تاریخ: ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۱۹
بازدید: ۴۳
کد خبر: ۳۷۳۴۶۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
جروم پاول درخصوص سیاست‌های ترامپ هشدار جدی داد؛

فلز زرد در ستیغ تاریخ

فلز زرد در ستیغ تاریخ
‌می‌متالز - بازار‌های جهانی طی روز‌های گذشته، همچنان شاهد نوسانات شدیدی بودند. پس از هشدار‌های پاول، رئیس فدرال‌ رزرو، در شامگاه چهارشنبه، نوسانات بازار‌ها تشدید شد. او وقوع رکود تورمی را در صورت تداوم سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ، بسیار محتمل دانست. در ادامه ارزش سهام کاهش یافت و قیمت طلا تقویت شد. از طرفی روز پنج‌شنبه مذاکرات آمریکا با ژاپن و ایتالیا باعث شد که اندکی ثبات به بازار‌های جهانی بازگردد.

به گزارش می‌متالز، در هفته گذشته، بازار‌های مالی ایالات‌ متحده تحت تاثیر نااطمینانی‌های اقتصادی، دچار نوسانات قابل توجهی شدند. در همین حال، برخی تحلیلگران هشدار دادند که بازار ممکن است به سمت رکود تورمی پیش رود، موضوعی که رئیس فدرال‌ رزرو، جروم پاول نیز در سخنان اخیرش مطرح کرد.

تعداد بازدید : 2

جروم پاول، در سخنرانی اخیر خود در باشگاه اقتصادی شیکاگو، شدیدترین هشدار خود را تا کنون درباره پیامد‌های اقتصادی ناشی از سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ مطرح کرد. او تاکید کرد که این سیاست‌ها، ایالات‌ متحده را در وضعیت بی‌سابقه‌ای قرار داده که تجربه مدرنی برای هدایت آن وجود ندارد. پاول هشدار داد که این تعرفه‌ها می‌توانند منجر به کندی رشد اقتصادی، افزایش بیکاری و بالا رفتن نرخ تورم شوند؛ شرایطی که در ادبیات اقتصادی، رکود تورمی نامیده می‌شود.

در این راستا، پاول گفت که ممکن است اهداف دوگانه فدرال‌ رزرو، یعنی کنترل تورم و حفظ اشتغال کامل، در تضاد با یکدیگر قرار گیرند، چراکه تعرفه‌ها همزمان فشار صعودی بر قیمت‌ها وارد می‌کنند و از سوی دیگر، فعالیت‌های اقتصادی را محدود می‌سازند. او افزود که با توجه به نبود اطلاعات کافی از تاثیر دقیق این سیاست‌ها، بهترین اقدام فدرال‌ رزرو در حال حاضر این است که در سیاست‌های فعلی خود تغییری ایجاد نکند تا اطلاعات جدیدتری در دسترس قرار گیرد.

او تصریح کرد که در صورت تداوم این روند، فدرال‌ رزرو ممکن است ناچار شود بین کنترل تورم و حمایت از رشد اقتصادی یکی را در اولویت قرار دهد، زیرا هر دو هدف ممکن است به‌طور هم‌زمان آسیب ببیند. این اظهارات باعث شد بازار‌های مالی واکنش منفی شدیدی نشان دهند. شاخص‌های اصلی بازار سهام، از جمله اس‌اندپی۵۰۰، داوجونز و نزدک، همگی با افت روبه‌رو شدند.

روند طلای جهانی

روز چهارشنبه قیمت طلا پس از رسیدن به رکورد تاریخی ۳۳۴۵ دلار در هر اونس، در روز پنج‌شنبه اندکی عقب‌نشینی کرد. این بیشترین افزایش یک‌روزه از آوریل ۲۰۲۰ تاکنون بود، زمانی که بازار‌ها تحت تاثیر بحران کرونا بودند و سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های امن مانند طلا هجوم می‌بردند. طلا در روز چهارشنبه بیش از ۳.۵ درصد معادل ۱۱۳ دلار افزایش قیمت را تجربه کرد و در شش جلسه از هفت جلسه معاملاتی اخیر، روندی صعودی داشته است.

پس از جهش قابل توجه قیمت طلا، قیمت این فلز ارزشمند در پی اخبار مثبت از مذاکرات تجاری آمریکا و ژاپن، اندکی کاهش یافت. سرمایه‌گذاران با امید به دستیابی به توافقی تجاری، بخشی از دارایی‌های امن خود را فروختند. با این حال، تحلیل‌گران معتقدند که ابهام در سیاست‌های تجاری دولت آمریکا، به‌ویژه در روابط با چین، همچنان نقش طلا را به عنوان گزینه‌ای امن در برابر بی‌ثباتی تقویت خواهد کرد. در همین حال، داده‌های اقتصادی اخیر آمریکا نیز نوسانات بازار را تشدید کرده است. آمار‌ها نشان می‌دهد که مجوز‌های ساخت‌وساز در ماه مارس، با ۱.۶ درصد رشد به یک میلیون و ۴۸۲ هزار واحد رسیده است.

در مقابل، آغاز پروژه‌های ساختمانی جدید با ۱۱.۴ درصد افت به یک میلیون و ۳۴۲ هزار واحد کاهش یافته است. روز گذشته که در تقویم مسیحی مقارن با «جمعه نیک» بود، بازار‌های جهانی تعطیل بودند. جمعه نیک یکی از اعیاد مقدس مسیحیان است.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده