تاریخ: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۳۲
بازدید: ۳۲۳
کد خبر: ۳۸۱۰۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

اولین همایش مهندسی معکوس در صنعت سیمان برگزار شد

می متالز - با ابتکار شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان اولین همایش تخصصی مهندسی معکوس در صنعت سیمان با مشارکت دانشگاههای صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر و شهید بهشتی تهران و ۸ شرکت بزرگ سازنده قطعات و ماشین آلات صنعتی و ۵ شرکت سیمانی تابعه شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان در محل ساختمان شماره ۲ سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد.
اولین همایش مهندسی معکوس در صنعت سیمان برگزار شد

به گزارش می متالز، در این همایش که با حضور دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان برگزار شد، مدیرعامل گروه توسعه ملی به حجم سرمایه گذاری ها و مقایسه سرمایه گذاری در صنایع سیمان پ، پتروشیمی و فولاد اشاره نمود ونسبت بازدهی صنعت سیمان را به سایر سرمایه گذاری های یاد شده را متذکر شد.

سید مهدی سدیدی به هزینه های بالای تعمیر و نگهداری اشاره و عنوان نمود با نرخ برابری فعلی ارزها و نیز بازدهی پایین ناشی ازسرمایه گذاری در صنعت سیمان این حجم از هزینه های نگهداری با تامین از خارج کمر شکن و تقریبا" ناممکن است و باید با همت و درایت دانشمندان و صنعتگران داخلی بومی سازی و مهندسی معکوس در شرکتهای تابعه بعنوان اولویت جدی در برنامه ریزی و تدوین استراتژی ها مدنظر قرار گیرد پ.

سدیدی وضعیت فعلی را جنگ اقتصادی و شرایط حاکم را مواجهه با تروریسم اقتصادی عنوان و تمکین و تبعیت از رهبری معظم را جهت رونق بخشیدن به تولید اولویت اصلی مجموعه بزرگ گروه توسعه ملی معرفی نمود و افزود اتکا به تولیدات داخلی و دانش ایرانی باید به منشور اصلی سیستم و زنجیره تامین شرکتها تبدیل و اهتمام جدی در این رابطه  بعمل آید.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان نیز به اهمیت مهندسی معکوس وتجارب موفق آن در صنعت سیمان اشاره داشت.  

در بخش دیگری از این همایش مرتضی داداش مدیرعامل سیدکو فضای رقابتی صنعت سیمان ضرورت کنترل و مدیریت هزینه های صنعت با روشهای علمی را یاد آور شد و افزود: روش مهندسی معکوس یکی از روش های تجربه شده در دنیا برای بومی سازی ، کنترل هزینه ها و بهبود مدیریت تامین شرکتها مطرح بوده و به شکل گیری بهای تمام شده مناسب کمک شایانی داشته است. هلدینگ سیدکو برای استفاده از این روش اهتمام جدی داشته و  بصورت راهبردی برنامه ریزی لازم جهت ارائه مشوق ها وحمایت از صنعتگران ودانشگاهیان صاحبنظر در این عرصه را در دستور کار دارد.

مدیر عامل "سیدکو" برنامه های سیدکو را حمایت مالی و پذیرش مشترک ریسک احتمالی ساخت داخل با سازندگان داخلی و نیز تاسیس کمیته فنی بعنوان مرجع تصمیم گیر خریدهای خارجی و واردات قطعات و ماشین الات و مرکز ساماندهی زنجیره تامین شرکتهای تابعه اعلام داشت.  

در ادامه دبیرهمایش به تاسیس کارگروه مقابله با آثار تحریم ها با تمرکز بر موضوع مهندسی معکوس و بومی سازی در ۱۴ مهر ۹۷ اشاره و سپس به اهداف و محور های همایش پرداخت؛ مهدی تابش، معاون امور شرکت های "سیدکو" اهداف برگزاری همایش را اتکا به دانش دانشمندان ایرانی ، استخراج دانش و طراحی نهفته قطعات موجود خارجی، اعتماد و اعتنا به توانایی و قابلیتهای فنی واحدهای تولیدی قطعات ، پرهیز از واردات و قطع وابستگی به خارج ، حمایت از اشتغال و صنایع داخلی و کمک به تراز ارزی کشور و حذف تقاضای ارزی از سبد تقاضای شرکتهای تابعه عنوان نمود.

در ادامه همایش آقایان پروفسور دوامی از چهره های ماندگار علمی کشور و دکتر مداح حسینی از دانشگاه صنعتی شریف و دکتر امیر عبدالله و دکتر میرباقری از دانشگاه صنعتی امیر کبیر در خصوص ضرورت واهمیت مهندسی معکوس به ایراد سخن پرداختند.  

گفتنی است این همایش در روزهای ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ماه با برگزاری چهل پنل تخصصی با حضور شرکت‌های سیمانی، اساتید دانشگاه و شرکت‌های تامین کننده قطعات مورد استفاده در کارخانجات سیمانی برگزار شد.

عناوین برگزیده