به گزارش می متالز، پس از اینکه نمایندگان مجلس افزایش تعرفه برق مشترکان کم مصرف و پرمصرفها از اول خرداد را قانونی ندانسته و به برخی از بندهای آن ایراداتی وارد کرده بودند، هیات وزیران اصلاحاتی را در برخی بندهای آن انجام و مجددا از امروز این تعرفههای جدید اعمال میشود و تعرفه برق مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت نکنند، از خرداد تا شهریور ۲۳ درصد رشد خواهد داشت.
بنابراین گزارش، هیات وزیران در جلسه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ به پیشنهاد معاونت حقوقی رییس جمهور و وزارت نیرو برخی از بندهای مصوبه هیات وزیران را اصلاح و اعلام کرد که هر گونه افزایش قیمت برق مشروط بر اینکه از قیمت تمام شده در سال مربوط تجاوز نکند.
همچنین در این اصلاحیه مقرر شد صورت حساب بهای برق ماه های گرم در مناطق گرمسیر (۱)، (۲)، (۳) و (۴) به ترتیب برای مشترکین خانگی با سطح مصرف ماهانه کمتر از (۳۰۰۰)، (۲۰۰۰)، (۱۰۰۰) و (۴۰۰) کیلو وات ساعت اضافه شود.
با این اصلاحیه مشخص شد تا از امروز تعرفه برق مشترکان عادی ۷ درصد و مشترکان پرمصرف از اول خرداد تا شهریور ماه ۱۶ درصد (در مجموع ۲۳ درصد) به شرط اینکه از قیمت تمام شده در سال بالاتر نرود اعمال شود.
همچنین رشد ۷ درصدی تعرفه برق مشترکان کم مصرف نیز از اردیبهشت ماه در حال اعمال شدن است.
بحران برق در سال گذشته، همه بخشهای کشور و به خصوص بخشهای تولیدی را تحت تاثیر قرار داد و به همین دلیل مسئولان وزرات نیرو از همان موقع به فکر پیشگیری بحران در سال آتی افتادند و خروجی آن" برنامه 098 " بود. به گفته متولی زاده مدیر عامل توانیر، در این طرح برنامه های متنوعی برای گذر از پیک تابستان دیده شده که مهمترین آنها "اصلاح تعرفه مشترکین پرمصرف" و به میزان 1500 مگاوات است. از دیگر برنامه های وزارت نیرو میتوان به تغییر ساعت کار ادارات، تعویض تعویض ۱۰ میلیون لامپ فلورسنت ادارات، سرویس کولرهای آبی به تعداد پنج میلیون عدد و اجباری کردن همکاری دوساعته ایستگاههای CNG اشاره کرد.
راهکارهای سادهای برای کاهش مصرف برق وجود دارد. اولین راهکار این است که مشترکان میتوانند در ساعات پیک از دور آهسته کولرهای آبی استفاده کنند و درجه کولرهای گازی را در ساعات پیک در عدد ۲۴ تا ۲۶ درجه قرار دهند.
همچنین مشترکان برق همزمان از وسایل پرمصرف برقی در ساعات پیک استفاده نکنند و همچنین زمانی که محیط داخل منزل و یا محیط کار خنک شد، کولر خود را خاموش کنند.