به گزارش می متالز، محمد مخبر در مراسم امضای تفاهمنامه تکمیل و تعمیر واحدهای مسکونی آسیبدیده در مناطق سیلزده کشور با بنیاد مسکن گفت: دراین تفاهمنامه در مرحله اول ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای کمک به تکمیل واحدهای مسکونی که دارندگان این واحدها توانایی تکمیل واحدهای خود را حتی با دریافت تسهیلات نداشتهاند، پرداخت خواهد شد. بنابراین در این مرحله به ۲۰ هزار واحد که افراد آن نیازمند هستند، تسهیلاتی که سقف آن مشخص نیست پرداخت خواهد شد.
مخبر افزود: در جریان سیل اخیر، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) جزو دستگاههایی بود که از ساعات اولیه در کمک به سیلزدهها حضور پیدا کرد و تاکنون در برخی از مناطق، قرارگاههای این ستاد مشغول به کار هستند.
وی افزود: ۳ میلیون قلم کالا از قبیل آب، پتو، چادر و دارو به این مناطق ارسال شده است، بنابراین در جریان بازدیدها در مناطق مختلف چهار موضوع را برای بعد از سیل درنظر گرفتیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ادامه داد: ۳۰ هزار بسته لوازم خانگی به ارزش ۱۵۰ میلیارد تومان تهیه شد که تاکنون ارسال شده است.
وی افزود: ویژگی این اقلام این بوده است که صددرصد این لوازم خانگی در داخل تولید شده است، پس ما بخشنامههایی را صادر کردهایم که این اقلام ایرانی در مناطق سیلزده توزیع شود و اگر کارخانهای در آن منطقه توانایی تأمین این اقلام را داشت، آن اقلام از همان کارخانه آن منطقه تأمین شود.
به گفته وی، در لرستان و نیشابور، کارخانههای نیمهتعطیلی وجود داشت که با این اقدام مجدداً راهاندازی شدند.
مخبر گفت: در خصوص تأمین بحث دام و دام سبک نیز اقدامات خوبی انجام شد به طوری که ۱۰ هزار دام سبک تهیه و به افراد واجد شرایط اعطا شده است.
وی در خصوص تفاهمنامه تکمیل و تعمیر واحدهای مسکونی آسیبدیده با بنیاد مسکن گفت: در این تفاهمنامه تسهیلاتی که اعطا میشود بلاعوض است، اما سقفی برای آن دیده نشده است، بنابراین طبق معرفی که بنیاد مسکن به این ستاد میکند، حدودا تا سقف ۵ تا ۶ میلیون تومان تسهیلات پرداخت خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: به هر حال افرادی بودند که تسهیلات ارزانقیمت و وام بلاعوض نیز نتوانست واحدهای آنها را تکمیل کند، بنابراین با این اقدام مشترک بنیاد مسکن میتوانیم گامی رو به جلو برای تکمیل واحدهای آسیبدیده از سیل برداریم.
وی تأکید کرد: به هر حال کار بزرگی دیگری که در حال انجام است، این است که بخش زیادی از مردم در این سیلها شغل خود را از دست دادهاند، بنابراین تلاش داریم تا ۱۴ هزار شغل مستقیم و ۲۵ هزار شغل غیرمستقیم را ساماندهی کنیم و به همین منظور ۵۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای این شغلها درنظر گرفته است.