تاریخ: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۴۶
بازدید: ۳۰۶
کد خبر: ۳۶۸۳۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نخستین تور گردشگری معدن در خراسان جنوبی برگزار شد

بازدید از ۳ معدن پتاس، فلورین و عقیق و ژئوپارک طبس

می متالز - نخستین تور تخصصی گردشگری معدن خراسان جنوبی به دستور محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی و همچنین به همت خانه مطبوعات، سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی و استانداری به میزبانی شهرستان طبس به مدت ۲ روز از ۴ معدن راهبردی برگزار شد.
بازدید از ۳ معدن پتاس، فلورین و عقیق و ژئوپارک طبس

اشتغال ۱۵۰۰ نفر پس از راه‌اندازی نیروگاه حرارتی شهرستان طبس

به گزارش می متالز، مرتضی جلالی‌فرد مشاور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در امور معدن گفت: با راه‌اندازی نیروگاه زغالی شهرستان طبس افزون بر ۲۰ معدن زغال سنگ حرارتی فعال می‌شود و ظرفیت تولید را به چندین برابر خواهند رساند.
وی با اشاره به اینکه نیروگاه به تنهایی ۲ تا ۳ میلیون تن زغال سنگ مصرف خواهد کرد، افزود: با فعال شدن این نیروگاه افزون بر ۱۵۰۰ شغل ایجاد می‌شود.
 

راه‌اندازی ۴۰ معدن کوچک

جلالی فرد بیان کرد: منطقه رباط‌خان که مجتمع‌های خاک نسوز شهرستان در آن قرار دارد، از نبود برق فشار قوی واحد‌های فرآوری رنج می‌برد که اگر برق و روکش آسفالت این منطقه تامین شود افزون بر ۴۰ معدن کوچک فعال خواهد شد.
 

گردشگری با نمک در شهرستان طبس

وی با اشاره به معادن پتاس شهرستان طبس بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد معادن پتاس در خراسان جنوبی قرار دارد. جلالی‌فرد افزود: در مطالعات فرآوری و به علت شیب زمین، کارخانه فرآوری پتاس در خوربیابانک استان اصفهان ساخته شده است.
وی با بیان اینکه ایران وارد‌کننده کودهای شیمیایی است، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین کاربردهای پتاس، استفاده در کودهای شیمیایی است که در کانال‌هایی از دل کویر، این مواد معدنی ارزشمند را استخراج می‌کنند.
مشاور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه بر اساس پروانه بهره‌برداری، معادن حقوق دولتی خود را پرداخت می‌کنند، خاطرنشان کرد: در حاشیه این کویر، خانه‌ها و آبشاری بانمک ساخته شده که گردشگر می‌تواند شب را در آنجا اقامت کند.
 

فلورین با خلوص ۹۷درصد

وی به ماده معدنی فلورین، اشاره کرد و ادامه داد: فقط معادن خاورمیانه فلورین در شهرستان طبس وجود دارند و با اینکه ۲ واحد فرآوری کوچک در این منطقه است اما بازهم می‌توان واحد‌های فرآوری دیگری در این منطقه ایجاد کرد که مستلزم جاده و اتصال آن به برق سراسری است.
در دومین روز از تور بازدید خبرنگاران خراسان جنوبی از ظرفیت‌های معدنی شهرستان طبس، خبرنگاران از معادن فلورین کمر مهدی در شهرستان طبس بازدید کردند.
علی مرادزاده، سرپرست معدن شماره یک فلورین با اشاره به اینکه این معادن با خلوص ۹۷ درصد در خاورمیانه بی‌نظیر هستند، بیان کرد: فلورین یکی از ۵ عنصر راهبردی جهان به شمار می‌رود و بیشترین کاربرد آن در صنایع فولادسازی اهواز، خمیره روی الکترودها، فولاد مبارکه اصفهان، صنایع شیشه‌سازی، صنایع نظامی و هسته‌ای، فلورایت خمیردندان‌ها و صنایع چینی و بهداشتی است.
وی ادامه داد: ۱۳۰ نفر به طور مستقیم در این معدن فعالیت می‌کنند. وی افزود: معادن فلورین کمر مهدی در ۲۴ کیلومتر مربع محدوده معدنی فعال است که رشته کوه ۸ کیلومتری با ۳۴ رگه فلورین در آن محدوده وجود دارد.
مرادزاده بیان کرد: ۴۰ هزار تن ماده معدنی استخراج می‌کنیم و میانگین استخراج واقعی روزی ۱۰۰ تن سنگ فلورین با عیار ۷۰ درصد به فروش می‌رسد.
وی با تاکید بر اینکه ماهانه ۲ هزار تن فلورین پس از فرآوری به فروش می‌رسد، خاطرنشان کرد: در سال حدود ۲۷ هزار تن ماده فلورین به فروش می‌رسد و به علت نبود برق سراسری مجبور هستیم باطله‌های ماده معدنی را انبار کنیم.
وی با اشاره به اینکه صادرات ما بیشتر به ترکیه و ارمنستان انجام می‌شود، گفت: در صورت روکش آسفالت به طول ۴۰ کیلومتر و اتصال این معادن به برق سراسری و پوشش اینترنت می‌توان اشتغال موجود را به چندین برابر رساند.
 

ژئوپارک طبس بزرگ‌ترین سایت ژئوپارک جهان است

محمد موسوی، یکی از اعضای هیات مدیره ژئوپارک طبس نیز در جمع خبرنگاران گفت: ساخت این ژئوپارک از ۲.۵ سال گذشته آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه رئیس شورای‌عالی ژئوپارک‌های جهان از مناطق معدنی بازدید کرد، افزود: در کوتاه‌ترین مسیر، بزرگ‌ترین و بیشترین ژئوسایت‌ها را می‌توان در شهرستان طبس بازدید کرد.
موسوی با بیان اینکه می‌توان شهرستان طبس را به عنوان بزرگ‌ترین ژئوپارک جهان معرفی کرد، اظهار کرد: هدف تشکیل ژئوسایت‌ها حفظ آثار تاریخی و طبیعی زمین‌شناسی بر اساس فرهنگ مردم است. موسوی از واگذاری ژئوسایت کال جنی با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی خبر داد و بیان کرد: ژئوسایت پیکوه، خرو و ازمیغال در دست مطالعات است و به زودی به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مهم‌ترین برنامه‌های ما، ساخت موزه بزرگ ظرفیت‌های معدنی در حاشیه جاده خرو شهرستان طبس است.
 

سورواجین، نگینی در رباط‌خان طبس

عباس رحیمی، مدیربهره‌برداری مجتمع معادن سورواجین عقیق که بیش از ۴۰ سال در منطقه رباط‌خان شهرستان طبس فعالیت می‌کند، بیان کرد: معدن خاک نسوز سورواجین عقیق دارای پروانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تنی ذخیره قطعی است و استخراج سالانه آن ۵۰ هزار تن با ۳۶ نفر اشتغال مستقیم است.
وی افزود: به علت وجود نداشتن زیرساخت‌های برق سراسری و جاده مناسب، واحدهای فرآوری این ماده معدنی در شهر نطنز استان اصفهان ساخته شده‌اند.
واحد فرآوری دیگری در دست مطالعه است که برای ساخت نیازمند ۳ میلیارد تومان است و در صورت تامین برای ۳۰ تا ۵۰ نفر دیگر به طور مستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد.
وی برق و جاده را یکی از مهم‌ترین نیازهای توسعه معادن منطقه رباط‌خان دانست و بیان کرد: این جاده فقط نیازمند روکش آسفالت است و در گذشته جاده ابریشم نام داشت.

عناوین برگزیده