به گزارش می متالز، فریدون فداییدولت در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران ضمن تبیین ظرفیتهای منطقه ویژه اقتصادی لامرد اظهار داشت: مناطق انرژیبر لامرد و پارسیان از زیرمجموعههای ایمیدرو در جنوب کشور واقع شده که به عنوان ظرفیتی ملی به شمار آمده و از شرایط ویژه ای برای سرمایه گذاری برخوردار هستند و گامهای بزرگی برای ایجاد و تکمیل زیرساختهای سرمایه گذاری در این زمینه در دولتهای یازدهم و دوازدهم برداشته شد.
مجری طرح های صنایع انرژیبر لامرد و پارسیان از تلاش مدیران سلف خود و همه تلاشگرانی که برای ایجاد و توسعه این مناطق همت کردهاند به ویژه علوی وزیر اطلاعات و همچنین نماینده مردم حوزه انتخابیه لامرد و مهر و حمایت های رئیس هیات عامل ایمیدرو قدردانی کرد و خواستار کوشش مجدانه برای بالندگی این دو قطب صنعتی شد.
وی در ادامه دسترسی مناطق متبوعش به کانونهای انرژی و منابع مورد نیاز جهت خوراک صنایع، نزدیکی به بندر پارسیان با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه ۴۰ میلیون تن، استقرار گمرک جهت صادرات و واردات، نزدیکی به فرودگاههای لامرد و خلیج فارس را از شمار مزیت ها برای ورود سرمایه گذاران اعلام کرد.
فدایی دولت با تاکید بر ضرورت شناسایی، معرفی و ارائه هرچه بیشتر ظرفیتهای موجود در این مناطق به سرمایه گذاران داخلی و خارجی، اظهار کرد: زیرساختهای لازم اعم از آب، برق، گاز، مخابرات و جادههای دسترسی در مرحله نخست جهت جذب سرمایه گذار در منطقه ویژه اقتصادی لامرد در دسترس سرمایه گذاران است.
وی اضافه کرد: ایجاد فرصتهای شغلی جدید از اهمیت زیادی برخوردار است و با هماهنگی مطلوبی که در سطح شهرستان و استان محل استقرار این منطقه وجود دارد، برغم برخی محدودیتها و شرایط بین المللی در حال رایزنی با سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای جلب مشارکت آنها در زمینه سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی لامرد هستیم.
این مسئول با تشریح گستره صنایع پیش بینی شده جهت استقرار در منطقه ویژه اقتصادی لامرد تصریح کرد: سایت انرژی بر لامرد با وسعت ۸۵۰۰ هکتار برای استقرار صنایع مختلف در زمینههای تولید برق و انرژی، نفت و گاز و پتروشیمی، سیمان، آلومینیوم و … تعریف شده است که طبق طرح جامع و تفصیلی منطقه ویژه اقتصادی لامرد در زمینه ایجاد نیروگاههای خورشیدی به عنوان یکی از مناسب ترین مناطق از نظر شرایط اقلیمی به تایید وزارت نیرو رسیده است که مدیریت منطقه علاوه بر همکاری برای مشارکت در اینگونه طرح ها برای خریداری برق تولیدی آمادگی دارد.
فدایی دولت در ادامه وجود مرغوبترین و مناسبت ترین خوراک در جوار این منطقه برای سرمایه گذاری در زمینه های نفت، گاز و پتروشیمی خبر داد و با اشاره به روند نهایی احداث فاز نخست کارخانه آلومینیوم جنوب با ظرفیت تولید سالیانه ۳۰۰ هزار تن در سایت صنایع انرژیبر لامرد، گفت: براساس اعلام کارشناسان و مدیران کارخانه آلومینیوم جنوب (سالکو) تا شهریور ماه سال جاری، این پروژه مهم و راهبردی به بهره برداری می رسد.
این مقام مسئول اضافه کرد: حسب رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال رونق تولید برای جلوگیری از خام فروشی، همه تدابیر لازم برای استحصال مواد اولیه موردنیاز صنایع پایین دست آلومینیوم در این کانون صنعتی اتخاذ شده و از این رهگذر ارزش افزوده هنگفتی عاید سرمایه گذاران و همچنین اقتصاد کشور میشود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد در ادامه معادن موجود در محیط پیرامونی منطقه ویژه اقتصادی لامرد را ظرفیتی عظیم برای ایجاد صنایع مادر دانست و گفت: باتوجه به گمانه زنی وجود معادن غنی مرتبط با صنایع طراحی شده در این منطقه ضمن رایزنی با سازمانهای تخصصی مسئول در این عرصه مقرر شده کارشناسان ذیربط برای بررسیهای میدانی، عملیات اجرایی را به زودی انجام دهند.
وی با تاکید بر ضرورت تسریع در اجرای پروژههای منطقه توسط سرمایهگذاران خاطرنشان کرد: به منظور کاهش مدت اجرای طرحها، تغییراتی در مفاد قرارداد با سرمایهگذاران صورت گرفته است تا ضمن ارتقا سطح تعامل این منطقه با سرمایه گذاران، شرایطی فراهم شود تا متقاضیان فعالیت در مدت زمان کمتری به ایفای تعهدات و مسئولیت ها در ایجاد و گسترش صنایع موجود اهتمام ورزند.
فدایی دولت در پاسخ به سئوال خبرنگاران که تنی چند از نمایندگان استان هرمزگان خواستار تفکیک مجری طرح های صنایع انرژیبر لامرد و پارسیان شدهاند، تصریح کرد: این طرح ملی است و دارای کد بودجهای واحدی میباشد، علاوه بر این در زمره مصوبات مجلس شورای اسلامی است و هر نوع بازنگری در آن نیازمند مصوبه جدید نهاد قانونگذار کشور است و امروز در میدان عمل لامرد و پارسیان مکمل پازل توسعه صنایع انرژی بر در جنوب کشور محسوب می شوند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص راه اندازی صنعت سیمان در سایت انرژی بر لامرد، آمادگی هرگونه همکاری خود و مجموعه متبوعش با سرمایه گذاران بومی اعلام کرد.