تاریخ: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۳۲
بازدید: ۴۹۲
کد خبر: ۳۹۴۷۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
با نحوه تامین مالی پروژه‌های در دست اجرای چادرملو مطرح شد

استفاده « کچاد » از ذخایر سنگ‌آهن استرالیا/اجرای طرح تامین و انتقال آب خلیج‌فارس به کجا رسید؟

می متالز - معاون مالی اقتصادی سرمایه‌گذاری معادن و فلزات از مشارکت چادرملو برای سرمایه‌گذاری در معادن سنگ‌آهن کشور استرالیا با هدف تولید 12.5 میلیون تن کنسانتره خبر داد.
استفاده « کچاد » از ذخایر سنگ‌آهن استرالیا/اجرای طرح تامین و انتقال آب خلیج‌فارس به کجا رسید؟

به گزارش می متالز، مرتضی علی‌اکبری در تایید خبر فوق گفت: معدنی و صنعتی چادرملو به همراه معدنی و صنعتی گل‌گهر و شرکت فکور صنعت هر کدام با مشارکت به میزان ۲۵ درصد، موضوع سرمایه‌گذاری مذکور را پیگیری می‌کنند و حق‌السهم شرکا تا‌کنون مطابق برنامه زمان‌بندی پرداخت شده است.

سرمایه‌گذاری شریکان در بهره‌برداری از معدن و تا پایان فاز یک که کارخانه ۵ میلیون تنی کنسانتره به بهره‌برداری خواهد رسید به میزان ۸۸ میلیون دلار آمریکا پیش‌بینی شده است. برای اجرای فاز یک و فازهای دو و سه معادل ۸۵ درصد مجموع سرمایه‌گذاری که محدود به مبلغ ۹۶۰ میلیون دلار آمریکا است، از تسهیلات فاینانس استرالیا استفاده خواهد شد. در سال ۱۳۹۷ بهای تمام شده دارایی‌های ثابت شرکت به میزان 674.1 میلیارد تومان افزایش یافت.

وی به طرح‌ها و فعالیت‌های سرمایه‌‌ای آتی این شرکت اشاره کرد و گفت: چادرملو طرح احداث کارخانه گندله‌سازی جدید را با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال و با برآورد سرمایه‌گذاری حداقل به میزان ۲۰ هزار و ۹۷۴ میلیارد ریال (شامل ۸۹ میلیون یورو) در دست مطالعه دارد. علاوه بر این، طرح احداث کارخانه نورد با ظرفیت 1.1میلیون تن در سال در دست مطالعه است که سرمایه‌گذاری معادل ۱۱ هزار و ۶۷۳ میلیارد ریال (شامل ۵۲ میلیون یورو) پیش‌بینی می‌شود.

علی اکبری درباره نحوه تامین مالی پروژه‌های در دست اجرای چادرملو تصریح کرد: شرکت در گذشته امکان دریافت فاینانس خارجی (ژاپن) برای هزینه‌های احداث کارخانه گندله‌سازی جدید و با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال و همچنین امکان استفاده از تسهیلات بانک ایران و اروپا، برای تامین نقدینگی موردنیاز خرید ماشین‌آلات و تجهیزات بخش خارجی احداث کارخانه‌های نورد خود را دنبال کرده، اما محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم‌ها، تلاش‌های گذشته را فعلا با وقفه مواجه کرده است.

این مقام مسوول به مشارکت چادرملو در احداث کارخانه‌های گندله، آهن اسفنجی، فولاد و تاسیسات زیربنایی منطقه آزاد تجاری مکران نیز اشاره و اظهار کرد: موضوع احداث کارخانه‌های گندله، آهن اسفنجی، فولاد و تاسیسات زیربنایی در منطقه آزاد تجاری مکران واقع در شهرستان چابهار (با مشارکت شرکت‌های معدنی و صنعتی چادرملو و گل‌گهر، فولاد مبارکه) از برنامه‌های بلندمدت شرکت بوده و برآورد هزینه سرمایه‌گذاری یاد شده در دست اقدام است.

به گفته وی از امسال چادرملو به شرکت‌های صادرات‌محور خواهد پیوست و شمش خود را صادر خواهد کرد که عایدی بسیار خوبی برای شرکت خواهد داشت.

معاون مالی و اقتصادی سرمایه‌گذاری معادن و فلزات درخصوص برنامه‌های همکاری چادرملو با بخش خصوصی یادآور شد: در راستای مصوبات هیات مدیره و در جهت مشارکت با بخش‌های خصوصی، این شرکت اقدام به مشارکت در سرمایه شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان به میزان ۳۰ درصد، شرکت آهن و فولاد ارفع به میزان ۴۳ درصد، شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه به میزان ۶۵ درصد، شرکت فولاد شاهرود به میزان ۳۵ درصد و شرکت کاوند نهان زمین به میزان ۲۹ درصد سهام، کرده است.

وی به موضوع تولید الکترود گرافیتی که نیاز اصلی صنعت به شمار می‌رود اشاره کرد و ادامه داد: این شرکت در اجرای طرح احداث کارخانه تولید الکترود گرافیتی با ظرفیت ۳۰ هزار تن در سال، به میزان ۳۱‌درصد در سهام شرکت نوین الکترود اردکان، مشارکت کرده و شرکت فوق در مرحله قبل از بهره‌برداری است.

علی‌اکبری از مشارکت چادرملو در فولاد ابرکوه به میزان ۶۵ درصد به‌عنوان طرحی فولادی یاد کرد و گفت: کارخانه نورد سرمد ابرکوه در مهرماه ۱۳۹۵ به بهره‌برداری رسیده و در حال تولید است. میلگرد تولید شده در کارخانه فوق طی سال ۱۳۹۶ به میزان ۱۶۸ هزار تن، طی سال ۱۳۹۷ به میزان ۲۸۵ هزار تن و برنامه تولید میلگرد به مقدار ۴۵۰ هزار تن برای سال ۱۳۹۸ هدف‌گذاری شده است.

وی یادآور شد: این شرکت پروژه بهره‌برداری از معدن D۱۹ خود را به سرعت در حال آماده‌سازی و باطله برداری دارد از این رو نگرانی سهامداران درخصوص اتمام ذخیره معدنی به پایان خواهد رسید و چادرملو به ذخیره‌های خوبی که پشتوانه چند ساله برای آن دارد دسترسی خواهد یافت و سود‌آوری آن استمرار پیدا می‌کند.

علی‌اکبری درخصوص اجرای طرح تامین و انتقال آب خلیج‌فارس تصریح کرد: در اجرای مصوبه مورخ 12 مردادماه سال 92 هیات مدیره شرکت، مقرر شد، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با خرید ۲۰ درصد سهام شرکت تامین و انتقال آب خلیج‌فارس، برای اجرای طرح انتقال آب از خلیج‌فارس به صنایع معدنی کشور، مشارکت کند. در حال حاضر میزان مشارکت در سهام شرکت مزبور معادل 22.22 درصد است. موقعیت طرح در استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد واقع و مسیر اجرای طرح، از بندرعباس آغاز و پس از عبور از شهرهای سیرجان و کرمان، به شهرستان اردکان منتهی می‌شود.

هدف طرح، شیرین‌سازی و انتقال آب‌نمک‌زدایی شده به میزان ۵۰۰ میلیون مترمکعب در سال و طی سه فاز برای تامین بخشی از نیازها و مصارف آب مجتمع‌های تولیدی در حال بهره‌برداری و طرح‌های توسعه آنها (گل‌گهر، مس سرچشمه و چادرملو و...) است. برای اجرای طرح انتقال آب، مبلغ 11 هزار میلیارد تومان، هزینه پیش‌بینی شده است. هزینه انجام شده در مجموع طرح فوق و تا پایان سال ۱۳۹۷ بالغ بر 4.7 هزار میلیارد تومان (شامل ۲۹۱ میلیون یورو) است.

طرح آب‌رسانی از بندرعباس به مسیرهای تعیین شده در سه بخش اجرا می‌شود:

بخش اول طرح، از بندرعباس تا مجتمع معدنی و صنعتی گل‌گهر، به‌طور حدود ۳۰۳ کیلومتر، شامل خط انتقال لوله به قطر ۱۶۰۰ میلی‌متر و با ظرفیت انتقال ۴ مترمکعب در ثانیه بوده و پیشرفت فیزیکی این بخش تا پایان سال ۱۳۹۷ به میزان ۸۴ درصد، خاتمه عملیات شهریورماه ۱۳۹۸ و مبلغ هزینه شده در این بخش به میزان ۳۳۲۵۸ میلیارد ریال (شامل ۲۴۹ میلیون یورو) است.

بخش دوم طرح، از مجتمع معدنی و صنعتی گل‌گهر، تا مجتمع مس سرچشمه به طول حدود ۱۵۴ کیلومتر، شامل خط انتقال لوله به قطر ۱.۳۰۰ میلی‌متر و با ظرفیت انتقال ۲/ ۷ مترمکعب در ثانیه بوده و پیشرفت فیزیکی این بخش تا پایان سال ۱۳۹۷ به میزان ۳۶ درصد، خاتمه عملیات اسفند ۱۳۹۸ و مبلغ هزینه شده در این بخش به میزان ۴۱۲۷میلیارد ریال (شامل ۵ میلیون یورو) است.

بخش سوم طرح، از مجتمع مس سرچشمه تا مجتمع صنعتی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (محل مجتمع صنعتی) به طول ۳۶۰ کیلومتر و سپس ۱۵۰ کیلومتر تا مجتمع معدنی چادرملو است. خط انتقال لوله به قطر ۱۳۰۰ میلی‌متر و ۹۰۰ میلی‌متر با ظرفیت انتقال 5.1 مترمکعب بر ثانیه پیش‌بینی شده است. پیشرفت فیزیکی این بخش تا پایان سال ۱۳۹۷ به میزان ۲۳ درصد، خاتمه عملیات مهرماه ۱۳۹۹ و مبلغ هزینه شده در این بخش به میزان 11 میلیارد تومان است.

عناوین برگزیده