تاریخ: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۲۴
بازدید: ۱۵۸
کد خبر: ۳۶۶۲۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در پتروشیمی داراب چه می‌گذرد؟

هیاهویی برای هیچ

می متالز - سهام شرکت پتروشیمی داراب که طی روزهای اخیر با استقبال ویژه سرمایه‌گذاران در بازار پایه مواجه شده‌است، امروز پس از ثبت رشد 30 درصدی از ابتدای اردیبهشت، با صف خرید 200 میلیون سهمی در پایان معاملات همراه شد. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که این شرکت هنوز به بهره‌برداری برای تولید محصول نرسیده‌است.
هیاهویی برای هیچ

به گزارش می متالز، شرکت پتروشیمی داراب که با نماد «داراب» در بازار پایه ب فرابورس در میان اهالی بازار سرمایه شناخته می‌شود، این روزها با اوج گیری قیمت سهام در بورس، عایدی مناسبی برای سهامداران خود داشته‌است و امروز نیز با هجوم یکباره نقدینگی شاهد تشکیل صف خرید 200 میلیونی در ساعات پایانی معاملات بودیم. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد بازدهی قیمتی سهام مزبور از ابتدای اردیبهشت به بیش از 30 درصد می‌رسد.

اما نگاهی به صورت‌های مالی این شرکت نشان می‌دهد که «داراب» هنوز به مرحله تولید محصول نرسیده‌است. در گزارش فعالیت هیئت مدیره سال گذشته این شرکت، سال بهره‌برداری از پروژه اصلی، انتهای 1400 دیده شده‌است. تا تاریخ ترازنامه سال گذشته نیز تنها 3 درصد از مبالغ ریالی مورد نیاز (44.8 میلیارد تومان) برای تکمیل پروژه هزینه شده بود که براساس آخرین اطلاعات موجود هزینه این پروژه به 100 میلیارد تومان رسیده‌است اما هنوز خبری از پیشرفت قابل توجه در انجام طرح فعلی نیست.
افزایش سرمایه 127 درصدی صورت گرفته شرکت در تاریخ 22 آذر سال 96 از محل مطالبات و آورده نقدی که منجر به تزریق نقدینگی 190.8 میلیارد تومانی منابع مالی به این طرح تکمیل نشده گردید نیز تاثیر مشخصی بر پیشرفت آن نداشته است. در این مورد افزایش سرمایه 254 درصدی دیگری نیز در اختیار هیئت مدیره قرار گرفته‌است که هنوز در این خصوص تصمیم‌گیری نشده است. لازم به ذکر است مهلت استفاده هیئت مدیره از این افزایش سرمایه دوساله بوده و تا تاریخ 22 آذر سال جاری امکان اجرا دارد.

در نهایت باید دید این پروژه که هنوز به مراحل تکمیلی نزدیک هم نشده‌ و تخمین هزینه لازم برای تکمیل آن بیش از 430 میلیون یورو ارزیابی شده‌است؛ تا چه حد می‌تواند برای اجرایی شدن به این افزایش سرمایه‌های مختصر وابسته باشد.

لازم به ذکر است هزینه ریالی برآوردی بیش از 1400 میلیارد تومانی در گزارش‌های هیئت مدیره قبلی، با یورو معادل 3400 تومان محاسبه شده است. ناگفته پیداست که حتی در صورت جذب یورو کمترین نرخ نیز این هزینه ریالی به بیش از 2000 میلیارد تومان خواهد رسید و این موضوع افزایش فاصله امکانات با هزینه‌ها را نشان می‌دهد که از سوی دیگر اجرایی شدن این پروژه را به سمت خیال‌پردازی سوق می‌دهد. از همین رو انتظار می‌رود سرمایه‌گذاران با پرهیز از جوهای هیجانی از چنین سهم‌هایی جدا دوری کنند. تنها افراد با ریسک‌پذیری بالا با سابقه معاملاتی و توانایی بالاتر صرفا به منظور استفاده مختصر از نوسان‌های ناشی از ورود نقدینگی، می‌توانند با اطلاع از ماهیت قمارگونه این نوع خرید و فروش‌ها به این سهم وارد شوند.

عناوین برگزیده