تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۳:۳۱
بازدید: ۳۷
کد خبر: ۳۷۳۳۳۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران تاکید کرد:

ضرورت سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ معدنی در حوزه IT

ضرورت سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ معدنی در حوزه IT
‌می‌متالز - معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: در سطح ملی، طرح کلان «برنامه ملی رفع ناترازی انرژی» با همکاری وزارت‌خانه در حال اجراست که می‌تواند کیک اقتصاد دیجیتال را تا دو میلیارد دلار بزرگ‌تر کند. شرکت‌های معدنی و بزرگ استان کرمان باید در این پروژه‌ها ورود کنند.

به گزارش می‌متالز، «محسن صدر» امروز ۲۸ فروردین در نشست توسعه زیست‌بوم فناوری اطلاعات استان کرمان، با تأکید بر اهمیت ویژه سرمایه‌گذاری در حوزه IT اظهار کرد: هوش مصنوعی امروز نه‌ تنها در کشور ما، بلکه در تمام دنیا موضوعی راهبردی و محوری است.

وی افزود: ما اگر بخواهیم آینده‌ای متفاوت بسازیم، باید از الگو‌های فعلی فاصله بگیریم و فناوری را جدی بگیریم. به طور مثال در کرمان، شرکت‌هایی مانند مس سرچشمه، گل‌گهر و گوهرزمین با سرمایه‌های کلان در حوزه معدن فعالیت دارند، اما سؤال مهم این است آیا اگر همین میزان سرمایه را در حوزه فناوری سرمایه‌گذاری کنیم، ارزش افزوده بیشتری ایجاد نمی‌شود؟

صدر با بیان اینکه منابع معدنی تجدیدناپذیرند، تأکید کرد: اگر در حوزه معدن و پتروشیمی یک یا دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنیم، خروجی اشتغال آن نهایتا ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر است، اما با همان میزان سرمایه‌گذاری در فناوری اطلاعات، نه‌ تنها اشتغال بیشتری ایجاد می‌شود، بلکه ارزش افزوده بالاتری نیز به دست می‌آید. نگاهی به شرکت‌های برتر دنیا مانند اپل، مایکروسافت، گوگل و تسلا نشان می‌دهد که مسیر توسعه امروز دنیا فناوری است، نه منابع زیرزمینی.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به سهم پایین کرمان از اکوسیستم فناوری کشور، ادامه داد: جای تعجب است که استانی با این میزان ظرفیت هنوز جایگاه مناسبی در حوزه ICT ندارد. البته این مساله به نبود زیرساخت‌ها یا عدم تمایل شرکت‌ها بازنمی‌گردد، بلکه به نبود یک ساختار منسجم و برنامه‌ریزی‌شده برمی‌گردد. ما در سازمان فناوری اطلاعات آمادگی داریم تا با راه‌اندازی پارک فاوا در کرمان و تأمین زیرساخت‌های لازم، این مشکل را رفع کنیم.

وی افزود: دستور مستقیم وزیر ارتباطات این است که در هر سفر استانی، یک آورده مشخص برای استان وجود داشته باشد. در مورد کرمان، یکی از اقدامات اساسی می‌تواند فعال‌سازی مرکز داده‌ای باشد که سال‌هاست معطل مانده است. اگر صنایع بزرگ استان مانند گل‌گهر یا مس سرچشمه، بخشی از منابع خود را صرف توسعه فناوری کنند، ما نیز از طریق تبصره ۱۸ و صندوق نوآفرین حمایت مالی خواهیم کرد.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تسهیلات قابل ارائه، گفت: آمادگی داریم بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های فناور استان به غیر از تسهیلات تبصره ۱۸ اختصاص دهیم. البته باید در یک ماه آینده، پرونده طرح‌ها ارائه شود. علاوه بر آن، صندوق نوآوری آماده سرمایه‌گذاری روی ۱۰ شرکت فعال در حوزه هوش مصنوعی یا فناوری‌های نوین است. مبالغی مانند سه تا پنج میلیارد تومان برای شرکت‌های دارای طرح، به سرعت و با کم‌ترین بروکراسی پرداخت خواهد شد.

صدر در ادامه افزود: در سطح ملی، طرح کلان «برنامه ملی رفع ناترازی انرژی» با همکاری وزارت‌خانه در حال اجراست که می‌تواند کیک اقتصاد دیجیتال را تا دو میلیارد دلار بزرگ‌تر کند. شرکت‌های معدنی و بزرگ استان کرمان باید در این پروژه‌ها ورود کنند. حتی اگر یک شرکت از استان بتواند وارد این زنجیره شود، معنای آن اشتغال‌زایی و خلق ثروت است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر ضرورت فعال‌سازی هوش مصنوعی در کشور، گفت: هوش مصنوعی نباید در سطح شعار باقی بماند. این فناوری به‌ مثابه موجودی زنده است که باید در عرصه عمل فعال شود. ما یک فراخوان ملی برای شناسایی شرکت‌های فعال هوش مصنوعی منتشر کردیم و نتایج آن نشان داد که ۴۸۳ شرکت در ۹ رده در حوزه‌های مختلف از حمل‌ونقل گرفته تا لجستیک و خرده‌فروشی فعالند. کرمان هم باید سهم خود را در این اکوسیستم بگیرد.

وی در پایان با تأکید بر مسوولیت صنایع معدنی گفت: جوانان کرمانی نباید برای یافتن فرصت شغلی به تهران مهاجرت کنند. باید کاری کنیم که آنها در کنار معادن و صنایع استان، روی داده‌ها و فناوری کار کنند. پیشنهاد من این است که صنایع از محل سود انباشته خود، با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های مشترک ایجاد کنند تا هم از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شوند و هم نقش مؤثری در آینده فناوری کشور ایفا کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده