تاریخ: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۲۶
بازدید: ۴۸
کد خبر: ۳۷۵۰۷۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

هوشمندسازی نظام مالیاتی در خدمت کمک به سرمایه‌گذاری در تولید

هوشمندسازی نظام مالیاتی در خدمت کمک به سرمایه‌گذاری در تولید
‌می‌متالز - نماینده قروه و دهگلان در مجلس گفت: باید با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی به سمت حمایت از تولید و در نظر گرفتن مشوق‌ها و معافیت‌های هدفمند تولید حرکت کنیم و در این سازوکار دریافت مالیات از فراریان مالیاتی و اقدامات سوداگری در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش می‌متالز، برای چندمین سال متوالی مقام معظم رهبری در شعار سال بر موضوع تولید و لزوم تقویت آن تأکید کرده‌اند. امسال سرمایه‌گذاری در تولید به عنوان نام سال انتخاب شده است که جنبه عملیاتی‌تری به موضوع حمایت از تولید می‌بخشد. در این چارچوب، نیاز است سرمایه‌ها به بخش تولید سوق داده شود و رونق بخشی به این حوزه صورت بگیرد.

به زعم بسیاری، لازمه سرمایه‌گذاری در تولید این است که روند‌های اقتصادی و مالیاتی کشور کاملاً هوشمند و سیستمی شوند. انضباط بخشیدن به این امور زمینه‌ای فراهم می‌کند که افراد به فضای اقتصادی کشور اعتماد پیدا کنند. زیرا مالیات‌ستانی بر اساس روند‌های دقیق و هوشمند صورت می‌گیرد و از نابسامانی‌ها در این حوزه دور می‌شویم.

دریافت مالیات سیستمی و هوشمند که طی سال گذشته مدنظر بود، به افزایش شفافیت در فضای اقتصادی کشور منجر می‌شود. چیزی که بسترساز امنیت سرمایه‌گذاری است. به زعم کارشناسان، در فضای غبارآلود و غیرشفاف، امنیت سرمایه‌گذاری خدشه‌دار می‌شود. تنها در سایه انضباط بخشیدن به روند‌های مالیاتی و سیستمی و هوشندسازی آنها می‌توانیم به افزایش امنیت سرمایه‌گذاری اقدام کنیم.

در شرایطی که فعالیت‌های مخرب و واسطه‌ای مشمول مالیات نمی‌شوند و سودآوری بالایی دارند، افراد انگیزه‌ای برای تولید و سرمایه‌گذاری در آن ندارند. نیاز است با استفاده از روند‌های هوشمند و سیستمی مالیات‌ستانی به سمت دریافت مالیات حقه از همگان برویم.

در ادامه نظرات محمدرسول شیخی‌زاده، نماینده قروه و دهگلان در مجلس را در خصوص مزیت‌های هوشمندسازی روند‌های مالیاتی کشور و حسابرسی‌ها و اثرگذاری آن در ایجاد بستری برای سرمایه‌گذاری در تولید می‌خوانید.

شیخی‌زاده با اشاره به این موضوع که اگر به دنبال حل مشکلات و برطرف کردن مشکل بیکاری در کشور هستیم، بهترین راهش این است که به تحقق شعار سال مبنی بر سرمایه‌گذاری در تولید بپردازیم، تصریح کرد: این مساله بر کسی پوشیده نیست که با مشکلاتی در حوزه اقتصادی رو‌به‌رو هستیم که یکی از آنها موضوع اشتغال است. برای حل این مشکلات نیازمند ایجاد بستر‌های لازم برای تحقق شعار سال هستیم.

وی ادامه داد: تحقق شعار سال در دست یک قوه و یک نهاد و سازمان نیست. اگر می‌خواهیم سرمایه‌گذاری در تولید محقق شود و این بخش رونق بگیرد، باید همه دستگاه‌ها و قوا هماهنگ با یکدیگر بستر‌های لازم را در این زمینه به وجود بیاورند.

وی ادامه داد: مالیات یکی از بخش‌های مهم اقتصاد کشور است که باید در خدمت حمایت از تولید باشد. ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری در این بخش می‌تواند اتفاق بیفتد. انضباط بخشی به امور مالیاتی کشور و هوشمند و شفاف‌سازی امور می‌تواند اثرگذاری بالایی در حمایت از تولید داشته باشد. گامی اساسی در این زمینه مساله تقویت نظام مالیاتی داده‌محور و دور شدن از حسابرسی دستی و تقویت حسابرسی سیستمی است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی به سمت حمایت از تولید و در نظر گرفتن مشوق‌ها و معافیت‌های هدفمند تولید حرکت می‌کنیم و در این سازوکار دریافت مالیات از فراریان مالیاتی و اقدامات واسطه‌ای و سوداگری در دستور کار قرار می‌گیرد و تحقق شعار سال به وقوع می‌پیوندد.

شیخی‌زاده در پایان گفت: مهم‌ترین گام اصلاحی توسط سازمان امور مالیاتی با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی در سال گذشته برداشته شده است؛ تمرکز بر این مسیر و توسعه نظام مالیاتی مبتنی بر داده، باید انجام بپذیرد و این سازوکار یکی از راهکار‌های مهم در راستای تحقق شعار سال است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده