
به گزارش میمتالز، مهندس محمد محیاپور مدیرعامل "کگهر" در ابتدای این مجمع با ارائه گزارشی از اهم اقدامات انجام شده و طرحهای توسعهای جاری و در دست اقدام شرکت طی سال مالی گذشته؛ از افزایش سرمایه گهرزمین خبر داد.
وی سرمایه فعلی شرکت گهرزمین را ۷،۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: آخرین افزایش سرمایه شرکت از ۲۵۰۰ میلیارد تومان به ۷۵۰۰ میلیارد افزایش یافت و امروز در مجمع عمومی فوقالعاده افزایش سرمایه شرکت را در دستور کار داریم.
محیاپور در خصوص ناترازیهای انرژی و تاثیر آن بر بخش تولید نیز گفت: خوشبختانه در خصوص ناترازیهای انرژی، با اقدامات انجام شده در شرکت گهرزمین در سال مالی گذشته نه تنها با قطعی برق و کاهش تولید و مشکلاتی در این خصوص مواجه نبوده؛ بلکه با افزایش تولید هم مواجه بوده است.
وی در ادامه به افزایش تولید "کگهر" اشاره کرد و گفت: در طول دو سال گذشته مجموع تولید شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین از ۳۳ میلیون تن به ۴۲ میلیون تن رسیده است.
مدیرعامل شرکت گهرزمین در خصوص میزان تولید محصولات این مجموعه گفت: در بخش تولید در سالی که گذشت؛ موفق شدیم ۸ میلیون تن کنسانتره و ۶ میلیون تن گندله تولید کنیم.
وی فروش مقداری شرکت در واحد گندلهسازی را افزایشی عنوان کرد و دلیل روند کاهشی میزان فروش کنسانتره در سال گذشته را مصرف این محصول در خطوط تولیدی مجموعه عنوان کرد.
محیاپور در خصوص درآمد عملیاتی "کگهر" گفت: درآمد عملیاتی شرکت از ۳۰ همت به ۵۲ همت رسیده که از رشد ۳۸ درصدی برخوردار بوده است.
محیاپور با بیان اینکه سود ناخالص شرکت از ۱۳ همت به ۱۷ همت افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: سود عملیاتی "کگهر" از ۱۲ همت به ۱۶ همت رسیده است. همچنین سود خالص "کگهر" نیز به ۱۴،۴ همت رشد یافته است.
مدیرعامل شرکت گهرزمین با اشاره به اینکه درصد رشد مناسبی در داراییهای شرکت ایجاد شده اظهار داشت عمده افزایش در داراییها از محل بدهیها حاصل شده که این امر باعث ایجاد ارزش برای سهامداران شده است. این در حالی است که تمرکز شرکت بر پروژههای با ارزشافزوده و سود ده همچون پروژه آهن اسفنجی است که کمتر از ۲ سال ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در ادامه به پروژهها و طرحهای توسعه شرکت اشاره کرد و گفت: پروژه آهن اسفنجی بردسیر با ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی آبانماه سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی در ادامه افزود: همچنین مجتمع معدنی زاهدان با مساحت بیش از ۴۴۹ کیلومتر مربع یکی دیگر از پروژههایی است که در طول یک سال گذشته حدود ۴۰ هزار متر حفاری در این منطقه صورت گرفته است.
محیاپور همچنین با بیان اینکه شرکت گهرزمین از پتانسیلهای توسعهای بالایی برخوردار است، گفت: شرکت صنایع فولاد مشیز بردسیر نیز یکی دیگر از طرحهای در دست اقدام است که ۱۱ درصد پایینتر از قیمت کارشناسی خریداری شده است و البته با اکتساب سهام این شرکت ضمن احیا مولدسازی و سودآوری موجبات خلق ارزش برای مجتمع گهرزمین شده است.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در خصوص بومیسازی شرکت با اشاره به بومیسازی گسترده در شرکت اعلام کرد: با همکاری ۱۸ شرکت دانشبنیان از خروج ۲۱ میلیون یورو ارز جلوگیری شده است. همچنین دستگاه دامپتراک ۱۵۰ تنی ساخت داخل با پیشرفت ۹۰ درصدی تا دو ماه آینده وارد مدار خواهد شد.
به گفته وی طبق آخریرتبهبندی اعتباری، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین موفق به کسب رتبه اعتباری A شده است.
گفتنی است در مجمععمومی فوقالعاده شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین موضوعات مختلفی از جمله سرمایهگذاریهای بلندمدت، افزایش سرمایه در شرکتهای سرمایهپذیر، استفاده از مشوقهای مالیاتی و همچنین افزایش درصد سهام شناور آزاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در پایان افزایش سرمایه "کگهر" در دو مرحله ابتدا از ۷.۵ به ۱۱ همت و در مرحله دوم از ۱۱ به ۱۵ همت به تصویب سهامداران رسید.
همچنین با عنایت به رویکرد متنوعسازی سبد محصولات و ورود به حوزه مس و طلا، مجمع فوقالعاده با تغییر موضوع فعالیت موافقت کرد.