
به گزارش میمتالز، «ناصر امانی» در گزارشی از بازدید اخیرش از محله مشیریه و رضویه در منطقه ۱۵ با بیان اینکه ناحیه ۴ منطقه ۱۵ با ۲ محله مشیریه و رضویه جمعیتی بالغ بر ۱۶۰ هزار نفر دارد، گفت: این محله که عملاً پس از اجرا و افتتاح بزرگراه شهید رستگار مقدم به ۲ بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است که از محلات کمبرخوردار جنوبی و حاشیه شهر تهران تلقی میشود که ارتفاعات بیبی شهربانو در جنوب محله قرار گرفته است. تمرکز اصلی بازدید ما هم بخش جنوبی محله معروف به «جزیره» بود که مشکلات زیادی دارد.
وی با بیان اینکه بخش جنوبی این محله حدود ۸۰۰۰ نفر جمعیت ساکن دارد که مشکل اصلی آنان کارخانه سیمان است که دقیقاً به بخش جنوبی محله مسکونی چسبیده است و علیرغم تعطیلی ظاهری در طول روز به گفته معتمدین و اهالی محله در شبها فعالیت دارد و گرد ناشی از فعالیت آن زندگی و سلامت آنان را تحت تاثیر قرار میدهد، گفت: در ادوار مختلف مدیریت شهری نیز تلاشهایی برای توقف فعالیت این کارخانه انجام شده ولی به نتیجه نرسیده است، البته آلودگی ناشی از فعالیت این کارخانه کل منطقه را تحت تاثیر قرار میدهد و ظاهراً مدیران کارخانه مدعی انطباق فعالیتشان بر اساس شاخصهای محیطزیستی هستند؛ ولی مردم گرد نشسته بر محیط زندگیشان را ملاک قرار میدهند و اولین خواسته آنان توقف فعالیت این کارخانه است.
امانی افزود: معدن شن و ماسه مستقر در جنب این کارخانه که متعلق به بخش خصوصی است و در حال حاضر دپوی خاک این معدن بیش از ۱۴ متر ارتفاع دارد و با وزیدن باد، خاک به سمت کل محله منتشر شده و مشکل ساکنین را مضاعف کرده است. مردم متدین و انقلابی و ولایی این محله به دلیل عدم نتیجه پیگیریهای قبلی، امیدی به حل این مشکل نداشتند ولی اینک صدای آنان از این تریبون به گوش سازمان محیط زیست، وزارت صمت، بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران رسانده میشود که به داد این مردم برسید و به خواسته به حق آنان توجه کنید.
وی افزود: پس از اجرای بزرگراه شهید رستگار مقدم و انفصال محلی که ایجاد شده است بخش جنوبی این محله ارتباطش با بخش شمالی و اصلی محله قطع شده و از طریق ۲ پل هوایی با ارتفاع بسیار زیاد که مورد استقبال و استفاده اهالی قرار نگرفته و بعدها شهرداری اقدام به احداث رمپ در کنار این پلها کرده که این رمپ ها، هم مسیر را طولانی کرده که به ندرت از آن استفاده میشود و حدود ۸۰۰۰ نفر جمعیت بخش جنوبی تنها از طریق یک زیرگذر که در دوره پنجم مدیریت شهری ایجاد شده است با بخش اصلی تردد میکنند که هم خودروها به صورت یک طرفه و هم عابرین پیاده از آن استفاده میکنند.
امانی با بیان اینکه ۵ سرانه فضای سبز محله مشیریه ۱۵ متر مربع بوده که در کل محله هشت بوستان وجود دارد، اظهار کرد: متأسفانه به دلیل خشکسالی و مسدود شدن ۳ حلقه چاه و کمبود آب در حال خشکیدن است، به ویژه ۲ بوستان مسافر و انارگل که از بوستانهای بزرگ محله است درختان خشک زیاد و سطح بوستانها هم کاملاً خاکی و بدون فضای سبز است.
عضو شورای شهر تهران گفت: ارتفاعات بیبی شهربانو به سمت محله مشیریه، متاسفانه اخیراً محل حضور معتادین و آسیبدیدگان اجتماعی شده و برابر گزارش شهردار منطقه در گذشته روزانه ۱۵ نفر بود، ولی در حال حاضر این عدد به حدود ۱۲۰ نفر جمعآوری روزانه رسیده است و حضور و تردد این افراد از ارتفاعات به سمت محله باعث ایجاد ناامنی، سرقت و بزه در محله میشود.
وی با تاکید بر اینکه نظافت در بخش شمالی و اصلی خوب و قابل قبول است؛ اما در بخش جنوبی وضعیت تاسف بار و غیرقابل پذیرش بود و نشان میداد پیمانکار هم مثل بقیه ارکان مدیریت شهری، این جزیره را به فراموشی سپرده و انباشتگی و آلودگی مخازن، لجن و تجمع پسماند در انهار، حیوانات موذی و سگهای ولگرد به خوبی قابل مشاهده بود، گفت: دقت کنید که پیمانکار منطقه، یک شرکت است و این ناحیه با ۲ محله پر جمعیت که هر ۲ در حاشیه شهر قرار گرفتهاند نیاز به یک پیمانکار مستقل دارند و بدانید که موضوع نگهداشت و نظافت تبدیل به کلاف سردرگمی شده است که حتی شهردار منطقه هم در قبال گزارش ما جز تاسف و اینکه این روش جواب نمیدهد پاسخی ندارد. شهرداران زحمتکش نواحی هم سپر بلا و قربانی اشتباهات مدیران عالی شهرداری در این زمینه شدهاند.
امانی با بیان اینکه تاریکی برجهای نوری بزرگراه شهید رستگار مقدم به ویژه کندرو ورودی به مشیریه یکی از مشکلات بوده و باعث تصادف و ناامنی شده است که باید شرکت برق با همکاری شهرداری موضوع را حل کنند، اظهار کرد: شهردار منطقه ۱۵ در این زمینه تعاملات و بازدیدهایی مشترک با اداره برق در سطح منطقه داشته است. سرانه آموزشی محله با ۲۲ مدرسه دولتی در مقاطع مختلف البته با جمعیت زیاد کلاسهای ۴۰ نفره و هم دو شیفته مناسب است، اما اکثر مدارس با قدمت حداقل ۳۰ تا ۴۰ سال، نیاز به نوسازی دارند و مشکلات تاسیساتی و ساختمانی دارند که البته شهرداری منطقه کمک مناسبی به آنان انجام داده است.
وی ادامه داد: تعداد دانشآموزان اتباع بین ۲۰ تا ۳۰ درصد دانشآموزان را تشکیل میدهد که تابع حضور اتباع در محله است. همچنین سرانه درمانی منطقه پنج درمانگاه است که یکی در آتشسوزی اخیر که ۳ فوتی هم داشته تعطیل شده و ۲ مرکز نیز نیاز به ایمنسازی دارند که توسط شهرداری چند بار اخطار داده شده و باید اقدامات بعدی انجام شود.