تاریخ: ۰۸ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۲۷
بازدید: ۷۲
کد خبر: ۳۶۳۳۸۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
روند بازار سهام در هفته دوم دی‌ماه ارزیابی شد؛

سهام کوچک در سیبل بورسی‌ها؟

سهام کوچک در سیبل بورسی‌ها؟
‌می‌متالز - شاخص کل در هفته اول دی‏‌ماه با رشد ۶.۲۸درصدی با مقاومت داینامیک ۲.۸ میلیون واحدی درگیر است. احتمالا طی هفته پیش‌ رو افزایش تقاضا در نماد‌های کوچک‏‌تر می‏تواند فضا را برای رشد شاخص هم‌وزن و عبور از قله تاریخی فراهم کند. این امر می‏تواند با اصلاح ملایم نماگر اصلی همراه باشد.

سهام کوچک در سیبل بورسی‌ها؟

به گزارش می‌متالز، علی قاسمی: تنور دادوستد‌های بورس تهران، در هفته اول زمستان‌گرم شد، به‌خصوص آنکه رشد ۶۰ درصدی نرخ دلار موثر بر درآمد و سود شرکت‌ها سبب شده‌ است تا شاخص سازان بورسی با شتاب بیشتری برای دستیابی به اهداف قیمتی، روند صعودی را دنبال کنند. با این تفاسیر نماگر اصلی بورس در هفته اول دی‏‌ماه موفق شد تا با رشد ۶.۲۸ درصدی، بالاترین بازدهی هفتگی را از هفته منتهی به ۷ آذر امسال به‌ثبت برساند. این درحالی است که نماگر هموزن همانند هفته‌های گذشته با افزایشی کمتر از شاخص‌کل، رشد ۲.۶۸ درصدی را به ارمغان آورده‌است. بررسی‌ها نشان می‌دهد؛ میانگین ارزش معاملات خرد سهام و حق‌تقدم در هفته قبل، حدود ۹ هزار‌میلیارد تومان بوده‌است. با احتساب صندوق‌های بورسی، ارزش دادوستد‌های بورس تهران طی روز چهارشنبه از ۲۱ هزار‌میلیارد‌تومان نیز فراتر رفت. همچنین ورود بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد‌تومان سرمایه حقیقی طی هفته اول دهمین ماه سال، حکایت از آن دارد که همچنان عطش حقیقی‌ها برای حضور در بازار سهام به اتمام نرسیده‌است. این درحالی است که نسبت P/E بازار به‌طور میانگین ۷.۶ واحد بوده و ارزش دلاری بازار نیز به‌تازگی از ۱۳۰ میلیارد دلار عبور کرده‌ است. به‌نظر می‌رسد با ارائه گزارش‌های ماهانه در سامانه کدال و تاثیر قابل‌توجه رشد دلار بر نرخ فروش شرکت‌ها، شاخص سازان و شرکت‌های دلارمحور بورسی از این محل منتفع شده‌اند. برای صعود پایدار در بورس، پس از برخورد نماگر اصلی با مقاومت مهم، حرکت پول‌های درشت به سمت سهام کوچک ضرورت خواهدداشت.

سهام کوچک در سیبل بورسی‌ها؟

پایان حمایت دلار؟

به‌طور تاریخی در شروع روند‌های بزرگ بورسی، شاخص سازان و به‌طور خاص شاخص‌کل بورس نقش پررنگی را در شکل‌گیری فضای رونق در بازار ایفا می‌کنند. رشد ۶۰ درصدی دلار موثر بر شرکت‌ها از ابتدای سال، بر درآمد شرکت‌های بزرگ بورس موثر واقع شده‌ است، به‌طوری‌که به رغم محدودیت‌های انرژی و کمبود سوخت در صنایع طی تابستان و پاییز امسال، افزایش نرخ فروش شرکت‌ها شرایط بهبود درآمد‌ها را در سومین فصل سال رقم زده‌است. گزارش‌های ماهانه آذر که به‌تازگی بر سامانه کدال بار گزاری شده‌ است، نشان می‌دهد؛ افزایش قیمت دلار موثر بر شرکت‌ها، رشد بسیار خوبی را در نرخ فروش شرکت‌ها به‌خصوص شرکت‌های دلاری محور که درآمد آنها از محل رشد دلار بهبود می‌یابد، رقم‌زده است. شرکت‌های فولادی و فلزات اساسی، اوره‌سازان و پتروشیمی‌ها نیز در این قاعده قرار دارند. خبر‌هایی درخصوص افزایش سرمایه خودرویی‌ها به‌عنوان یکی از لیدر‌های اصلی بازار نیز در بهبود روند شاخص سازان بی تاثیر نبوده‌است. این درحالی است که نماد‌های به‌اصطلاح ریالی بازار با وجود آنکه احتمالا با افزایش هزینه و بهای تمام شده مواجه شده‌اند، هنوز موفق به افزایش نرخ فروش، متناسب با افزایش بهای تولید نشده‌اند. احتمالا طی ماه‌های آینده، نماد‌های کوچک و متوسط بازار نیز از رشد قیمت دلار متاثر خواهند شد. بورسی‌ها پس از طی یک روند شارپی توسط نماگر اصلی بورس و درگیری آن با مقاومت داینامیک ۲.۸ میلیون واحد، انتظار دارند تا بخشی از تقاضای بازار به سمت سهام متوسط و کوچک بازار که نماینده آنها شاخص هموزن است، هدایت شود. به‌نظر کارشناسان و فعالان بورسی، تازمانی‌که شاخص هموزن نیز همانند شاخص‌کل قله تاریخی خود را فتح نکرده و از آن عبور نکند، نمی‌توان روند صعودی فعلی را پایدار توصیف کرد.

سهام کوچک در سیبل بورسی‌ها؟

عبور ارزش معاملات از ۲۱ همت

یکی از دلایلی که فعالان بورسی را نسبت به تحولات اخیر بازار امیدوارتر کرده‌ است، رشد قابل‌توجه ارزش معاملات هم به شکل‌ریالی و هم در مقایسه با رشد قیمت دلار است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، بازار سهام طی روز چهارشنبه با وجود عرضه‌های قابل‌توجه سهام در بازار و سرخ‌پوشی نماگر هموزن، ارزش معاملات بیش از ۲۱ هزار میلیارد‌تومان را تجربه کرده‌ است. این روند، افزایش قابل‌توجهی را نسبت به رشد قیمت دلار به‌ثبت رسانده‌است، به‌طوری‌که طی یک هفته قبل، ارزش معاملات خرد با درنظرگرفتن صندوق‌های بورسی بالای ۲۰۰ میلیون دلار در روز بوده‌است. همچنین انتظارات از بهبود درآمد شرکت‌ها طی پاییز حکایت از آن دارد که سود خالص نماد‌های بورسی در پاییز به‌صورت دلاری یا در مقایسه با دلار موثر بر شرکت‌ها عملکرد بهتری داشته است، از این‌رو می‌توان شاهد عملکرد بهتر ارزش بازار شرکت‌ها در مقایسه با قیمت ارز بود، به‌طوری‌که با وجود رشد ارزش دلاری بازار از ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیارد دلار، احتمالا این شاخص می‌تواند تا میانگین ۴ سال اخیر، یعنی ۱۸۰ میلیارد دلار در مرحله اول نفوذ‌کرده و پس از آن تا سقف ۲۱۰ میلیارد دلار نیز پیشروی کند. از سوی دیگر به‌نظر می‌رسد در شرایطی که خطر جنگ مستقیم ایران در منطقه با حمایت تیم اقتصادی دولت از بازار سرمایه خنثی شده‌ است، می‌توان P/E بالاتری نسبت به سطح فعلی که حدود ۸ واحد است، به سود خالص شرکت‌ها نسبت داد. در این‌صورت دستیابی به تارگت‌های بالاتر برای شاخص‌کل و به‌خصوص برای نماگر هموزن دور از ذهن نخواهد بود.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده