به گزارش می متالز، علیرضا کارگری افزود: سرانه مصرف آب در حوزه شهرهای جنوب شرقی استان تهران کمتر از 200 لیتر در شبانهروز است در حالی که طبق استانداردی که از سوی شرکت مهندسی آبفای کشور اعلام شده، سرانه مصرف خانگی 180 لیتر در شبانهروز و در مصوبه هیئت وزیران برای شرایط خشک و تغییر اقلیم در شهرهای بالای 100هزار نفر جمعیت 105 لیتر در شبانهروز در نظر گرفته شده است.
او ادامه داد: با این شرایط باید به سمت اصلاح مصرف به سوی الگوی استاندارد برویم و عدد کمتر از 200 لیتر را به 150 لیتر در شبانهروز و در مرحله بعدی به 105 لیتر در شبانهروز برسانیم.
کارگری با بیان اینکه واقعیشدن تعرفههای آب در کاهش مصرف سرانه آب بسیار مهم است، گفت: بر اساس آمار سازمان برنامه کشور سهم آببها در سبد خانوار کمتر از نیمدرصد است، در نتیجه شهروندان برای استفاده از تجهیزات کممصرف ترغیب نمیشوند و منابع مالی انجام پروژههای مدیریت مصرف آب تامین نمیشود.
کارگری با بیان اینکه در مناطقی که در حاشیه حوزه خدمات شهری هستند انشعابهای غیرمجاز را مدیریت کردهایم، گفت: انشعابهای غیرمجازی که در خارج از محدوده پوشش شرکت و در حوزه خطوط آب خام بودهاند با هماهنگی با فرمانداریها و دادگستری جمع آوری شده است.
او تاکید کرد: در سال گذشته 3600 رشته انشعاب غیرمجاز را شناسایی کردیم که تنها در 100 مورد آن نیاز شد از ظرفیتهای قانونی استفاده کنیم و 3500 مورد با استفاده از ظرفیتهای محلی حل و به انشعابهای مجاز بدل شد.
کارگری با بیان اینکه در شرایط موجود40درصد از 1400 کیلومتر شبکه توزیع آب در آبفای جنوب شرقی استان تهران نیاز به اصلاح دارد، گفت: بازسازی شبکههای توزیع آب، نه تنها پاشنه آشیل شهرهای جنوب شرقی استان تهران است بلکه در بسیاری از شهرهای کشور وضعیت همینگونه است.
او ادامه داد: در کشور بیشترین لولههایی که در شبکههای توزیع آب شهری استفاده میشود از جنس پلیاتیلن و میانگین عمر آنها در تاسیسات ما 20 سال است که برای حفظ شرایط موجود شبکههای توزیع آب، باید سالانه حدود پنج درصد از آنها را اصلاح کنیم که با توجه به پایینبودن قیمت آببها برای این کار محدودیت منابع مالی داریم.
مدیرعامل آبفای جنوب شرقی استان تهران گفت: 30 میلیون متر مکعب در سال ظرفیت استفاده از طرح آبرسانی ماملو برای شهرهای جنوب شرقی استان تهران است که در حال حاضر به دلیل اینکه مدول نخست تصفیهخانه هفتم آب تهران در حال بهرهبرداری است، قرچک و بخشی از پاکدشت از 15 میلیون متر مکعب آب این سد برخوردارند و با راهاندازی مدول دوم تصفیهخانه هفتم آب تهران در امسال 15میلیون متر مکعب دیگر از آب این سد به استفاده شهرهای باقرآباد، ورامین و بخش دیگری از شهر پاکدشت خواهد رسید.
کارگری افزود: در شهرهای زیر پوشش آبفای جنوب شرقی استان تهران، سالانه حدود 65 میلیون متر مکعب آب زیرزمینی استفاده میشود که با استفاده از طرح آبرسانی ماملو برداشت از آبهای زیرزمینی کمتر خواهد شد.
او تاکید کرد: نیاز آبی جمعیت زیر پوشش ما در امسال 80 میلیون متر مکعب است که با توجه به شرایط دشت ورامین باید رویکرد مدیریت مصرف و سازگاری با اقلیم را در پیش بگیریم.