تاریخ: ۰۵ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۳۹
بازدید: ۲۰۸
کد خبر: ۳۸۸۴۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در پی فراخوان عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت به تمامی صنعتگران و قطعه‌سازان برای بومی‌سازی

صنایع معدنی قطعات موردنیاز خود را به نمایش می‌گذارند

می متالز - ابتدای هفته جاری وزیر صنعت، معدن و تجارت در راستای اولویت‌های این وزارتخانه در سال رونق با صدور دستوری خطاب به معاون امور صنایع، بر ایجاد نمایشگاه قطعات وارداتی شرکت‌های بزرگ و فعال و دعوت از صنعتگران و قطعه‌سازان برای ساخت داخلی کردن این قطعات تاکید کرد.
صنایع معدنی قطعات موردنیاز خود را به نمایش می‌گذارند

به گزارش می متالز، رضا رحمانی در این ابلاغ خطاب به فرشاد مقیمی، مسئول پروژه‌های ساخت داخل وزارت صنعت، معدن و تجارت آورده است: در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب و ریاست جمهوری در سال «رونق تولید» ضرورت دارد به تمامی شرکت‌های فعال و بزرگ ازجمله شرکت‌های ایران‌خودرو، سایپا، فولاد مبارکه، ذوب‌آهن، تراکتورسازی تبریز، آلومینیوم‌سازان، شرکت ملی مس، گل‌گهر، چادرملو، سنگان، ایزو ایکو، تولیدکنندگان سیمان، نیروگاه‌های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و... ابلاغ شود که نسبت به ایجاد نمایشگاه قطعات و ملزومات وارداتی موردنیازشان اقدام کرده و با فراخوان عمومی از تمامی صنعتگران و قطعه‌سازان برای ساخت داخل کردن آن دعوت کنند.
برپایی نمایشگاه‌هایی با هدف بومی‌سازی و تامین نیاز مواد اولیه و قطعات موردنیاز آنها که تا پیش از تحریم‌ها از طریق واردات تامین می‌شدند، می‌تواند به عنوان یکی از راهکارها در دوران تحریم‌ها راهگشا باشد و تولیدکنندگان را به سوی تامین محصولات موردنظر خود از بازار داخل سوق دهد و مانع خروج ارز از کشور شود.

 

نمایشگاهی مفید برای صنایع معدنی

درباره وابستگی صنعت فولاد به خارج از کشور و برگزاری نمایشگاه‌هایی برای تامین نیاز صنعت داخل، عزیز قنواتی مدیرعامل فولاد امیرکبیر کاشان اظهار کرد: نمایشگاه بومی‌سازی فولاد که دی سال گذشته از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد برگزار شد، درحقیقت اهداف تامین از طریق نیاز داخل را دنبال می‌کرد که در دستور جدید وزیر صنعت، معدن و تجارت روند بومی‌سازی برای صنایع به‌شکل عام‌تر مد نظر قرار گرفته است. این دعوت از صنعت به شکل وسیع‌تر درنظر گرفته شده است.
قنواتی در ادامه خاطرنشان کرد: در دوره‌ای ۱۰۰درصد قطعات فولاد از خارج وارد کشور می‌شد اما به‌تدریج این وابستگی به خارج از کشور به حداقل رسید و درحال‌حاضر بیشتر واحدهای فولادسازی ۸۰ تا ۹۰ درصد و حتی تا ۹۵ درصد از تجهیزات خود را در داخل تامین می‌کنند که اگر میانگینی برای این موضوع درنظر بگیریم، حدود ۸۰ درصد از قطعات فولادسازان در داخل ساخته می‌شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تنها الکترود گرافیتی است که هنوز در داخل ساخته نشده است و دارای برخی قطعات الکتریکال است که از خارج تامین می‌شود که آن‌هم بیشتر در اختیار برندهای انحصاری چون زیمنس، اشنایدر و... قرار دارند اما بیشتر قطعات در داخل تولید می‌شوند.
مدیرعامل فولاد امیرکبیر کاشان در پاسخ به این پرسش که برخی از فروآلیاژها نیز وارداتی هستند و آیا در این زمینه نیاز به واردات داریم، عنوان کرد: فروآلیاژها کمتر در داخل تولید می‌شوند و باید بیشتر آنها را وارد کرد.
قنواتی در توضیح فروآلیاژ عنوان کرد: برای ساخت برخی قطعات خاص مانند قطعات هواپیما یا سیلندر خودرو و قطعاتی که فوم بالا هستند، نیاز به فولاد آلیاژی است و نمی‌توان از فولاد عام استفاده کرد. به عبارت دیگر فولادی است که با ترکیب چندین مواد شیمیایی تبدیل به فروآلیاژ می‌شود که در قطعات وسایل مختلف از لوازم خانگی تا هواپیما ممکن است کاربرد داشته باشد. این قطعات به نوعی ظریف هستند اما فولاد عام فناوری خاص ندارد؛ قراضه را ذوب می‌کنند و فروسیلیس و فرومنگنز به آن اضافه می‌کنند اما فرآیند تولید فروآلیاژها بسیار پیچیده است و به تجهیزات خاص نیاز دارد که در ایران زیاد نیست و حدود ۲ تا ۳ کارخانه تولید فروآلیاژ در ایران داریم.
وی با تاکید بر اهمیت برگزاری چنین نمایشگاهی در کشور عنوان کرد: تکرار این نمایشگاه‌ها که بتوانند نیازهای داخلی صنعت را برآورده کنند، برای صنعت کشور بسیار مفید است، از یک‌سو ایجاد اشتغال می‌کند و از سوی دیگر وابستگی صنعت به خارج از کشور را کاهش می‌دهد و برای تمام صنایع مس، فولاد و آلومینیوم مفید است.

 

مشتاق برگزاری نمایشگاه هستیم

صنعت آلومینیوم در برخی صنایع بالادست و برخی صنایع پایین‌دست نیازمند واردات برخی از تجهیزات و مواد اولیه است. در این‌باره افشین مقتدر، مدیرعامل کارخانه آلومینیوم پارس عنوان کرد: کارخانه‌های آلومینیوم مانند ایرالکو و المهدی کک پترولیوم را برای ساخت‌اند مورداستفاده قرار می‌دهند که وارداتی است یا نمک‌های خاصی را مورد استفاده قرار می‌دهند که بیشتر وارد می‌کنند.
مقتدر در ادامه خاطرنشان کرد: این نوع واردات با ارزبری بالایی برای کارخانه‌ها همراه است و درحال‌حاضر که در تحریم‌ها به‌سر می‌بریم، برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی که تامین قطعات و مواد اولیه را به سمت داخل سوق دهند، می‌تواند بسیار مفید باشد و از توقف کارخانه‌ها جلوگیری کند.
وی در ادامه با اشاره به صنایع پایین‌دست آلومینیوم و تولید فویل‌هایی که در صنعت غذایی به کار برده می‌شوند، عنوان کرد: شاید بهتر باشد این نمایشگاه‌ها با حوزه‌هایی که همپوشانی دارند به‌طور مشترک یک نمایشگاه برگزار کرده تا نیازهای همدیگر را برطرف کنند و ما نیز از واردات آن بی‌نیاز شویم.
مدیرعامل کارخانه آلومینیوم پارس در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه ما که تولیدکننده فویل‌های آلومینیوم برای صنایع غذایی هستیم، انواع حلال‌ها و لاک‌ها را وارد می‌کنیم و در زمینه مواد شیمیایی است که وابستگی به خارج از کشور داریم. اما همین مواد ارزبری بالایی دارد، برای نمونه کارخانه ما حداقل ماهانه ۷تن مصرف لاک و حلال دارد که حدود ۵۰ هزار یورو هزینه یک نوع لاک آن است. حال اگر کل این میزان مصرف را برای کشور درنظر بگیرید ممکن است برای کل کشور ماهانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار یورو تمام شود و مصرف سالانه آن به ۳ تا ۴ میلیون یورو برسد. از این‌رو باید به سمت تولید این مواد در داخل رفت. مقتدر در پاسخ به این پرسش که مواد اولیه لاک وارداتی شما در داخل موجود نیست یا نیاز به فناوری تولید دارد، گفت: این لاک برای پشت در مواد غذایی مانند ماست و پنیر کاربرد دارد. این نوع لاک کاربرد وسیعی در کشور داشته و تولید آن نیاز به فناوری خاصی دارد. وی در پایان تاکید کرد: نمایشگاه ساخت قطعات داخلی فرصت مناسبی است که واحدهای تولیدی در بخش‌های مختلف صنعت با همدیگر رایزنی کنند تا درنهایت بتوان با همت بیشتر، نیازهای وارداتی را تا آنجا که امکان دارد از طریق تامین‌کنندگان داخلی تامین کرد. ما مشتاق برگزاری این نمایشگاه و آماده رایزنی هستیم تا بتوانیم فهرستی از نیازهای خود را از طریق این نمایشگاه تامین کنیم.

عناوین برگزیده