تاریخ: ۰۱ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۵۸
بازدید: ۱۱۱
کد خبر: ۳۶۲۵۹۸
سرویس خبر : آهن و فولاد
در پنل تخصصی «ارزیابی چرخه عمر محصول یا LCA» عنوان شد:

ارزیابی چرخه عمر محصولات فولادی؛ گامی برای کاهش عواقب زیست‌محیطی

ارزیابی چرخه عمر محصولات فولادی؛ گامی برای کاهش عواقب زیست‌محیطی
‌می‌متالز - اهمیت ارزیابی چرخه عمر محصولات برای کاهش ردپای زیست‌محیطی در این پنل تاکید شد که فولاد مبارکه با رویکردی پیشرو، تولید محصولاتی با عمر مفید بیشتر و اثرات زیست‌محیطی کمتر را در دستور کار خود قرار داده است.

به گزارش می‌متالز، بهنام کاویانی، رئیس محیط زیست فولاد مبارکه در پنل «ارزیابی چرخه عمر محصول یا LCA» با اشاره به رویکرد این شرکت در زمینه محیط زیست اظهار کرد: فولاد مبارکه به عنوان یک صنعت برتر، تلاش کرده به ارزیابی چرخه عمر محصولات فولادی ارزش‌گذاری کند و محصولاتی را تولید کند که در طول عمر خود، عمر مفید بیشتری داشته باشند و عواقب زیست‌محیطی کمتری ایجاد کنند. همچنین، از سال ۱۳۷۶ گواهینامه ایزو دریافت کرده و در این مسیر گام‌های بلندی برداشته است.

وی افزود: ما تلاش کرده‌ایم در سطوح مختلف، سطوح حفاظت محیط زیست را ارتقا دهیم. در این مسیر، ارزیابی از سوی منابع معتبر جهانی بسیار ارزشمند است و ارتقای عملکرد ما را به همراه خواهد داشت.

ارزیابی چرخه عمر محصولات فولادی؛ گامی برای کاهش عواقب زیست‌محیطی

ارزیابی چرخه عمر محصولات، ضرورتی برای صنعت فولاد

مظاهر معین‌الدینی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، با تأکید بر اهمیت ارزیابی چرخه عمر محصولات گفت: چرخه عمر هر محصول و کالا، از خاک تا رنگ، باید مورد بررسی قرار گیرد. در خصوص محصولات فولادی نیز این دیدگاه مطرح است که فولاد مصرف‌شده مجدداً بازیافت شود و در این چرخه مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: نگاه چرخه حیات محصولات و خدمات، امروزه یکی از موضوعات مهم در محیط زیست است که علاوه بر مسائل زیست‌محیطی، ابعاد اقتصادی بسته محصولات را نیز مورد توجه قرار می‌دهد. در حال حاضر، حدود ۶۰۰ شرکت در ایران دارای گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱ هستند و تلاش کرده‌اند انتقال بار محیط زیستی به بخش‌های مختلف را مدیریت کنند. این امر در چرخه حیات محصولات اهمیت ویژه‌ای دارد.

ارزیابی چرخه عمر محصولات فولادی؛ گامی برای کاهش عواقب زیست‌محیطی

کاهش ردپای زیست‌محیطی، هدف اصلی پروژه‌ها

علی کاظمی، عضو گروه محیط زیست دانشگاه اراک، درباره اهمیت پروژه‌های مرتبط با چرخه حیات محصولات گفت: این پروژه‌ها به دنبال دستیابی به خودآگاهی زیست‌محیطی هستند. ارزیابی‌هایی مانند لایف سایکل اسسمنت (LCA) به ما کمک می‌کنند تا ردپای آب، انرژی، کربن و سایر اثرات زیست‌محیطی را کاهش دهیم و به سمت پایداری حرکت کنیم.

وی افزود: این پروژه‌ها در چهار گام انجام می‌شوند که عبارتند از تعیین هدف و محدوده کاری، تبیین ممیزی از ورودی‌ها و خروجی‌ها، مشخص کردن پیامد‌ها و شبیه‌سازی، و تفسیر پیامدها. این فرآیند‌ها می‌توانند نقش مؤثری در کاهش پیامد‌های زیست‌محیطی داشته باشند.

ارزیابی چرخه عمر محصولات فولادی؛ گامی برای کاهش عواقب زیست‌محیطی

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده