تاریخ: ۱۰ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸:۳۶
بازدید: ۹۱
کد خبر: ۳۶۳۶۳۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

کسری تجاری آمریکا ۱۰۳ میلیارد دلار شد

کسری تجاری آمریکا ۱۰۳ میلیارد دلار شد
‌می‌متالز - دولت آمریکا اعلام کرد شکاف تجاری از ۹۸.۳ میلیارد دلار در ماه قبل به ۱۰۲.۹ میلیارد دلار در نوامبر افزایش‌یافته است.

به گزارش می‌متالز، دولت آمریکا روز جمعه اعلام کرد که شکاف تجاری از ۹۸.۳ میلیارد دلار در ماه قبل به ۱۰۲.۹ میلیارد دلار در نوامبر افزایش‌یافته است. بسیاری از کسب‌وکار‌ها در حال بررسی این موضوع هستند که آیا سفارش‌های کالا‌های ساخت خارجی را فراتر از آنچه معمولاً انجام می‌دهند افزایش دهند یا نه.

در کوتاه‌مدت، ازسرگیری اعتصاب کوتاه‌مدت بندر‌ها در ماه اکتبر می‌تواند باعث افزایش سفارش‌های در آستانه پایان آتش‌بس موقت اعتصابات در ماه ژانویه شود. در درازمدت، اجرای تهدید تعرفه‌های شدید ترامپ، شرکت‌ها را مجبور کرده است تا قبل از اعمال تعرفه‌های جدید، بررسی کنند که آیا باید سفارش‌های خود را افزایش دهند یا خیر.

حتی اگر بن‌بست اعتصابات کارگری به‌سرعت پایان یابد و ترامپ تسلیم شود، احتمالاً کسری تجاری بالای آمریکا ادامه‌دار خواهد شد. اقتصاد آمریکا قوی‌تر از اقتصاد سایر کشور‌ها است، بنابراین آمریکا می‌تواند کالا‌های وارداتی بیشتری بخرد.

به‌رغم جنگ تجاری آمریکا با چین که واردات از این کشور آسیایی را کاهش داد، کسری تجاری در پایان اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ به‌طور قابل‌توجهی بیشتر از ابتدای آن بود. بااین‌حال، کسری تجاری بالا یک مشکل سیاسی است و تولید ناخالص داخلی، اصلی‌ترین امتیاز اقتصاد آمریکا را کاهش می‌دهد؛ ازاین‌رو کسری تجاری به‌احتمال‌زیاد در دوران ریاست جمهوری ترامپ یک موضوع بحث‌برانگیز باقی خواهد ماند.

بر اساس داده‌های جدید واردات کالا با ۱۲ میلیارد دلار افزایش در ماه نوامبر به ۲۷۹.۲ میلیارد دلار رسید. صادرات آمریکا هم با ۷.۴ میلیارد دلار افزایش به ۱۷۶.۴ میلیارد دلار رسید. همچنین روز جمعه، دولت اعلام کرد موجودی‌های خرده‌فروشی در ماه نوامبر ۰.۳ درصد افزایش و موجودی‌های عمده‌فروشی ۰.۲ درصد کاهش‌یافته است.

کسری تجاری پس‌ از اینکه در دوران ریاست جمهوری بایدن توجه کمی به خود جلب کرد، ممکن است دوباره در زمان حضور ترامپ در کاخ سفید در کانون توجه قرار گیرد. بااین‌حال، رئیس‌جمهور جدید به‌ صورت فوری نخواهد توانست کار چندانی برای رفع این کسری که ریشه آن به دهه ۱۹۹۰ بازمی‌گردد، انجام دهد. آمریکا بسیار متکی به کالا‌های خارجی شده است و نمی‌تواند به‌ سرعت از آنها فاصله بگیرد.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده