تاریخ: ۲۷ آبان ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۰۴
بازدید: ۱۴۵
کد خبر: ۳۹۰۴۳۰
سرویس خبر : زمین شناسی

فرآوری، بخش کلیدی معدن

فرآوری، بخش کلیدی معدن
‌می‌متالز - مدیرکل دفتر فرآوری و کانه‌آرایی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشورتاکید کرد: فرآوری، بخش کلیدی زنجیره معدن است که باید همزمان با مراحل مختلف اکتشاف آغاز شود و نیازمند سیاست‌گذاری حاکمیتی و تصمیم‌سازی دقیق است

به گزارش می‌متالز، دکتر محمدخانی در نخستین نشست تخصصی بررسی چالش‌های فرآوری مواد معدنی در استان فارس با اعلام این خبر اظهار کرد: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور به عنوان یک نهاد حاکمیتی وظیفه دارد در حوزه فرآوری مواد معدنی که بیشترین ارزش افزوده را در زنجیره معدن ایجاد می‌کند، تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران را در جهت‌گیری صحیح سیاست‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها برای توسعه و شکوفایی این صنعت یاری دهد.

وی همچنین بر ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کشور در حوزه ذخایر مس و ضرورت هدایت سرمایه‌گذاری‌ها به سمت صنایع پایین‌دستی این فلز تأکید کرد. او ادامه داد که انجام مطالعات فرآوری به‌صورت همزمان با مطالعات اکتشافی ضروری است و در این مطالعات باید عناصر همراه ذخایر و امکان استحصال آنها به‌طور دقیق شناسایی شود.

محمدخانی پس از شنیدن توضیحات معدنکاران، بر اهمیت انجام مطالعات شناسایی و خواص‌سنجی کانسنگ‌ها به‌عنوان نخستین و اساسی‌ترین راهکار برای رفع چالش‌های موجود تأکید کرد و گفت: هرچه شناخت دقیق‌تری از ویژگی‌های ماده معدنی به دست آوریم، در روند فرآوری با موانع کمتری روبه‌رو می‌شویم و در بهبود کیفیت محصول نیز موفق‌تر عمل خواهیم کرد. در این جلسه، به‌صورت ویژه مشکلات فنی مرتبط با فرآوری ذخایر سنگ‌ آهن و خاک نسوز استان مطرح و راهکار‌های رفع آنها مورد بررسی قرار گرفت.

مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور: اداره کل جنوب موظف و مکلف به هم افزائی و همکاری در زمنیه اکتشافات و فرآوری معدنی با معادن و مجتمع‌های معدنی جنوب کشور است

در ابتدای این نشست دکتر علی نیک‌عهد مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور ضمن معرفی رویکرد‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور اظهار داشت: شناسائی دارائی‌های معدنی کشور به کمک فن‌آوری‌های نو و استفاده از هوش مصنوعی در انجام اکتشافات معدنی از رویکرد‌های اصلی سازمان است که در اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور هم ما موظف و مکلف شدیم که در کنار متخصصان معدنی، معادن و مجتمع‌های معدنی و همراه و همگام با آنها در جهت پیشرفت و پیشبرد اهداف دولت و مردم عزیز ایران تلاش کنیم.

دکتر علی نیک‌عهد ضمن قدردانی از حضور کارشناسان برجسته فرآوری معدنی معادن و مجتمع‌های معدنی استان فارس و کارشناسان دستگاه‌های ذی‌نفع معدنی در اداره کل جنوب کشور گفت: قدردان دولت چهاردهم هستیم که محور کار را بحث کارشناسی و استفاده از ظرفیت متخصصین و دانشگاه‌ها قرار داده است و ضمن تلاش در جهت هم افزائی و تلاش در جهت افزایش تبادلات علمی و تجربی، در این زمینه از طرحها، نظرات و نوآوری‌های فرآوری معدنی و پیگیری آن در استان و مرکز استقبال میکنیم.

در ادامه این نشست مدیران و کارشناسان فرآوری و معدنی معادن و مجتمع‌های معدنی استان فارس، اداره کل صمت و سازمان نظام مهندسی معدن استان نظرات، پیشنهادات و چالش‌های فرآوری معدنی را بیان کردند و مقرر گردید جمع‌بندی بحث و نتایج از طریق سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور به وزارت صنعت، معدن و تجارت منعکس و نسبت به رفع موانع و چالش‌ها اقدام شود.

مهمترین چالش‌های مطرح شده در این نشست شامل: مشکل تأمین انرژی و سوخت، تأمین زمین، عدم همکاری مناسب دستگاه‌های ذی‌نفع در پاسخ به استعلامات معدنی و جواز تأسیس، تأمین قطعات دستگاه‌ها، مشکلات گمرکی در ترخیص کالا و تجهیزات، ورود ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی به کشور و. می‌باشند.

منبع: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین