تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۱۹
بازدید: ۲۵۳
کد خبر: ۳۸۳۴۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

مشتریان در انتظار غلتک، غلتک‌ساز در صف تامین مواد اولیه

می متالز - غلتک که در صنعت فولاد در بخش نوردکاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، این روزها با تقاضای بالایی همراه شده است اما تولیدکنندگان غلتک از کمبود مواد اولیه گلایه دارند و مدعی هستند در یک سال گذشته مواد اولیه این صنعت با افزایش نرخ حدود ۸ برابری روبه‌رو شده است درحالی‌که قادر نیستند محصول نهایی خود را به ۲ برابر نرخ سال گذشته بفروشند.
مشتریان در انتظار غلتک، غلتک‌ساز در صف تامین مواد اولیه

افزایش نرخ چند برابری

به گزارش می متالز، این‌روزها سفارش و تقاضا برای غلتک داخلی بسیار افزایش یافته است اما مشتریان باید در نوبت چندماهه باشند. این مطلب را مسعود خاری‌زاده، فعال حوزه غلتک عنوان کرد و گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز در پایان سال گذشته با درخواست‌های بسیاری روبه‌رو بودیم؛ شرایط به‌گونه‌ای است که در مدت زمان ۵ تا ۶ ماه کالا را به مشتری تحویل می‌دهیم.
خاری‌زاده در پاسخ به این پرسش که به چه دلیل تقاضای داخلی افزایش یافته است، عنوان کرد: از آنجا که واردات سخت و گران شده است و دیگر صرفه اقتصادی ندارد و تقاضا برای محصولات داخلی بسیار افزایش یافته است. البته در صورت نبود ممنوعیت واردات نیز کارخانه‌ها از ما خرید می‌کردند چراکه قیمت‌‌های ما قابل‌رقابت است درحالی‌که قیمت‌های وارداتی دیگر قابل‌رقابت نیستند.
وی با اشاره به افزایش نرخ مواد اولیه عنوان کرد: موضوع این است که مواد اولیه با افزایش چشمگیر ۷ تا ۸ برابری نسبت به سال گذشته روبه‌رو شده است. برای نمونه نرخ قراضه افزایش داشته است و در تامین آن با مشکل روبه‌رو هستیم.
این فعال حوزه غلتک در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین مواد اولیه غلتک‌سازی چیست، عنوان کرد: قراضه، گرافیت، نیکل، مولیپتن و... جزو مواد اولیه غلتک‌سازی‌ به‌شمار می‌روند که نیکل وارداتی است و نرخ جهانی دارد. تمام این مواد اولیه در یک سال گذشته قیمت‌های چندبرابری پیدا کرده‌اند و درکل موضوع تامین مواد اولیه برای تولیدکنندگان غلتک نگران‌کننده است.
خاری‌زاده در ادامه تاکید کرد: مشکل دیگر تامین مواد اولیه، نوسان قیمت‌هاست. برای نمونه می‌خواهیم قراردادی ۳ماهه ببندیم، در این ۳ ماه شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم، از این‌رو باید برای ۳ ماه دپو داشته باشیم و این موضوع نیز نیاز به حجم بالایی از مواد اولیه دارد.
این درحالی است که نبود نقدینگی، تهیه این مواد را با مشکل روبه‌ر‌و می‌کند. وی در ادامه تاکید کرد: سفارش‌ها بسیار بالا است، بسیاری از شرکت‌ها که ما را تنها در فهرست تولیدکنندگان می‌دیدند ‌اکنون ما را به عنوان تامین‌کننده می‌شناسند، در این راستا در سال جدید قراردادهای خوبی منعقد کرده‌ایم.
به گفته وی، در ساخت برخی قطعات جدید نیز ورود کرده‌ایم؛ برای نمونه غلتک‌های لاستیکی و غلتک‌های توخالی را می‌سازیم اما در ساخت این محصولات نیز با مشکل تامین مواد اولیه روبه‌رو هستیم چراکه قیمت‌ها بسیار افزایش یافته، درحالی‌که نرخ محصول نهایی ما حدود ۲ برابر شده است و این موضوع باهم همخوانی ندارد. برای نمونه اگر غلتک را سال گذشته ۱۰ هزار تومان در هر کیلو به فروش می‌‌رساندیم امسال قادر به فروش ۲۰ هزار تومانی آن نیستیم.
خاری‌زاده در ادامه توضیح داد: خریداران ما تولیدکنندگان مقاطع، ورق و نورد سرد هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا به دلیل تحریم‌ها تهیه مواد اولیه غلتک‌سازان کاهش یافته است، گفت: به دلیل تحریم‌ها برخی مواد اولیه کمیاب شده اما افزایش نرخ چندبرابری نگران‌کننده است.

 

تامین مواد اولیه و ‌روزآمد کردن فناوری

غلتک بیشتر مورد استفاده نوردکاران است و در تولید یک تن نورد، یک کیلو غلتک استفاده می‌شود. درباره تولید غلتک در کشور، بابک نظری، ‌تولیدکننده غلتک اظهار کرد: غلتک مورد استفاده نوردکاران است و به لحاظ فناوری در تولید آن با مشکلی روبه‌رو نیستیم اما مشکل عمده این روزهای غلتک‌سازان مواد اولیه است.
نظری در ادامه خاطرنشان کرد: مواد اولیه غلتک‌سازی شامل موادی چون فروآلیاژها، مولیبدن و تنگستن و... می‌شود که بیشتر این مواد وارداتی هستند و از سال گذشته تاکنون با افزایش چندین برابری نرخ روبه‌رو شده‌اند.
نظری با اشاره به این موضوع که غلتک جزو نیازهای نوردکاران است، عنوان کرد: غلتک یکی از ابزارهای اساسی برای نوردکاران به‌شمار می‌‌رود که روی بهای تمام شده آنها تاثیرگذار است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تحریم‌ها و قوانین دست‌وپاگیر دولت از یک‌سو واردات مواد اولیه را با مشکلاتی روبه‌رو کرده است. این درحالی است که تامین به‌موقع مواد اولیه در کار ما بسیار اهمیت دارد و از تولید تا تحویل کار به مشتری، نیازمند ۶ ماه زمان هستیم که در صورت تامین نشدن یا گران شدن مواد اولیه تولید ما با مشکل روبه‌رو می‌شود.
این تولیدکننده غلتک همچنین با اشاره به موضوع فناوری در تولید غلتک عنوان کرد: اگر نتوانیم از فناوری جدید در غلتک‌سازی استفاده کنیم، مجبور می‌شویم به یک نسل عقب‌تر در زمینه تولید غلتک بازگردیم و مانند ۲۵ سال پیش تولید داشته باشیم. بنابراین مواد اولیه و ‌روزآمد کردن فناوری در این صنعت، دارای اهمیت است.
نظری در پاسخ به این پرسش که واردات و صادرات غلتک چه میزان است، گفت: واردات به ندرت انجام می‌شود، از ‌آنجا که نرخ واردات برای نوردکاران گران تمام می‌شود ترجیح می‌دهند از غلتک داخلی استفاده کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که میزان واردات و صادرات غلتک چقدر است؟ گفت: واردات محدودی انجام می‌شود چراکه نرخ واردات برای نوردکاران گران‌تر می‌شود. در زمینه صادرات هم می‌توان بازار صادراتی خوبی داشت و تاکنون هم داشته‌ایم.
این تولیدکننده غلتک در پاسخ به این پرسش که آیا تحریم‌ها محدودیتی برای صادرات غلتک ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: تحریم‌ها محدودیتی‌هایی در زمینه انتقال پول ایجاد کرده است البته می‌توان تحریم‌ها را به روش‌های مختلف دور زد اما باید حدود ۱۵ تا ۱۲۰ درصد سود صادرات را بابت این کار هزینه کرد.

عناوین برگزیده