰۲۵) پیش‌بینی تقاضای فولاد که توسط انجمن جهانی فولاد منتشر می‌شود، نشان می‌دهد، تقاضای جهانی فولاد در سال جاری با ۹/۰ درصد کاهش به ۷۵۱/۱ میلیارد تن رسیده و پس از سه سال کاهش متوالی، در سال ۲۰۲۵ با ۲/۱ درصد افزایش به ۷۷۲/۱ میلیارد تن خواهد رسید.

مارتین تئورینگر، رئیس کمیته تحقیقات بازار انجمن جهانی فولاد و مدیر عامل انجمن فولاد آلمان، درباره نتایج پیش‌بینی شده گفت: بی‌شک سال ۲۰۲۴ سال سختی از نظر تقاضای جهانی فولاد بود، زیرا تولید در سطح جهان هنوز در سطح پایینی قرار دارد و با مشکلات متعددی مانند کاهش قدرت خرید خانوارها، انقباض شدید پولی و افزایش عدم اطمینان ژئوپلیتیک مواجه است، علاوه بر این، تداوم ضعف در ساخت و ساز مسکن به دلیل مشکلات تأمین مالی و هزینه‌های بالا، رکود را تشدید کرده است.

تقاضای فولاد

روند تقاضای فولاد در سال ۲۰۲۴ برای اکثر اقتصاد‌های بزرگ از جمله چین به طور قابل توجهی کاهش یافته است، کاهشی که منعکس کننده تداوم ضعف در تولید و تداوم باد‌های مخالف در اقتصاد جهانی است! انتظار می‌رود تقاضای فولاد در چین و اکثر اقتصاد‌های توسعه یافته بزرگ در سال ۲۰۲۴ به میزان قابل توجهی کاهش یابد؛ در مقابل، اما هند روندی رو به پیشرفت دارد.

در حالی که عوامل چالش برانگیزی مانند تأثیر مستمر انقباضات پولی، افزایش هزینه‌ها، محدودیت قیمت و عدم اطمینان ژئوپلیتیکی باقی مانده است، تحلیلگران خوشبین هستند که تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵ وارد فاز رشد متوسط شود. عوامل کلیدی تعیین‌کننده پیش‌بینی تقاضای جهانی فولاد بین سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶، توسعه پایدار بخش املاک و مستغلات چین، اثربخشی تعدیل نرخ بهره در تحریک مصرف خصوصی و سرمایه‌گذاری تجاری، و تعهد اقتصاد‌های بزرگ جهانی به کربن‌زدایی و زیرساخت‌های تحول دیجیتال خواهد بود. ادامه رکود در صنعت املاک و مستغلات چین بر تقاضای فولاد چین تأثیر می‌گذارد که انتظار می‌رود تا پایان سال ۲۰۲۴، ۰/۳ درصد کاهش یابد و در سال ۲۰۲۵ به ۰/۱ درصد برسد. اما انتظار داریم که این پیش‌بینی برای سال ۲۰۲۵ به سمت بالا بازنگری شود. احتمال مداخله دولت چین و حمایت از اقتصاد واقعی در مقیاس بزرگ‌تر وجود دارد که احتمالاً تقاضای فولاد چین را در سال ۲۰۲۵ افزایش می‌دهد.

از سال ۲۰۲۱، هند به قوی‌ترین محرک رشد تقاضای فولاد تبدیل شده است و شواهد نشان از آن دارد که این روند ادامه خواهد داشت. پیش‌بینی می‌شود تقاضای فولاد از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵ به میزان ۸ درصد رشد کند که ناشی از رشد مستمر در تمام صنایع مصرف‌کننده فولاد، به ویژه ادامه رشد قوی در سرمایه‌گذاری زیرساختی است. به دنبال کاهش شدید رشد اقتصادی در سال‌های ۲۰۲۲-۲۰۲۳، انتظار می‌رود تقاضای فولاد در سایر اقتصاد‌های نوظهور در سراسر جهان، مانند منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۲۵ دوباره افزایش یابد. با کاهش شدید تقاضای فولاد در اقتصاد‌های بزرگ مصرف‌کننده فولاد مانند ایالات متحده، ژاپن، کره جنوبی و آلمان، انتظار می‌رود تقاضای فولاد در کشور‌های توسعه یافته تا پایان سال ۲۰۲۴ به میزان ۲ درصد کاهش داشته باشد. با این حال، نسبت به سال ۲۰۲۵ خوش‌بین هستیم و انتظار داریم تقاضای فولاد در کشور‌های توسعه یافته ۹/۱ درصد رشد کند. این بهبود به افزایش تقاضای فولاد در اتحادیه اروپا، ایالات متحده و ژاپن بستگی دارد.

روند تولید

فعالیت تولیدی در سراسر جهان همچنان ضعیف است. برخلاف آخرین پیش‌بینی‌های منتشر شده، انتظار‌ها برای بهبود پایدار در فعالیت‌های تولیدی جهانی در سال ۲۰۲۴ محقق نشد. یکی از دلایل مهم کاهش رشد تولید، عدم تمایل خانوار‌ها و بنگاه‌ها به سرمایه‌گذاری در کالا‌های بادوام است. هزینه‌های بالا، عدم اطمینان اقتصادی و شرایط سخت تأمین مالی منجر به نگرش «صبر کن و ببین» و احتیاط در مورد هزینه‌ها است. تأثیر تورم که در سه سال گذشته ادامه داشته است، قدرت خرید بسیاری از خانوار‌های با درآمد پایین و متوسط را کاهش داده و تقاضای بیشتر برای کالا‌های تولیدی را سرکوب کرده است. به‌رغم چالش‌های موجود، دلایلی وجود دارد که باید محتاطانه نسبت به بهبود بالقوه تولید جهانی در سال ۲۰۲۵ خوش بین بود. انعطاف‌پذیری اقتصاد جهانی، تسهیل شرایط تأمین مالی، تقاضای متوقف شده و افزایش درآمد واقعی در اقتصاد‌های بزرگ (منطقه یورو و ژاپن) از مصرف و سرمایه‌گذاری خصوصی حمایت می‌کند و در نتیجه از فعالیت‌های تولیدی جهان در سال ۲۰۲۵ حمایت می‌شود.

دگرگونی سبز اقتصاد جهانی مستلزم دگرگونی اقتصادی در مقیاس بی‌سابقه و پیچیدگی شدید است و یکی از عوامل اصلی، سرمایه‌گذاری قوی در صنعت زیرساخت‌های عمومی است. تخمین زده می‌شود تا پایان دهه، توسعه ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان و تقاضای فولاد مرتبط با آن افزایش دو برابری داشته باشد و به ۲۰ میلیون تن در سال برسد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده