تاریخ: ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۰:۵۳
بازدید: ۳۱۵
کد خبر: ۳۹۱۹۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
فلز نقره‌ای در گذر از روزهای بی‌رونقی

آلومینیوم با کمبود مواد اولیه روبه‌رو است

می متالز - در گذر از روزهای پایانی ماه مبارک رمضان بازار آلومینیوم در رکود نسبی به‌سر می‌برد.
آلومینیوم با کمبود مواد اولیه روبه‌رو است

به گزارش می متالز، البته تولیدکنندگان این صنعت عنوان می‌کنند که این کسادی بازار تا حدی ناشی از ماه رمضان است و معتقدند باید منتظر ماند تا بعد از این ماه، بازار جان دوباره‌ای بگیرد. البته تولیدکنندگان صنایع پایین‌دست آلومینیوم از نبود مواد اولیه در این صنعت گلایه‌مند هستند، همچنین این تولیدکنندگان معتقدند تیر پیکان تهدیدهای ترامپ در حوزه فلزات که آلومینیوم را نیز از تیررس خود خارج نکرده، در رکود بازار بی‌تاثیر نیست.

 

عرضه‌های نابسامان

درباره وضعیت بازار این روزهای آلومینیوم امیرحسین بابایی، کارشناس حوزه آلومینیوم اظهار کرد: بازار در حالت رکود است و حتی پس از برگشت هرمزال و المهدی به دولت، همچنان عرضه‌های شمش آلومینیوم به شکل نامنظم عرضه می‌شود. البته از سویی به دلیل ماه رمضان بازار در رکود به‌سر می‌برد و اینکه بعد از ماه رمضان چه اتفاقی روی می‌دهد، باید منتظر ماند و شاهد آن بود.
بابایی در ادامه خاطرنشان کرد: البته تحریم‌هایی که ترامپ روی فلزات ایران و آلومینیوم وضع کرد، به این رکود دامن زده است. البته تاثیر این تحریم‌ها را باید در ماه‌های آینده دید. وی در ادامه خاطرنشان کرد: این‌روزها در شرایط ناپایدار اقتصادی قرار داریم و این موضوع می‌تواند بر بازار تاثیرگذار باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که قیمت‌های بازار آلومینیوم چگونه است، گفت: قیمت‌ها با نوسان جزئی همراه است. یعنی از ابتدای سال تاکنون قیمت‌ها از ثبات لازم برخوردار شده‌اند. سال گذشته بازار آلومینیوم متاثر از نرخ دلار دچار نوسان‌های شدیدی شد.
این تولیدکننده در پاسخ به این پرسش که مواد اولیه تولیدکنندگان در صنعت آلومینیوم مهیا است، عنوان کرد: مانند گذشته تولیدکننده آلومینیوم چه در بالادست و چه در پایین‌دست با کمبود مواد اولیه روبه‌رو هستند. از یک‌سو واردات محدود است و از سوی دیگر ارز دولتی کمتری به تولیدکنندگان تخصیص داده می‌شود. در کل، تولید سخت شده است و هر روز هم سخت‌تر از روز قبل می‌شود چراکه تامین ارز سخت شده است.
بابایی در ادامه یادآور شد: این‌روزها برای بازگشت ارز، آیین‌نامه جدیدی ازسوی دولت ابلاغ شده است که صادرکنندگان باید ۵۰ درصد ارز را به سامانه نیما بازگردانند. این درحالی است که نرخ دلار در بازار ۱۴ هزار تومان است اما صادرکننده مجبور است به نرخ ۱۰ هزار تومان ارز خود را به سامانه نیما بازگرداند. در این شرایط نرخ تمام‌شده افزایش پیدا می‌کند و تولیدکننده مزیت‌های رقابتی خود را از دست می‌دهد. وی تاکید کرد: واقیعت این است که در یک جنگ اقتصادی به‌سر می‌بریم و باید به این موضوع توجه کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که واردات شمش آلومینیوم از عراق که مدتی ممنوع شده بود آیا هم‌اکنون وارد می‌شود، عنوان کرد: درحال‌حاضر شمش از عراق وارد می‌شود و به نوعی مورداستفاده قرار می‌گیرد اما اگر تحریم‌ها ادامه داشته باشد، واردات و صادرات آلومینیوم با مشکل روبه‌رو می‌شود. برای تهیه شمش آلومینیوم پودر آلومینا وارد می‌کردیم که با تحریم‌ها ممکن است واردات آن با محدودیت روبه‌رو شود.
این تولیدکننده در حوزه آلومینیوم در پاسخ به این پرسش که میزان صادرات آلومینیوم با وجود تحریم‌ها تا چه میزان کاهش یافته است، گفت: در زمینه صادرات تحریم‌ها آنقدر تاثیرگذار نیست که بازگشت ارز تاثیرگذار بوده است. زمانی که باید ۵۰ درصد ارز را به سامانه نیما بازگرداند، دیگر صادرات به‌صرفه نخواهد بود.
بابایی در پاسخ به این پرسش که درکل تهیه مواد اولیه آلومینیوم تا چه اندازه به دلار بستگی دارد، عنوان کرد: آلومینیوم نرخ جهانی دارد، اگر قرار باشد محصول نهایی را پایین‌تر از نرخ جهانی به فروش برسانیم و سپس نصف ارز صادرات آن را هم با نرخ کمتر به سامانه نیما برگردانیم، صادرات دیگر به‌صرفه نخواهد بود. از این‌رو قوانین داخلی را به سمتی سوق دهیم که صادرات برای صادرکننده به‌صرفه باشد.

 

فرصت تحریم‌ها

همچنین درباره مشکلات این‌روزهای صنعت آلومینیوم افشین مقتدر، مدیرعامل آلومینیوم پارس عنوان کرد: مهم‌ترین مشکلات این‌روزهای صنعت آلومینیوم به‌ویژه در پایین‌دست آن، نبود مواد اولیه است که به دلیل تحریم‌ها کمیاب یا بسیار گران شده‌اند. برای نمونه برخی مواد لاک یا حلال که در فویل‌سازی به کار گرفته می‌شوند، ما به عنوان کارخانه با تحریم‌ها دیگر قادر به تهیه آنها نیستیم. اقتدار در ادامه تاکید کرد: موضوع دیگر که تولیدکنندگان را دچار مشکل کرده است، بازگرداندن ارز صادرات به سامانه نیما و چندنرخی بودن ارز برای تولیدکنندگان است، چراکه شاهد هستیم برخی از تولیدکنندگان ارز نیمایی و برخی ارز آزاد دریافت می‌کنند و در بورس کالا نیز شاهد نرخ جداگانه‌ای برای ارز هستیم و این موضوع سبب سردرگمی تولیدکنندگان می‌شود.
این تولیدکننده در ادامه تاکید کرد: نوسان و چند نرخی بودن ارز مشکلاتی است که از سال گذشته تولیدکنندگان با آن درگیر بوده‌اند، البته این نوسان از ابتدای امسال کمتر شده است اما در کل اگر نظام ارزش‌گذاری و تخصیص ارزها یکپارچه شود، تولیدکنندگان بهتر می‌توانند تولید داشته باشند و حتی به سمت صادرات نیز پیش بروند.
مقتدر با اشاره به مشکلات تهیه مواد اولیه عنوان کرد: وضعیت عرضه‌های شمش آلومینیوم همچنان نابسامان و نامنظم است. وی همچنین خاطرنشان کرد: باید سعی کنیم که تامین نیاز داخل در اولویت قرار گیرد تا تولیدکننده مواد اولیه خود را به‌راحتی تامین کند.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که تحریم فلزات چه تاثیری می‌تواند بر بازار آلومینیوم داشته باشد، عنوان کرد: هرچند تحریم‌ها یک تهدید به‌شمار می‌رود و ممکن است واردات برخی مواد را با مشکل روبه‌رو کند اما در عین حال نیز می‌تواند یک فرصت قلمداد شود چراکه با وجود کاهش واردات در چند ماه گذشته سفارش از کارخانه‌ها افزایش یافته است و ما در این مدت زمانی که در تحریم بوده‌ایم، توانسته‌ایم نیروی انسانی به مجموعه اضافه کنیم. مدیرعامل آلومینیوم پارس در پایان تاکید کرد: به‌طور کلی اگر با تغییرات ناگهانی آیین‌نامه‌ای از سوی داخل روبه‌رو نشویم، تولیدکننده در همین شرایط تحریم نیز قادر به تولید و صادرات است، به شرط اینکه شرایط داخلی ثابت‌کننده‌ای را برای تولیدکننده مهیا کرد.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین